Deze natuurlijke, dierproefvrije en vegan huidverzorging, maken het verschil.

comment 0

Qua eten heb ik het afgelopen jaar wel stappen gemaakt. Ik ben zelf overgestapt op havermelk, eet minder vlees en vis en daarmee meer vegetarisch. De stap naar vegan zal ik nooit maken, maar die stap durf ik op beauty gebied wel makkelijk te maken. Steeds meer merken bieden een organic / biologisch alternatief. Ik experimenteerde wat met diverse natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en clean beauty verzorgingsproducten. Ik kwam uit op de onderstaande groene beautymerken. Ik heb ze (bijna) allemaal persoonlijk getest en deel meteen een aantal van mijn favorieten nu!

Verzorging is persoonlijk.

Dit is uiteraard een persoonlijke mening en de ene huid is de andere niet. Daarom vroeg ik via Instagram ook nog welke merken er favoriet zijn onder mijn volgers en die noem ik onderaan dit blog ook nog even. Ik heb zelf een gemengde huid, af en toe nog wel eens pukkeltjes en ben dol op rijke crèmes. Enige nadeel aan natuurlijke beauty producten is dat er vaak geen SPF in zit. Met mijn lichte huid en sproeten, smeer ik idealiter het hele jaar door met minimaal SPF 20, dus die voeg ik op zonnige dagen nog extra toe. Ook heb ik Suus van Food Bandits gevraagd om mee te testen, zij heeft een droge huid en is extreem kritisch op de ingrediënten. Zij schreef onlangs een heel fijn en duidelijk artikel over wat natuurlijke cosmetica nu eigenlijk is. (Laatste update maart 2020)

Ik heb nu dagelijks in gebruik: miscellair water en cleansing foam van So’ Bio Étic in combinatie met de Squalan Facial oil. Daar overheen de dagcrème van Biodermal. Iemand nog een favoriet masker?

Biodermal Sensitive Balance

Biodermal lanceerde onlangs hun “sensitive balance”. Geen parfum. Geen kleurstof. Geen alcohol. Bij een gevoelige huid gaat het om wat er níét in de huidverzorging zit. Maar ook om wat er wél in zit, in dit geval prebiotica. Ik ontving deze 4 producten. Een reinigingsgel, oogcrème en twee soorten dagcrèmes. De fluide heb ik gegeven aan een vriendin om te proberen. De gewone heb ik zelf gehouden. Zoals ik al vaker schreef, ik hou van rijke crèmes die mijn huid goed voeden. De fluide voelde voor mij wat luchtig. Dan de reinigingsgel, daar ben ik erg fan van, hij droogt niet uit en schuimt lekker onder de douche. Ik ga hem nog iets langer testen de komende periode, het eindoordeel volgt dus nog!

biodermal-sensitive

TIP: Ik gebruik sinds een paar weken deze zonnebrand van Biodermal. Factor 50 en goed voor de iets ouder huid.

NOVEXPERT

Mooi als een merk de brug durft te slaan tussen kosmetisch en beauty. Novexpert wil op natuurlijke wijze huidverbetering kunnen maken. Ik ontving de “lip-up”, zegt je lippen meer volume en kleur te geven.  En “the repulp gel” de architect voor je gezicht om te testen. Deze laatste vult de huid van binnen af aan. NOVEXPERT is 100% clean beauty, ben echt enorm benieuwd naar dit merk. Wordt vervolgd.

100BON

Wat nog ontbrak op de afdeling natuurlijke beauty was een parfum. Nu hebben parfum en ik een haat/liefde verhouding.  Ik ben erg gevoelig voor geuren en draag zolang ik weet Commes des Garçons een uitgesproken kruidige geur. Op een event kwam ik onlangs het Franse 100BON tegen. Oorsprong in Lyon, maar de colognes worden gemaakt in Grasse, dat kan niet misgaan. De naam is natuurlijk op veel manier uit te leggen, maar ruikt goed en 100% goed is allebei natuurlijk fantastisch.  Ze bieden navul verpakking, travel sizes en hebben naast twee basis series (wit en zwart) ook nog eens een body-mist en een huisparfum. Voor iedere smaak is er wel een geur. Ik ging aan van de body mist in de verveine geur en de zwarte cologne in “Vetiver”. Deze laatste is ook unisex in te zetten als je het mij vraagt.

