5 x de fijnste werkplekken in Amsterdam

comment 0
werkplekken van amsterdam

Als freelancer vlieg ik de hele week door Amsterdam op mijn fiets voor meetings, afspraken, lunch dates en koffiebreaks. Op die manier ontdek ik ook de fijnste werkplekken om even je laptop open te klappen en achterstallige mails weg te werken. Alhoewel thuis werken bij mij ook erg goed bevalt, is vooral de afwisseling erg fijn. Hierbij 5 fijne werkplekken in Amsterdam om je laptop open te klappen of af te spreken voor een goede meeting.

Wilde Westen

Wilde Westen is gevestigd in Moma & Co wat al een verzameling werkplekken is, dus veel bedrijvigheid hier. Zien werken, doet werken. De koffie is goed, overdag is het niet te druk en rumoerig en er zijn veel tafels om aan te flexwerken. Had ik al gezegd dat je hier ook nog eens goed kunt ontbijten, lunchen, ook in de avond is het de moeite waard om te blijven hangen. De pizza’s uit de houtoven mag je echt niet missen!

fijne-werkplekken-west-amsterdam-instagramblogger-wilde-westen

Kanarie Club

De Kanarie Club is een nieuwe hotspot, daar waar eerdere Halte 3 en Meat West zaten, kan je nu onbeperkt rondfladderen. Nog letterlijk ook. Er zijn kluisjes waar je laptop even veilig achter slot en grendel zit, terwijl jij even chillt bij het zwembad boven. Hou ook de social in de gaten, ze organiseren regelmatig inspirerende netwerk events “Business Birds” waar je alles leert over diverse onderwerpen waar je mee te maken krijgt als freelancer.

Bluespoon Amsterdam

Een hotel lobby heeft iets fijns om in te werken. Net genoeg buzz, maar niet teveel. Bluespoon biedt nog veel meer dan dat. Goede koffie, goede faciliteiten en een heerlijke binnentuin om een frisse neus te halen. Voor mij een vaste plek, al was het maar vanwege de koekjes die bij de koffie zitten. Shhhht! #workit

PS: Op zondag kan je zalig brunchen bij Bluespoon!

Caffènation

Eigenlijk meer bedoelt als koffietentje en in vergelijking met de andere genoemde werkplekken in deze lijst zeker niet de grootste. En toch hoort Caffènation hier thuis. Mijn tweede huiskamer, lichte plek, net buiten het Vondelpark en de beste koffie uit dit rijtje. Een extra pluspunt is dat de muziek hier altijd tof is. Ik heb er al veel nieuwe muziek leren kennen en Bert zit gelukkig nooit om een praatje verlegen en dat is wel zo fijn en daarom hoort Caffènation in mijn lijst van fijne werkplekken in West, terwijl die stiekem best in Zuid zit.

Lekker koffiedrinken doe je ook hier!

caffenation-amsterdam-top-3-koffietentjes-instagramblogger

Zoku

Niet alleen hebben ze een heel fijn dakterras voor als het lekker weer is, ze hebben binnen diverse zitjes waar je terug kunt trekken voor een meeting. Liever wat aanspraak? Schuif dan aan de lange tafels waar iedere dag tientallen freelancers zitten te werken. Het lunchbuffet is om je vingers bij af te likken en ’s avonds kan je hier lekker los met bordspellen of karaoke. Hoe veelzijdig wil je het hebben?

Radijs

De laatste in de lijst van fijne werkplekken in West, is zeker niet de minste. Gelegen aan de Admiralengracht op de hoek met de Jan Eef kan je Radijs vinden. Nu ik terug kijk naar mijn lijstje zie ik wel een duidelijke gemene deler. Ze zijn allemaal ingericht als een soort woonkamer. Veel planten, goed licht, sfeervolle inrichting en de grote plus van Radijs is wat mij betreft toch wel dat ze er verse Verveine thee schenken.

werkplekken-amsterdam-west-instagramblogger-radijs

Waar werk jij graag? Ik ben altijd op zoek naar fijne nieuwe plekken in West om mijn laptop open te klappen.

SaveSave

Geef een reactie