Amsterdam tijdens de feestdagen!

comment 0
amsterdam-tijdens-feestdagen-happy-holidays

Amsterdam wat ben je mooi, maar Amsterdam is nog net wat mooier tijdens de feestdagen. En daar zouden we allemaal een beetje van moeten genieten. Dus wat mag je niet missen in Amsterdam in december?

Winteravonden in de Hortus Amsterdam

De Hortus is deze winter weer extra lang open met de ‘Hortus by Night’ avonden. Tijdens deze avonden kan je volop genieten van een sprookjesachtig verlichte tuin en kassen, spannende avondrondleidingen en een winterterras met kampvuur. Om je avond compleet te maken, boek dan ook nog een tafeltje in het winterrestaurant!

winteravonden-in-hortus-amsterdam

Foto van Jan Jaap Hubeek

Amsterdam Light Festival

Dit mag je natuurlijk niet missen! Vanaf eind november tot 20 januari kan je in Amsterdam een route vol met lichtobjecten vinden. Lichtkunstenaars vanover de hele wereld maakt unieke kunstwerken voor in de grachten. Het leuke hieraan is, dat je er met een rondvaart boot langsvaart en ze op je gemak kan bekijken. Als je via stromma.nl boekt met de kortingscode eliane18 krijg je 5 euro korting!

Kerst in Museum Willet Holthuysen

Vorig jaar kwam ik bij toeval terecht in het WIllet Holthuysen, een prachtig grachtenpand nog in originele staat. Maar rond de feestdagen wordt het Willet Holthuysen compleet in kerstsfeer gebracht. Je ervaart dan de kerst zoals ze het vroeger hadden. Niemand minder dan Cees Holtkamp hielp met het hercreereen van de gerechten, zodat je kunt zien hoe jhet kerstmenu erin die tijd uitzag, niet slecht!

De lekkerste warme chocomelk in Amsterdam

De etalages van de Bijenkorf zijn ieder jaar weer de moeite van het bekijken waard. Toegegeven, ze zijn nog lang niet op het nieuveau van London of New York, maar zeker wel de moeite waard. Na afloop loop je even het hoekje om voor de lekkerste chocomelk van de stad bij Kees Raat van Metropolitan op de Warmoesstraat!

De kerstboom van het Magna Plaza

Behoefte aan nog meer Kerstboom? Dan loop je over het Damrak in de richting van het Magna Plaza voor deze kanjer van een boom! Met een beetje geluk staat er net een gezellig kerstkoor te galmen aangezien de akoestiek fantastisch is. Zo niet, duik je 1 van de fijne winkels in.

kerstboom-magna-plaza-amsterdam-feestdagen

Schaatsen met zicht op het Rijksmuseum

Ik kan me niet voorstellen dat er elders ter wereld een schaatsbaan is met dit fantastische uitzicht. Ik had het zelf niet mooier vast kunnen leggen. Daarom koos ik voor de foto van Agata, de dame achter het prachtige Instagram account @windmilldreams.

View this post on Instagram

It’s that time of the year again friends!⛸❄️ If you’re in Amsterdam in the coming days do not miss one of the most famous (and yet one that feels so local) ice skating rinks of Europe💙 I mean no wonder the Dutch kids are the happiest kids in the world according to research – learning how to ice skate with a view over the Rijks and Van Gogh musea? Sign me up!🙋🏼‍♀️ Have a cosy evening everyone✨ . . . . #likeapainting #winterinamsterdam #iceskatingfun #happykids #cozyvibes #iceskatingrink #christmasvibes #gezellig #amsterdamvibe #amsterdamworld #iamsterdam #seemycity #TheWeekOnInstagram #visitamsterdam #topamsterdamphoto #bestofamsterdam #suitcasetravels #culturetrip #theprettycities #iamatraveler #bestcitybreaks #passionpassport #pathport #living_europe #artofvisuals #bbctravel #postcardsfromtheworld #travellingthroughtheworld #mytinyatlas #super_holland

A post shared by Agαтα • Amstєrdαm (@windmilldreams) on

Kerst Shoppen in Amsterdam

Super leuk om een dagje te gaan kerst shoppen in Amsterdam. Ik winkel het liefst rondom de 9 straatjes en ben erg fan van de winkel van Marie Stella Maris en dan met name de “black pepper” lijn. Ook & Other Stories is favoriet of de lifestyle winkel Depot!

kerst-amsterdam-shoppen-9-straatjes kerst-amsterdam-shoppen-9-straatjes kerst-amsterdam-shoppen-9-straatjes kerst-amsterdam-shoppen-9-straatjes kerst-amsterdam-shoppen-9-straatjes

 

 

SaveSave

SaveSave

Geef een reactie