100BON-natuurlijk-parfum100BON-natuurlijk-parfum100bon-body-mist-verveine

Niyok

Waarom wij toch al jaren met de intense smaak van pepermunt onze tanden poetsen is een groot raadsel voor drie jonge ondernemers uit Berlijn. Op alle gebieden worden er stappen gemaakt op gebied van biologisch en duurzaamheid. De tandpasta bleef nog een beetje achter. Een goed moment om zich daarin te verdiepen en ze kwamen met een serie van 3 smaken tandpasta op basis van kokosolie. En van dit laatste proef en merk je eigenlijk niets. De smaken? Beetje apart maar wel lekker. De tandpasta voelt enorm glad aan op je tanden. Zou er zo aan kunnen wennen, echter mijn tandarts gaf aan dat ze toch echt wil dat er fluoride in mijn tandpasta zit. Heb ze dus opgemaakt, maar niet opnieuw aangeschaft.

niyok-natuurlijke-tandpasta-op-basis-van-kokosolie

MÁDARA Organic Skincare

Helemaal vanuit Letland komt dit mooie beauty merk dat door 4 Letse vrouwen ooit gestart is. Gemaakt van stoffen afkomstig uit lokale planten. MÁDARA is opgericht door vier Letse vrouwen. MÁDARA produceert biologische producten gebaseerd op oersterke noordelijke planten in hun eigen fabriek. Het verhaal van deze dames is inspirerend op vele levels. Van kleinschalige productie tot het alles van a tot z in eigen handen willen houden. Het assortiment van MÁDARA omvat meer dan 40 natuurlijke producten in verschillende lijnen zoals gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, haarproducten en baby & kids verzorging.

madara-natuurlijke-verzorging

MÁDARA heeft het Ecocert keurmerk en bevat ingrediënten die voor tenminste 95% van natuurlijke oorsprong zijn. Tijdens het productie- en verpakkingsproces wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Eén van de nieuwste verpakkingen is zelfs gemaakt van suikerriet afval. Alle producten zijn dierproefvrij en verkrijgbaar bij de natuurwinkel. Mooi meegenomen, de producten zien er allemaal prachtig en luxe uit.

Getest door Eliane: Masker uit de Smart Science lijn en de dagcrème uit de Smart Science lijn. De dagcrème was voor mij te vluchtig en merkte dat mijn huid wat trok na afloop. Hij ruikt heerlijk, maar ik heb hem doorgestuurd naar Suus voor een tweede mening. Het masker beviel mij wel heel erg goed. Na afloop was mijn huid zo zacht als een baby en voelde heel schoon aan, deze heb ik nu standaard naast het bad liggen.

Getest door Eliane: Ook heb ik inmiddels de SPF 20 voor gezicht en lichaam in huis. Ruikt heerlijk, smeert goed, laat wel een lichte witte waas achter, dus gebruik hem niet te dik. Verder erg fijn. Ook heb ik de fake tan in huis, om mijn benen klaar te maken voor de eerste rokjesdag. Ik zag een duidelijk verschil na een paar uur. Net als met iedere nep bruiner, wel even goed verdelen en scrubben voor je aan de slag gaat om vlekken te voorkomen.

Getest door Eliane: De GROW lijn. Compleet nieuw in het spectrum van Madara is de haarverzorging. De lijn van GROW is op basis van “Chanterelle Funghi”, erg grappig aangezien ik zelf niet tegen paddestoelen kan. Maar er is verschil tussen eten en iets in je haar smeren natuurlijk. Het voorkomt haarverlies en versterkt de natuurlijke balans in je haar. Het voelt allemaal heel prettig en natuurlijk aan, maar heb het nog te kort in gebruik om echt verschil te kunnen merken. Keep you posted!

