Maastricht, 3 niet te missen highlights!

comment 0
maastricht-highlights-binnenstad

Tijdens onze trip naar Valkenburg, Zuid Limburg, kwamen we op de terugweg langs Maastricht voor een flitsbezoek. Toegegeven de tijd was veels te kort voor zo’n stad als Maastricht. Daarom beperken wij ons vandaag tot 3 niet te missen highlights in Maastricht.

Mergelgrotten, Kidstour

Dit is nou typisch zoiets wat je tijdens een bezoek aan Zuid-Limburg niet mag missen. De mergelgrotten zijn natuurlijk wereldwijd bekend, op diverse plekken in en buiten Zuid Limburg kan je deze bezoeken. Wij lieten ons verrasen door de kidstour. Harry onze gids, liet meteen duidelijk blijken dat de kids de baas waren tijdens deze tocht. Op speelse wijze nam hij ze mee in de geschiedenis en de technische kennis van deze grotten. We mochten in de kluis kijken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de Nachtwacht opgeslagen lag. Iets wat de aandacht van onze dame erg trok, gezien we kind aan huis zijn bij het Rijksmuseum. Als klap op de vuurpijl mochten we in het pikkedonker nog een aantal meter zonder zaklamp afleggen voor het ultieme grotgevoel. Mijn kleine reisgezelschap liep glunderend naar buiten!

maastricht-highlights-mergel-grotten-kids-tour maastricht-highlights-mergel-grotten-kids-tour maastricht-highlights-mergel-grotten-kids-tour

TIP: De kidstours worden onderverdeeld in leeftijdsgroepen, de informatie die gedeeld wordt, is dan ook op de leeftijd aangepast!

Lunch in de Brandweerkantine

Wat een fijne Instagram-proof plek is dit! Een voormalige brandweer kazerne omgebouwd tot fantastische lunchplek. En buiten lunch kan je hier ook terecht voor ontbijt, diner, drankjes en laat ik vooral het enorme terras ook nog even noemen. Wij waren er echter voor een lunch. Eerste fijne punt, is dat de ontbijtkaart tot en met 16.00 uur te bestellen is, daar word ik persoonlijk al erg blij van. Opvallend waren de bagels en de pita’s, duidelijk de hardlopers op het zeer uitgebreide menu en voor ons een reden om die meteen te bestellen. Afsluiten deden we met een zoetje, speltwafels met karamel en banaan. Voor erbij een ijskoffie en super lekker gemberbier. Ook bij een volgend bezoek aan Maastricht schuif ik hier met liefde weer aan. maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine maastricht-lunch-brandweerkantine

Struinen door de binnenstad

We wilde eigenlijk naar het bonnefantenmuseum, maar het weer was zo lekker dat we buiten wilde blijven. Een wandeling door de binnenstad van Maastricht is allesbehalve een straf, maar ik laat de foto’s even voor zichzelf spreken.

maastricht-highlights-binnenstad maastricht-highlights-binnenstad maastricht-highlights-binnenstadmaastricht-highlights-binnenstad maastricht-highlights-binnenstad

Geef een reactie