Travel | Citytrip | Brussel | Wat te doen?

comments 2
citytrip_brussel_doen_instagramblogger-stripmuren

De beste tip voor je een citytrip naar Brussel boekt, even kijken of ze een actief Instagram account hebben voor de stad. In dit geval @VisitBrussels. De website van Visit Brussels staat vol met de beste tips voor welk soort bezoek aan de stad dan ook. Bij Visit Brussels scoor je ook een 48 uurs pas, die je gratis toegang tot de musea geeft en waarmee je op de “hop-on-hop-of” bus mee kan door de stad.   citytrip_brussel_doen_bozart_musueum_instagramblogger-grote-markt

Bij het kantoor van Visit Brussels bevindt je je ook meteen in het culturele centrum van Brussels en dus midden in de buurt vol musea. Je loopt hier vandaan de prachtige weg af richting Paleis van Justitie alwaar je kan genieten van het uitzicht. Of je gaat de hoek om naar de Kunstberg, vergelijkbaar hier in Amsterdam met het museumplein.

citytrip_brussel_doen_bozart_musueum_instagramblogger-paleis-justitie

In het gebouw van het Bozar in Brussel bevindt zich tevens ook het Magritte Museum. Ondanks de betoverende hal van het Bozar, lieten wij ons toch verleiden tot het bezoeken van het Magritte Museum.

citytrip_brussel_doen_bozart_musueum_instagramblogger-hal

Geen zin in musea? Bij Visit Brussels kan je diverse thema plattegronden halen om binnen een bepaald thema Brussel te ontdekken. Je hebt deze voor kids, strips, bier en ga zo maar door, een speelse manier om de stad te ontdekken. De mini kreeg een boekje waar ze alles in kon aankruisen wat ze gezien had. De gouden vos op de grote markt en alle striptekeningen die er te vinden zijn. We hebben ze helaas niet allemaal kunnen aankruisen.

Conclusie: er is gewoon meer te doen in Brussel dan we hadden verwacht. Er zullen nog vele weekendjes volgen.

Met dank aan Visit Brussels voor alle tips.

2 Comments

Geef een reactie