Klein, kleiner, QUBI

comment 0
Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on FacebookEmail to someone
qubi-earable-klein-nederlands-design

De Nederlanders doen het allesbehalve slecht op designgebied. En er zijn behoorlijk wat Dutch designs waar we enorm trots op mogen zijn. De meest bekende heb je vast wel in huis, denk aan talloze Nederlandse merken als Philips, Senz (stormparaplu) en natuurlijk de TomTom. Maar er zijn er meer! Sommige zie je misschien over het hoofd, zo is daar de QUBI, misschien wel het kleinste Dutch design wat je ooit zag.

qubi-earable-klein-nederlands-design

EARABLE

QUBI is een zogenaamde “earable”, de allereerste in Nederland. Het woord is een knipoog naar het woord wearable. Een wearable is een gadget dat op het lichaam gedragen wordt. En QUBI wordt in het oor gedragen en daarmee een earable: het is geen gehoorapparaat, Het is een superkleine module die vrijwel onzichtbaar in je oor verdwijnt. Het versterkt de geluiden in je omgeving. Een klein hulpje wat er voor zorgt dat je iedereen wat beter verstaat.

Een echt gehoor apparaat zou voor mij nog best een barrière zijn. Natuurlijk als het nodig is, net als een bril, dan gebruik je dat, maar dan wel zo mooi en stylish mogelijk. Daar springt QUBI goed op in. Het apparaatje ziet er super stylish en zo klein uit, dat hij niet snel zal opvallen. Best fijn voor mensen die net als ik in hun jonge jaren iets te dicht naast de speakers heeft staan dansen op de talloze feestjes en daarmee lichte gehoorschade hebben opgelopen! After all ben ook ik de jongste niet meer. OOPS!

qubi-earable-klein-nederlands-design

IJdel

Ijdel zijn we allemaal, en een gehoorapparaat ziet er niet zo sexy uit. Daar kan ik wel eerlijk over zijn. Wanneer je echt een permanent hoorprobleem hebt, dan ontkom je er niet aan en is een maatwerk hoortoestel nodig. Maar wanneer je een hoorversterking wilt voor zo af en toe, bijvoorbeeld in een druk restaurant of tijdens een presentatie, dan biedt QUBI een modieuze oplossing. Het volume regel je slim met een AirTap (je hand met gesloten vingers twee keer tegen je oorschelp bewegen) best cool toch? Het mooie is dat je het niet de hele dag hoeft te dragen. Dat kan overigens wel, maar hoeft niet. Als je QUBI niet gebruikt kun je hem makkelijk opbergen in de bijgeleverde smartcase. De batterijtjes kan je met een hele kleine handeling zelf aan of uit zetten. Ongelofelijk eigenlijk hoe minuscuul dit is en het toch geen gepriegel oplevert. Zoveel techniek in zo’n klein apparaatje.

qubi-earable-klein-nederlands-design

QUBI is zo klein dat je deze amper ziet. Je brengt hem in met een soort klein plastic omhulsel, wat je er net zo makkelijk weer uittrekt na gebruik. Qua formaat is QUBI dus kleiner dan een muntje van 1 cent. En is maar net iets groter dan bijvoorbeeld een rozijntje en toch heeft zijn inhoud een groots effect. Hierdoor doet de QUBI niet onder voor welke hippe gadget dan ook van dit moment. Het wakkert een markt aan voor nieuwe trendy producten.

Design weetje

De iF DESIGN AWARD is al sinds 1953 een internationaal erkend label voor excellent design. Ongeveer zestig gerenommeerde design-experts uit meer dan twintig landen selecteren de prijswinnaars op basis van duidelijke criteria: innovatie, functionaliteit, esthetiek, verantwoordelijkheid en relevantie. QUBI earable werd uit meer dan vijfduizend inzendingen uit 59 landen bekroond in de categorie Medicine/health/Care.

Tot slot!

Zouden wij QUBI gebruiken? Jazeker! Daar kunnen we wel eerlijk over zijn. Mocht het in de nabije toekomst gebeuren dat mijn gehoor achteruit gaat, dan zou ik zeker een QUBI overwegen.

Het feit dat de QUBI er qua looks ook nog eens goed uitziet, speelt hierin natuurlijk een grote rol.

Nieuwsgierig naar de Qubi? Kijk dan snel hier. 

NOTE: Dit is een advertorial. Qubi heeft ons gevraagd om de Qubi te beoordelen op gebied van design. Dit beinvloedt onze persoonlijke mening op geen enkele manier.

Geef een reactie