Voorjaarsvakantie bij vakantiehuisje Catshuisaanzee in Ouddorp.

comment 0
catshuisaanzee-vakantiehuisje-ouddorp

Waar iedereen in de zomer vaak richting zee trekt, heeft vooral de winterse zee een aantrekkingskracht op mij. Daarom boekte ik in februari een verblijf in het prachtige vakantiehuis Catshuisaanzee, gelegen bij Ouddorp op Goeree-Overflakkee. Uitwaaien in de winter aan zee, tijdens de voorjaarsvakantie.

knus-vakantiehuisje-ouddorpinstagram-proof-vakantiehuisje-ouddorp-aan-zee

Wist je dat Goeree-Overflakkee bekend staat als duurzame bestemming in Nederland!

Comfortabel en mooi vakantiehuisje in Ouddorp met open haard; Catshuisaanzee

Wij dromen er zelf al jaren van, een eigen vakantiehuisje. We worden het maar niet eens of dit bij zee of in de bossen moet liggen. Het Catshuis aan zee heeft een beetje van beide. Nog geen vijf minuten fietsen van de zee, nog geen vijf minuten fietsen naar het centrum en nog geen vijf minuten fietsen naar een bos. Daarnaast ligt het in een groene omgeving. Ideaal om welke vakantie dan ook door te brengen. Wij kozen ervoor om het ditmaal in de voorjaarsvakantie te doen. Winterse buien, veel wind en toch lekker buiten zijn en dan in de avond bijkomen in een comfortabel vakantiehuisje dat ook winter-proof is.

mooi-ingericht-vakantiehuisje-ouddorp

Het vakantiehuis vlakbij zee is voorzien van alle gemakken. Een schuur met vier fietsen (inclusief kinderzitjes) een boel speelgoed en in de tuin staat een klimhut en een glijbaan. In het vakantiehuisje is slaapplek voor 6 personen. Twee 1-persoonsbedden op de vliering, een stapelbed beneden en nog een slaapkamer met 2 losse bedden. Het toilet dat met een schuifdeur te sluiten is, bevindt zich in de badkamer. De woonkamer heeft een bank, 2 luie stoelen, een open haard en een kleine tv. De keuken is uitgebreid met een tafel voor 6 personen die uitgeklapt kan worden, een stokke stoel, combi-magnetron, koffiezetapparaat en melkschuimer.

Het vakantiehuis heeft een typische architectuur. De sterke vorm van het dak in de vorm van een hoofdletter A heeft dit type huis de naam A-frame gegeven. Het vakantiehuis is ontworpen door architectenbureau van Nierop en van den Hoeven uit Rotterdam in 1973.

NOTE: Huisdieren zijn helaas niet welkom.

keuken-catshuisaanzee-ouddorp

De inrichting is een combinatie van Ikea en vintage denk ik zo. Alles in zwart-wit tinten, een grijze vloer met vloerverwarming. De kastjes vol retro servies wat het huis iets eigens geeft.

kind-vriendelijk-vakantiehuisje-ouddopr-aan-zee

De leukste tips om te doen in en rondom Ouddorp

Wat een fijne en gevarieerde omgeving heeft Ouddorp; er is genoeg te doen om je weken te vermaken. We hebben de leukste tips op een rij gezet, met behulp van @amberletanche en @traveling_with_our_kids die hier al vaker in de buurt verbleven! Bij alle tips, check altijd of ze ook buiten seizoen of op zondag open zijn, dat voorkomt teleurstellingen.

Tips om te doen in Ouddorp:

 • Op dinsdag is het weekmarkt in het dorp.
 • Een bezoek aan Geitenboerderij Mekkerstee mag natuurlijk niet ontbreken, wij hadden mazzel en konden knuffelen met de net geboren geitjes. Vergeet niet een lekker ijsje te eten of wat lokale producten te kopen in de bijbehorende landwinkel.
 • Winkelen bij Dingenliefde, een prachtige brocante winkel vol snuisterijen.
 • Koffie drinken bij Harvest Inn.
 • Taartjes bij Hartje Holland.
 • Een rondje om de kerk omdat het zo’n gezellig dorp is om te zien.
 • Uitwaaien op de kop van de haven.
Geitenboerderij Mekkerstee Ouddorp

