Madam Pancake, eindelijk weer wat lekkers op de Wallen!

comment 0
madam-pancake-wallen-amsterdam

Je moet echt ballen hebben om wat te openen op de Wallen als je het mij vraagt. Momenteel niet mijn favoriete buurt in Amsterdam, maar daar komt verandering in als het aan Madam Pancake ligt. De locals moeten weer welkom zijn in deze buurt moet ook de gemeente gedacht hebben. En de pancakes, die gaan hier zeker voor zorgen!

madam-pancake-wallen-amsterdam-entree

Er was eens…..

Iris leerde ik ooit kennen toen ik deze prachtige tas van haar kocht. Inmiddels zoveel jaren verder, heeft ze zichzelf verder ontplooid als ondernemer en dit doet ze samen met haar lief, Rutger. Pita Queen is een reeds bestaand concept en sinds deze week kunnen ze daar Madam Pancake aan toevoegen. Madam Pancake is overigens het initiatief van Rutger en chef Mo (Mohamed Mahraoui) samen, maar jij en ik weten…achter iedere man staat een fantastische vrouw.

madam-pancake-wallen-amsterdam-rutger-mo madam-pancake-wallen-amsterdam-pancakes

Een flink portie pancakes!

Waarom in een land van de platte pannenkoeken een pancake restaurant beginnen. Omdat pancakes nu eenmaal lekkerder zijn. Niet voor niets staat er een echte chef aan het roer. Het zijn niet zomaar pancakes, het zijn culinaire pancakes. Maar het is aan jou de taak om te beoordelen of je het daar mee eens bent of niet. Ik at zelf pre-opening de pancakes met bacon en hollandaise saus. Komt niet op het menu, maar jongens wat was dat lekker. Ook fijn, de porties zijn niet Hollands, maar echt Amerikaans, drie dikke pancakes op je bord, zie die maar eens op te krijgen. Gelukkig maar, want in Amsterdam willen ze nog wel eens karig zijn.

madam-pancake-wallen-amsterdam-pancakes madam-pancake-wallen-amsterdam-pancakes

Ontbijtje of liever een gin-tonic?

Overigens kan je bij Madam Pancake ook prima terecht voor een ontbijtje (acai bowl, granola etc) en einde dag drink je lekker een gin tonic of een biertje bij je pancake. Geen zin in pancakes? Ook prima, koffie met een haverkoek of stuk oreo taart behoort ook tot de mogelijkheden.

madam-pancake-wallen-amsterdam madam-pancake-wallen-amsterdam madam-pancake-wallen-amsterdam-interieur

Interiorgoals

Tegenwoordig doe je als restaurant niet meer mee als je interieur er niet piekfijn uitziet. Dat was voor Madam Pancake een reden om flink uit te pakken. De keuken werd zichtbaar midden in het restaurant geplaats. Als bezoeker kan je er voor kiezen om aan de bar te gaan zitten. Geen schimmig gedoe. Alle ingredienten en de keuken goed in het zicht. Ruwe muren, afgewisself met een Amerikaanse diner look. Alle prints, geinprieerd op Nederlanse meesters, modern gemaakt met een flinke knipoog, zoals deze print met een neon look. Mooie mix!

madam-pancake-wallen-amsterdam-interieur

madam-pancake-wallen-amsterdam-pancakes

Laten we hopen dat dit de eerste plek van velen is die de locals weer terug de Wallen op gaan trekken! Ik geef alvast het goede voorbeeld om er de komende tijd regelmatig even aan te schuiven. Wie gaat er mee?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie