Isle of Harris Gin | Schotland

comment 0
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on FacebookEmail to someone
east-imperial-tonic-review

Wat is tonic zonder gin, of beter nog, wat is gin zonder tonic? Uhm, heel wat. Want een goede gin, drink je ook zonder tonic, alhowel er niet veel zijn die dat doen. En een goede tonic, is het perfecte drankje voor een zonnige dag. Als je ze samenvoegt, moeten ze dan wel een match made in heaven zijn. Daarom kiezen de meeste gin merken ervoor om een “perfect serve” te delen. Die ene tonic, die het lekkerste is met die ene gin. In de mix vandaag: Isle of Harris gin met East Imperial tonic.

East Imperial Tonic

Tonic is een zeer intrigerend drankje. Zo intrigerend dat je er een lezing over kunt houden. En dat is exact wat Jeen Filz (brand ambassador van East Imperial Tonic) tijdens de Amsterdam Cocktail Week deed, hij had meteen mijn aandacht. Dat dit drankje in zoveel smaken en variaties kan komen, je hebt werkelijk geen idee. Overigens doet tonic het erg goed als mix voor andere dranken, denk aan een Vermouth of Galliano. De ginger beer van East Imperial, gooi je dan weer lekker in de mix voor een perfecte Dark ’n Stormy.

east-imperial-tonic-review

Isle of Harris Gin

Iedere gin weet zichzelf te onderscheiden van de ander door het gebruik van specfieke ingredienten. Zo zag ik er al behoorlijk wat voorbij komen. Denk aan chocola of citroengras . Isle of Harris gin wordt gemaakt van niets minder dan gesuikerd zeekraal afkomstig uit Schotland. Als je daarmee denkt dat de fles naar zee ruikt, niets minder is waar. Als je ruikt aan de gin, krijg je een veld vol citrusvruchten je neus in. Slechts 1 van de redenen waarom hij voor mij persoonlijk erg lekker was met de grapefruit tonic van East Imperial. Extra benadrukken met een schijfje grapefruit, en will je all out, een dash of bitters.

review_harris_gin

Met zijn 45% alcohol, is het een iets zwaardere gin en dat proef je ook wel. Ondanks dat zijn smaakpallet erg gevarieerd is en lekker fruitig, is dit er wat mij betreft niet 1 voor vroeg in de middag. Ik stel mij zo voor; een fijne zomer BBQ en dan in die laatste zomerstralen een heerlijke gin tonic met nog een extra schijfje grapefruit om die fruitige tonen te benadrukken. Wie komt er langs?

 

 

Geef een reactie