Getest door Suus: Dagcrème uit de Smart Science lijn. Wat er fijn aan is dat ondanks dat het een fluid is, het smeert als een créme. Het trekt ook snel in en is geschikt voor de gecombineerde huid. Heel prettig in gebruik.

madara-organic-cosmetics

SO’BiO étic

Wat in Frankrijk zo heerlijk is dat je compleet los kan gaan bij de apotheek of de supermarché op de meest fijne merken, maar natuurlijke lijnen zag ik nog niet veel. Totdat ik geattendeerd werd op SO’BiO étic. Niet alleen biologisch maar ook nog eens betaalbaar en dat speelt bij mij ook een grote rol in het aanschaffen. Ik ben bij dit merk voor de Précieux Argan Anti-Aging lijn gegaan. Daarvan heb ik gekozen voor het eye serum en het miscellair water.

Lees hier wat je nog meer in de Franse supermarkt moet kopen!

so-bio

natuurlijke cleansing-foam en make-up remover van so' bio étiv

Update: Onlangs gelanceerd de oog make-up remover, ook voor waterproof make-up, en dat is lang niet makkelijk om dit op natuurlijke basis voor elkaar te krijgen. Ik ga deze de komende tijd testen. De foam kocht ik deze zomer in de Franse supermarkt en bevalt erg goed.

Miscellair water gebruik ik inmiddels een paar maanden in de ochtend en in de avond, droogt mijn huid niet uit en is erg mild. Het maakt de huid goed schoon. Handig in gebruik en zit in een grote fles, dus je doet er lang mee.  Deze is overigens in meerdere varianten te krijgen, kijk even welke je het beste bij jou vindt passen. Ik ga voor de anti-âge, 99% van de totale ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, 11% is gecertificeerd biologisch. SO’BiO étic Anti-Aging Micellar Water is vegan, dierproefvrij en Cosmebio/Ecocert gecertificeerd.

NOTE: Het merk is lid van een non-profit organisatie 1% for the planet. So Bio Étic draagt jaarlijks 1% van hun omzet af om duurzame initiatieven te financieren en te ondersteunen.

Urtekram Benelux

Op gebied van shampoo en wasgel neemt het aanbod hard toe, maar mijn persoonlijke favoriet is al tijden Urtekram. Vanwege de geur maar ook doordat ze organic en 100% natuurlijk zijn. Ook hebben ze een kinderlijn, die hier in huis al tijden in gebruik is. Hun laatste lijn “Green Matcha” won onlangs de prijs voor beste nieuwe haarverzorgingsproduct bij de Bio Fach, dat was een goede aanleiding om deze eens uit te testen. Ik kreeg de shampoo, conditioner, hair treatment, cream wash en deo roller om te ervaren.

Getest door Eliane: De geur is even wennen dat zeg ik er maar meteen bij, maar na een week, vind ik hem wel lekker. De man des huizes vindt de geur te overheersend. De haarproducten maken je haar wat stugger, dat is dus een aanrader als je last hebt van slap haar. Mijn favoriet van Urtekram blijft dan ook de lijn van Nordic Berries.

Squalan 

Getest door Eliane: Ik was altijd wat huiverig om olie te gebruiken. Maar sinds ik Squalan getest heb, wil ik eerlijk gezegd niet anders meer. Ik heb de Pure Squalan facial olie nu al een half jaar in gebruik. Eerst de tester en nu ben ik op de grote verpakking over gegaan. Het absorbeert super snel en is niet vettig. Ik gebruik hem dan ook als dag en nachtverzorging. Extra handig, hij gaat erg lang mee!

squalan

Getest door Eliane: Squalan Cleanser. Een klein pompje is ook hier voldoende, was er zachtjes je gezicht mee onder de douche in de ochtend. De gel verandert is een melkachtige substantie als er water bij komt. Heerlijk verfrissend.

squalan-cleanser

NOTE: Alle producten van Squalan zijn vegan, dierproefvrij, parfumvrij, allergeenvrij, vrij van conservering en 100% natuurlijk.