Geitenboerderij Mekkerstee Ouddorp

Ouddorp

Ouddorp

winkelen bij Dingenliefde in Ouddorp

Dingenliefde in Ouddorp

Uitwaaien aan de Haven van Ouddorp

In de omgeving:

 • Houd de FB pagina van A Seal in de gaten. Regelmatig worden er zeehonden los gelaten in zee bij Beachclub “t Gorsje. Te leuk om te zien. Wij hadden mazzel en hebben dit schouwspel mee gemaakt.  (10 minuten rijden vanaf het huisje)

 • Een bezoek aan het indrukwekkende Watersnoodmuseum. (30 min rijden vanaf het huisje)
 • Vuurtoren Westhoofd, klein stukje fietsen door de duinen, je komt dan langs Paal 10 wat een perfecte pitstop is.
vuurtoren-westhoofd-ouddorp

Vuurtoren Westhoofd Ouddorp | Eliane Roest

 • Wandelen bij de Kwade Hoek
 • In Scheelhoek (30 minuten fietsen of 10 minuten auto) kan je het prachtige TIJ, vogelobservatorium bezoeken. Voor ons in februari een heus avontuur. Het had geregend en daar waren we niet op voorbereid, dus neem vooral laarzen mee, het water stond 15 cm hoog bij de ingang. Aan het einde van het wandelpad staat deze prachtige constructie op je te wachten. Je kijkt naar vogels door een heuse swarovski verrenkijker. Wij vonden het allemaal erg de moeite waard!
 • Flamingo’s Grevelingenmeer. Flamingo’s in Nederland? Ja! Deze flamingo’s vinden het er heerlijk en zijn er regelmatig te vinden. Een verrekijker is erg handig. Met name als ze rechts van de haven (Stellendam) staan, dan heb je goede ogen nodig om ze te zien!
 • Goedereede, ligt op ongeveer 10 minuten fietsen bij het vakantiehuisje vandaan. Goedereede is een klein stadje in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het stadje telt circa ongeveer 3000 inwoners en is gelegen op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee. Met haar opvallende vierkante toren, zie je het stadje al vanuit de verte liggen. Wandel over de markt of verdwaal in de kleine straatjes met de schattigste huisjes die je ooit zag.

Tip: Drink een koffie bij de Gouden Leeuw in Goedereede!

 • Middelharnis, eten bij Brasserie Vlingerling.

Het dorpje Goedereede deed mij weer terugdenken aan mijn mini vakantie in het prachtige IJzendijke, een aantal eilanden omlaag!

Eten en drinken in de omgeving van Ouddorp

 • Bij Marc
 • Strandpaviljoen Paal 10
 • Werelds Punt West (gesloten in de winter)
 • Harvest Inn (niet alle dagen open buiten het hoogseizoen)

Wat kost een verblijf bij Catshuisaanzee gemiddeld?

 • Weekend: Vrijdag – maandag: € 275
 • Midweek: Maandag – vrijdag: € 345
 • Week: Vrijdag – vrijdag : € 525
 • Exclusief verplichte borg van € 250 euro en een verplichte eindschoonmaak van € 50 euro.

Hou rekening met eventuele afwijkende prijzen tijdens het hoogseizoen of vakanties.

instagram-proof-vakantiehuisje-ouddorp-aan-zee

Wat moet je zelf meenemen?

 • Alles aan eten, dus ook peper en zout, koffie en thee.
 • Beddengoed en handdoeken, en ook een theedoek en handdoek en vaatdoekje.
 • Lucifers, hout, aanmaakblokjes voor de open haard.
 • Ik miste zelf in de keuken: soeplepel, scherp mes, spatel, garde en een staafmixer.

De leukste overnachtingen in en om Ouddorp (aan zee)

Zoals met de meeste vakantiehuisjes zijn ze vaak al ver vooruit vol geboekt. Vis je achter het net? Ik spotte onderweg en tijdens mijn zoektocht naar een fijn vakantiehuis tijdens de voorjaarsvakantie in Ouddorp ook nog de volgende plekken om te verblijven;

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie