Visit Brabant: Breda, een stad vol design en street art.

comment 0
Breda-stad-vol-design-en-street-art

Op uitnodiging van Visit Brabant vertrokken Deepa & ik dit weekend richting Breda, beter bekend als de “Parel van het Zuiden”. Wat ik niet wist, is dat Breda meer dan 60 murals heeft en dat niet alleen, Breda is de ultieme stad voor een dagje weg in eigen land. In dit blog vertel ik je waarom!

Dutch Design

(Dutch)Design is één van de iconen waarmee Brabant zich onderscheidt van andere provincies in Nederland. En daar zijn we bij Instagrambloggers dol op. Ik ging naar Breda, Nassaustad, een stad met een verhaal. En dat verhaal wordt op een heleboel verschillende manieren verteld. Oa. via onderdelen van het Design Festival Graphic Matters dat gestart is op 22 september – één van de Dutch Design Iconen van Brabant. Een festival dat bol staat van design en een goede kijk geeft op het hedendaags talent op gebied van grafisch vormgeving.

Breda-stad-vol-design-en-street-art-blind-walls-gallery

Weekendje Brabant? Tip: Check dan ook het blog van collega Droika Engelen, zij bezocht de Design Route met de fiets!

Graphic Matters

Van 22 september tot en met 22 oktober kan je in Breda naar het Design Festival; Graphic Matters. Dit festival kan je ervaren door vrijwel de hele stad, maar de basis ligt in en rondom de monumentale Chassé kazerne in het centrum van Breda.

graphic-matters-design-festival-breda

Picture by @currystrumpet

graphic-matters-design-festival-breda

Flags of Peace

Ter gelegenheid van de Vrede van Breda kan je momenteel op de Chassé Promenade in het kader van Graphic Matters ook 100 vredesvlaggen bekijken. Ontwerpbureau Trapped in Suburbia vroeg meer dan 100 ontwerpers en kunstenaars uit 100 verschillende landen om een vlag voor vrede te ontwerpen, met indrukwekkend resultaat. Mijn extra tip: ga het kijken op een dag dat er een beetje wind staat!

#graphicmatters #flagsofpeace #flags #peace

A post shared by SOLEE (@solee.nl) on

Inflatable Refugee

Langs het spoor in Breda is een stuk brak liggend terrein. Ter gelegenheid van het Design festival werd hier de “Inflatable Refugee” tentoongesteld. De refugee is een ontwerp van Schellekens/Peleman en is vervaardigd uit het materiaal waarmee dagelijks vluchtelingen de oceaan trachten over te steken. Een schrijnend beeld wat zo uit het niets verrijst en op deze manier aandacht vraagt voor de huidige situatie. Ook deze refugee heeft al duizenden kilometers afgelegd, zo was hij eerder dit jaar nog te bewonderen op het strand in Oostende en in Venetië.

inflatable-refugee-schellekens-peleman

Picture by @currystrumpet

Blind Walls Gallery

De murals van de Blind Walls Gallery zijn altijd te bewonderen ook buiten het festival om. Uiteraard zijn er in het kader van het festival een paar nieuwe werken onthuld. In totaal zijn er meer dan 60, ik heb er slechts een handjevol bezocht. Supertof dat zogehete Blind Walls een nieuwe functie krijgen door middel van streetart. De meeste murals verbeelden een verhaal gelinkt aan het verleden of de omgeving van de locatie waarmee er ook een verhaal vertelt wordt. Download hiervoor de app, zodat je de preciese lokatie en het achtergrondverhaal kunt vinden! Dikke aanrader voor alle lifestyle en fashion shooters onder U!

NOTE: Het Graphic Design festival kan je nog bezoeken tot en met 22 oktober in Breda.

blind-walls-gallery-bredablind-walls-gallery-breda

blind-walls-gallery-breda-blind-walls-gallery-bredainstameet-visit-brabant-graphic-matters

Benieuwd naar wat voor foto’s er door de anderen gemaakt zijn? Check dan de hashtag;  #vbgraphicmattersbreda

Breda geeft je vleugels!

Breda geeft je letterlijk vleugels met het werk; “What Lifts you” van Kelsey Montague. Je kan deze vinden aan de Oude Vest in Breda.

vleugels_eliane_breda   Deepa_vleugels_Breda

Een ochtend is duidelijk te kort als je Breda wilt ontdekken. Ik weet alsnog niet waar ik het beste koffie kan drinken, een burger kan eten danwel welke hotspot dan ook. Het moge duidelijk zijn, ik kom snel terug! Tips voor Breda kan je zoals altijd hieronder achter laten, ben benieuwd!

 

 

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie