3 x een tof initiatief voor een beter milieu, less is more!

comment 0
mooi-initiatief-beter-milieu

We zijn hier meer bezig met mooie plaatje dan mooie praatjes. Maar als je aandacht in korte tijd meerdere keren op een goed inititief wordt gewezen dan is dat misschien een goed signaal. Ik gebruik zelf echt al jaren geen plastic tasjes meer. En kan je mij regelmatig spotten met een Loqi of Susan Bijl tas. Maar nieuwe initiatieven houden ons scherp en daarom, 3 x een tof initiatief voor een beter milieu!

loqi-tas-beter-milieutravel-essentials-van-hollandse-bodem

Less

Ik maar denken dat ik goed bezig was met mijn wasmiddel pods. Dat laagje eromheen lost op, nu blijkt, dat we met zijn allen eigenlijk teveel wasmiddel gebruiken en dat dit helemaal niet goed is .

Maar liefst 90 procent van de Nederlanders gebruikt té veel of in sommige gevallen zelfs té weinig wasmiddel voor in de wasmachine*. Slecht voor je was, je machine én het milieu vindt start-up Less, die Nederlanders bewuster wil laten wassen met een slim doseersysteem.

7.062 liter water besparen
Juist doseren van je wasmiddel zorgt ervoor dat je langer met je wasmiddel doet en is ook nog eens beter voor het milieu. Berekeningen laten zien dat je met juist doseren van je wasmiddel op jaarbasis zo’n 7.062 liter water bespaart als je uitgaat van een gemiddelde van vier keer per week wassen, 220 wasladingen per jaar.” 

  Door één, twee of drie keer op de dispenser te drukken, wordt precies de juiste hoeveelheid vloeibaar wasmiddel afgemeten, 35 milliliter voor een volle lading was is al voldoende.

Fijn dat dit systeem in een mooi design komt (het won er zelfs een prijs mee) misstaat alles behalve in je wasruimte. En is de fles op? Kan je hem online weer bij bestellen. Kleine kanttekening van mij, zou het niet fijn zijn als we al die flessen toch eens gewoon in de winkel kunnen laten bijvullen. Scheelt ook nog eens een lading plastic!

beter-voor-milieu-less-wasmiddel

Strawless in the City

Ik ben nooit echt fan geweest van een rietje in mijn drankje, maar tegenwoordig is dat rietje in je cocktail ook echt niet meer nodig.
Daarom komt Iamstrawless met Strawless in the City.
Dat er veel te veel plastic wordt gebruikt, hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. Daarom is IamStrawless bezig om NL rietjesvrij te maken en beginnen ze met Amsterdam. Ze zijn al aardig op weg. Zo hebben ze met hun campagne al meer dan 30.000 rietjes weten te besparen en 55 partners die mee doen. Met de activatie Strawless in the City stopt Amsterdam officieel met zuigen en trapt cocktail bar Rosalia’s Menagerie af met de eerste editie op vrijdag 27 juli.
strawless-tof-initiatief-beter-milieu
NOTE: Van elk verkochte drankje – en elk ongebruikte rietje – gaat 1 euro naar de Movement86 Foundation, de IamStrawless-campagne.

Wasteboards

En hoe briljant is dit? Skateboards gemaakt van plastic doppen. Nog leuker, verzamel zelf een jaar lang al je plastic doppen en laat er een skateboard van maken. Dit soort inititieven zou ik wel vaker willen zien!

Which model is your favorite? Squid or Star? 🦑 ⭐️

A post shared by WasteBoards (@wasteboards) on

Op zoek naar nog meer goede maar vooral duurzame tips? Ik hou altijd het blog van “Een goed verhaal” in de gaten! Voor een duurzame lifestyle!

Geef een reactie