Achter de façade van “dit” grachtenpand vind je de komende 2 maanden een Manga expositie.

comment 0
Share this...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
yoshiyasu-tamura-kyas-art-salon

In Amsterdam zitten tientallen kunst galeries, maar nog nooit eerder bezocht ik er 1 gevestigd op de eerste etage van een klassiek grachtenpand aan de Keizersgracht. Na een warm welkom door eigenaresse Kaoru Yamamoto word ik rondgeleid door de gloednieuwe Manga expostie die vanavond al opent!

Aardbeving Japan 2011

De aardbeving in Japan van 2011 vormde een keerpunt in zijn werk. Hij voelde de behoefte om meer positiviteit en kleur toe te voegen aan zijn werk. De spider woman op het werk hieronder refereert aan het veilige gebied wat spinnen weten te creëren net boven water level.

In zijn werk, werkt Yoshiyasu trouwens veel met bladgoud wat er voor zorgt dat de kleuren er soms echt uit poppen!

yoshiyasu-tamura-kyas-art-salon

Samenwerking met Alexander McQueen

Voor de herfst/winter collectie van 2014, vroeg niemand minder dan Alexander McQueen om een samenwrking. Geinspireerd door de manga boeken en comic helden, wilde hij graag deze prints toevoegen aan zijn winter collectie. Deze sjaal, eigendom van Kaoru Yamamoto, de eigenaresse van Kyas Art Salon, is een prachtig item uit deze collectie.

yoshiyasu-tamura-kyas-art-salon

Een knipoog naar de Europese kunst

Tijdens zijn eerste reis naar Europa (Italië), raakte hij geinspireerd door Middeleeuwse technieken en de manier dat Europese kunstenaars Jezus en  Maris in beeld brachten. Dit zie je terug in veel van zijn eigen kunstwerken alsmede de technieken zoals het gebruik van konijnenlijm (een lijm gemaakt uit huid en beenderen). Ik vond dit erg zichtbaar in het onderstaande werk. De lichtstralen vanachter het onderwerps hoofd, doen mij denken aan de stralen waarmee Maria vaak afgebeeld word. Een bepaald soort verheerlijking.

yoshiyasu-tamura-kyas-art-salonyoshiyasu-tamura-kyas-art-salon

Hand geschilderd horloge

Toegevoegd aan de collectie zijn 3 hand geschilderde horloges. Een horloge maker leverde de achtergrond aan. Yoshiyasu schilderde vervolgens op Japans papier in het klein zijn prachtige schilderijen tot een zeer selectie collectie van horloges. Te mooi om waar te zijn en een echt collectors item!

yoshiyasu-tamura-kyas-art-salonyoshiyasu-tamura-kyas-art-salon

Kyas Art Salon

De galerie van Kaoru zit vlakbij de Rozengracht aan de Keizersgracht en geeft een prachtig uitzicht op de grachten. Je zou bijna niet verwachten dat hier een prachtige ruimte vol kunst gevestigd zit. Via de ramen valt prachtig licht naar binnen. Deze etage wordt ook regelmatig in gezet als Artist in Residence ruimte. Zo verbleef Yoshiyasu hier 2 jaar geleden nog 2 maanden als artist in residence. Vanavond opent de expostie en zal Yoshiyasu live één van zijn werken gaan schilderen. Must See!

kyas-art-salon-amsterdam kyas-art-salonyoshiyasu-tamura-kyas-art-salon

Kyas Art Salon | Keizersgracht 221 | Amsterdam

 

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Geef een reactie