Casa Sabatelli, authentiek Italiaans eten uit Puglia aan de Kinkerstraat.

comment 0
casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-voorkant

Wie houdt er nu niet van Italiaans eten? En dan bedoel ik niet die poging tot Italiaans eten in je eigen keuken. Ik bedoel authentieke Italiaanse gerechten, alles vol van smaak en gemaakt van producten uit Italië. Dat kan nu in Amsterdam West bij Casa Sabatelli aan de Kinkerstraat. Op een regenachtige zaterdagmiddag aten we ons buikje rond in dit knusse Italiaanse restaurant.

casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-interieur

Casa Sabatelli

Alles wat je ziet, proeft en ademt bij Casa Sabatelli is afkomstig uit de regio Puglia. Ook de mannen die Casa Sabatelli runnen, komen hier oorspronkelijk vandaan. In de winkel kan je ook producten kopen die uit deze regio afkomstig zijn. Voor als je net als wij geen genoeg kunt krijgen, scoor je dus meteen een pak pasta en een fles wijn om een dag later zelf een poging te ondernemen.

casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-personeel

casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-lokale-productencasa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west

Op het menu bij Casa Sabatelli

Ken je dat gevoel dat je vol zit, maar het eten zo lekker is dat je niet kunt ophouden met eten? Daar had ik non-stop last van tijdens onze lunch bij Casa Sabatelli. Ieder gerecht werd weer zo mooi gepresenteerd en de beschrijvingen van de gerechten waren al zo goed dat het water mij in de mond liep. Wat kan ik hier nog aan toevoegen? Nou een heleboel. Maar dat ga ik niet doen. Ik laat de foto’s voor zich spreken. Als bonus vertel ik je dat we hoe dan ook terugkomen voor de burrata en de gevulde pasta met als toetje de tiramissu. Dan weet je meteen mijn favorieten.

Burrata: is een romige kaas oorspronkelijk afkomstig uit Puglia. Het is een romige variant van de mozzerella. Maar niet zoals wij die hier kennen. Trust me als ik je zeg dat je nooit eerder zoiets lekker at!

casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-burrata

Capocollo from Martina Franca (Puglia), with fresh Burratina 50g from Putignano (Puglia)

casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-burrata

casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-menu

Orecchiette with fresh cherry tomatoes, mozzarella cubes, basil pesto DOP and Cacioricotta cheese

casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-menu

Orecchiette in RUSTIC TOMATO SAUCE made with 100% Italian tomatoes, Basil pesto DOP, Cacioricotta shavings

casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-menu

Margherite filled with apple amaretto chutney on a puree of black olives

casa-sabatelli-italiaans-eten-amsterdam-west-tiramissu

Tiramisu

Sfeer

De sfeer bij Casa Sabatelli is goed. Mijn dochter voelde zich welkom, je kan er ook prima terecht met de hele familie. De zitjes beneden zijn klein en knus, maar op de bovenste etage zijn er ruimere tafels als je dat fijner vindt. Lekker met zijn tweetjes eten? Kruip op de schommelzitjes in de etalage en zie het winkelend publiek aan de Kinkerstraat voorbij struinen terwijl jij geniet van je heerlijke pasta.

casa-sabatelli-lunchen-familie-kindvriendelijk

 

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Geef een reactie