Gruwelijk Eng, 5 spannende boeken voor tijdens de Kinderboekenweek!

comment 0
kinderboekenweek-2017-gruwelijk-eng

En toen stonden we ineens midden in de Snorfabriek in Utrecht. Een prachtige setting om de aankomende kinderboekenweek te vieren. Het liedje “Gruwelijk Eng” van Kinderen voor Kinderen is hier van voor naar achter al compleet ingestuurd. Een middag vol nepbloed maken, zelf het Gruwelijk Eng lied inzingen, een echte konings cobra van een afstandje bekijken, een betere opwarmer voor deze kinderboekenweek, kunnen we ons niet bedenken. De hele dag feest met al je kinderboeken helden, zo zagen we Nijntje, Jill en Geronimo Stilton.

kinderboekenweek-2017-gruwelijk-eng

Op de foto met Geronimo Stilton

Spannend hoeft voor de mini niet per se eng te zijn, maar mogen ook best mooie boeken zijn toch?

  1. Dummy de Mummy en de Tombe van Achnetoet. Echt nummer 1 hier. Alles wat met Egypte te maken heeft is sindsdien interessant.
  2. De Heksen, wat ons betreft is vrijwel elk boek van Roald Dahl een aanrader. Ik las deze boeken als kind en we lezen ze met veel plezier voor en herbeleven alles.
  3. De GVR, wie heeft er nou nog niet van de grote vriendelijke reus gehoord? Ook dit boek hadden we als luisterboek mee. De film wachten we nog even mee, we zijn bang dat die nog net iets TE spannend is.
  4. Dolfje Weerwolfje, erg populair op school, leest lekker weg en er zijn heel veel delen.
  5. De Gorgels, dit boek hebben we vorig jaar meegenomen als luisterboek op vakantie. De Gorgels zijn kleine wezentjes.De Gorgels worden bedreigt door de brutelaars. De hoogste tijd voor Melle en zijn papa om in actie te komen. Een charmant en ietwat spannend avontuur volgt.

BONUS tip: Onlangs lazen we ook het prachtig geillustreerde boek “Het Blauwe Wonder van Mine” van Hyshil. Een prachtig geillustreerd boek, Hyshil volg ik al tijden op Instagram. Ze tekent de mooiste illustraties en dit boek is een mooi voorbeeld hiervan. Het boek gaat in op de fantastiewereld van een 8-jarig meisje. Erg veel uit het boek herken ik in mijn 8-jarige meisje. Daarmee is het boek niet alleen leuk voor 8-jarige meisjes, maar ook voor mama’s van 8-jarige meisjes.

Traditie

Sinds er hier in huis gelezen wordt, rennen we jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek naar de lokale boekhandel om haar zelf een boek uit te laten kiezen. Ik vermoed dat het dit jaar iets met mummy’s gaat worden.

kinderboekenweek-2017-gruwelijk-eng

Bedankt voor een top middag 2 Twintig PR & Bol.com!

SaveSave

Geef een reactie