Earth Line

Mijn schoonmoeder en schoonzus gebruiken al jaren de producten van earth-line. Earth Line is een natuurzuivere verzorgingslijn van Nederlandse bodem. Ze zijn gecertificeerd bij BDIH, Eco control en Icada. Wat erop neer komt dat Earth Line echt 100% natuurlijk is. Ook deze producten hebben een uitgesproken geur, die je wel moet aanstaan. In de dagcrème is vitamine E toegevoegd. Een van de weinige ingrediënten waarvan echt bewezen is dat het huidveroudering vertraagd, gezien het de werking heeft om het vochtgehalte op pijl te houden.

earthline-natuurlijke-verzorging

NOTE: Earth.Line bevat geen parabenen, paraffine, sulfaten, kleurstoffen, synthetisch parfum of andere synthetische stoffen en is dierproefvrij. Op drie producten na zijn alle producten geschikt voor veganisten en hebben het Vegan keurmerk.

Naïf

Naïf is een Nederlandse natuurlijke huidverzorgingslijn voor vrouwen, kinderen en baby’s. Helaas pas gelanceerd toen onze mini al geen baby meer was. Gelukkig hebben ze de huidverzorging uitgebreid zodat het ook voor mij en de mini geschikt is. Ik was met name enorm geïnteresseerd in de natuurlijk zonnebrandcrème.

naï-zonnebrand-witte-laag

Getest door Eliane: Ik heb de factor 50 in een tube getest op de mini. Zie hieronder het resultaat. We hadden erg weinig op haar handen gedaan, maar kregen de witte laag met moeite weg. Uiteindelijk moesten er zelfs wat zakdoekjes bij komen kijken. De crème ruikt heerlijk, is zacht en tikkie vettig, smeert dus lastig uit, maar beschermt wel goed. Je moet het dan alleen niet erg vinden om met een witte waas op je huid rond te wandelen.

naï-zonnebrand-witte-laagnaï-zonnebrand-witte-laag

Getest door Eliane: Nieuw is de natuurlijke gezichtsscrub van NAÏF en hier ben ik dus van minuut 1 helemaal fan van. Zo enthousiast dat hij al op is en ik hem meteen weer vervangen heb met een nieuwe tube. Droogt je huid niet uit, maar wel een lekker scrub die echt te lekker ruikt. Kan hem iedereen aanraden.

TIP: laat je scrub na het scrubben nog even zitten, zo trekken alle voedende ingrediënten goed in voordat je hem afspoelt.

Eco Tan Organic Face Tan Water

En dan de hype van dit moment en dat is echt niet overdreven. Ik heb al meerdere mensen over dit product gehoord. Ik heb hem zelf gekocht via Nourished toen ik er bij meerdere mensen over had gelezen en dit product maakt alle beloftes waar. Paar druppels op een wattenschijfje en je hebt met 1 a 2 x een natuurlijk licht kleurtje, sun-kissed op een gezonde manier. Een ideale manier om de wintermaanden door te komen!

natuurlijke-verzorgingslijn-biologisch-cosmetica

Ere Perez

Ik was ook al een tijdje op zoek naar natuurlijke make-up. Zoals ze zelf zeggen, zonder schadelijke stoffen, geïnspireerd door de natuur. Ik heb zelf nog geen make-up van dit merk getest, maar heb hem van zoveel mensen getipt gekregen dat ik hem er toch maar bij zet.

Getest door Eliane: Quandong Green Booster Serum, een groene smoothie voor op je gezicht. Heerlijk voor onder je gezichtsverzorging. Je huid klaart instant op als je het opsmeert en 1 druppel deppen is al genoeg. Er zit een enorme hoeveelheid vitamine e in. En laat dat nou precies het enige ingredient zijn wat bewezen is dat het goed is voor de huid een . multitasker en een mooimaker.

ere-perez

Suus tipt: Ik gebruik een non toxic parfum roller. Echt heel fijn in het gebruik en je kunt het overal mee naar toe nemen.

Benieuwd naar waar je deze fijne natuurlijke merken kunt kopen? Of heb je nog meer inspiratie nodig? 
Nourished, Gathershop, SoloBioMooi en de Groene Drogist verkopen een boel van deze merken. Een aantal
producten hebben wij gratis ontvangen, maar een groot deel hebben wij ook zelf gekocht. We delen
over alle producten onze eerlijke en persoonlijke mening.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie