Een dagje Zwolle, erg Instagram proof!

comment 0
dagje-zwolle

Een dagje Zwolle is wellicht niet het eerste waar je aan denk als je een dagje weg in eigen land gaat plannen. Maar wij hebben toch een paar hele goede redenen gevonden om je een dag te vermaken tijdens een trip naar Zwolle. Mijn aanleiding was een nachtje in het prachtig nieuwe boutique hotel Pillows in Zwolle. Maar ook zonder overnachting is een dagje Zwolle meer dan de moeite waard!

Museum de Fundatie

Dit museum kenmerkt dit door het gigantische ei op het dak. Een van de redenen waarom dit museum al even op het to-do- lijstje stond voor me. Het museum zelf is al erg fotogeniek, met vooral de grote witte kopel bovenin.

dagje-zwoele-instagram-proof

dagje-zwoele-instagram-proof-museum-fundatie dagje-zwoele-instagram-proof-museum-fundatie dagje-zwoele-instagram-proof-museum-fundatie dagje-zwoele-instagram-proof-museum-fundatie

De collectie is uitgebreid en divers, met vooral een indrukwekkende foto expo van jan Banning over de de nog levende restanten van het communisme.

Humberto Tan in Academiehuis

Wat ook zeker de moeite is, is de kleine expositie van Humberto Tan in het Academiehuis. Met een serie portretten heeft hij op een indrukwekkende  manier de vluchtelingenkampen in Bangladesh vastgelegd. Nu wist ik dat deze man wel ‘ iets met fotografie deed’, maar deze portretten maken stuk voor stuk indruk.

dagje-zwolle

Steegjes!

Zwolle barst van de steegjes en pleintjes en ook het water om het centrum heen laat je even in een totaal andere wereld wanen. Kerstversiering genoeg, kerstmarkten present. Top dit.

pittoresk-zwolle-instagram-proof

Waanders in de Broeren

Boekenzaak in een oude kerk. Wellicht niet zo sfeervol en klassiek als de die in Maastricht maar voor de boekenliefhebber is dit zeker een bezoekje waard.

Koffie en boeken. In een kerk. Mooie combinatie. #zwolle #boekhandel #lunch #kerk

A post shared by Ilona De Ruijter (@ilona.de.ruijter) on

Pillows Hotel

Naast het fijne bed en het heerlijke eten in mijn hotel, word ik vooral verliefd op het heerlijke licht dat overal in het hotel te vinden is. Door de lichte kleuren en het zachte licht, hangt er in heel het hotel een soort dromerige sfeer. Ideaal voor portretfotografie.

Lees onze uitgebreide review hier.

boutique-hotel-pillows-zwolle

Maling

Van buitenaf niet te zien, maar van binnen (en vooral boven!) veruit de meest fijne en vintage koffiebar waar ik in tijden ben geweest. Met luie banken, vintage meubels, taart en prima koffie kan ik me voorstellen dat ook de flexwerker in Zwolle zijn hart kan ophalen.

Oftewel, een dagje Zwolle is leuk en ik was nog lang niet uigekeken!!  Ik moet dus nodig terug, al is het maar voor de kamers met bad in het Pillows Hotel die nog niet af waren tijdens mijn bezoek.

SaveSave

SaveSaveSaveSave

Geef een reactie