Specialty koffie in Amsterdam, de beste plekken.

comment 0
specialty-koffie-amsterdam

Amsterdam heeft een enorme actieve koffie scene. Maar waar moet je nou eigenlijk heen voor de beste en lekkerste specialty koffie? Koffie is natuurlijk persoonlijk en we laten jou graag zelf beoordelen wat volgens jou het beste is. Maar deze plaatsen zijn naar mijn mening de beste plekken voor specialty koffie in Amsterdam.

Goodbeans Coffee

Alsof je in iemands huiskamer koffie aan het drinken bent, zo voelt het bij de mensen van goodbeans. Net achter de Haarlemmerstraat met twee soorten specialty coffee èn de aller tofste merchandise in de stad. Ik ben fan!

FUKU Fried Hats

De enige echte Lex Wenneker startte zijn eigen koffietent in BOLO. Ze hebben hun eigen microklooster in Amsterdam genaamd Friedhats. En kijk naar deze plek, het is zo mooi! De koffie is heerlijk en genieten in de ochtendzon maakt het leven bijna perfect.

specialty-coffee-amsterdam-FUKU-bolo

BADETA Koffiebranders | Tweede van der Helststraat

This cute little coffeeshop can be found at the Tweede van der Helststraat, not far from the Sarphatipark. It was @rufus_airlines who invited me there and I loved it. Especially during that half hour that the light falls in. Magic!

SCHUURMANOOMKENSGRASSOTTI | Overtoom

Remember the White Label Coffee guys? Something must have been cooking in their minds. As they opened a whole new place at the Overtoom. Not just a new White Label Coffee, but a whole new concept, including natural wines and food! Where previous Ria’s Club was situated, now we have a whole new hangout in the West neighborhood. Bright space with lots of green.

Public Space

Public Space, is in de zomer van 2018 geopend in Amsterdam Noord, net achter de A’dam Toren en EYE Filmmuseum. Ook al is het modern en industrieel, de vintage meubels (versleten leer en gezellige dekens zorgen ervoor dat we de hele dag willen blijven) en de selectie tropische planten maken de ruimte warm en gastvrij.

View this post on Instagram

When a place is so good you almost don’t want to post about it… do you post anyway? That was my dilemma with @publicspace_ in Amsterdam Noord. From the coffee and food, to the vibe and interiors, this place is just perfection. While coffee addict @rufus_airlines was obsessing over his flatlays, and interior photographer @clacam was doing her thing, I wouldn’t be me if I wasn’t looking for people, for conversations, for stories. Luckily there’s always one to be found behind the bar… or over a cup of coffee. Thank you for the flat and chat @jilliangillies! Happy weekend, folks. Hope it comes with a good story. #manmakecoffee #womenandcoffee #postthepeople #makeportraits #storiesbydeepa #amsterdam

A post shared by Deepa Paul (@storiesbydeepa) on

Public Space serveert specialty koffie, thee en serveert ontbijt en lunch. Kies voor comfort food gerechten zoals dik gesneden spek en eieren op zuurdesembrood, of als je avontuurlijker bent, kies dan een van de door Zuidoost-Azië geïnspireerde gerechten, zoals tempeh gado-gado of gebakken tofu banh mi. Op zoek naar een sugarrush; Cornetti in Italiaanse stijl gevuld met room of chocolade, red velvet repen of bosbessencrumble zijn slechts enkele van de zoete lekkernijen die ze zelf maken. Het is een eclectische mix die werkt – een beetje zoals Amsterdam, onze geliefde smeltkroes van een stad.

Geweldige koffie, een Instagram-proof interieur en vriendelijke, vooruitstrevende eigenaren die de openbare ruimte zien als een hub voor het noorden. Bonus: het is ook kindvriendelijk, met een speelhoek, een kleedruimte en veel ruimte voor de kinderen om rond te rennen. We zijn blij om een ​​geweldige koffiespecialiteit aan deze kant van het IJ te vinden die al onze vakjes aanvinkt!

4850

Winnaar van de Foodbloggers Award voor Beste All-Day Concept in 2018. 4850 – overdag speciale koffiebar, ‘s nachts natuurlijke wijnbar – is waarschijnlijk onze favoriete plek in Amsterdam Oost. Als er iets is waardoor we als Westerlingen naar de andere kan van de stad reizen, is dat voor een kopje koffie bij 4850. Dat is omdat we nooit willen kiezen tussen koffie en wijn, en 4850 geeft ons allebei: goed gekozen, liefdevol gegoten, met een duidelijke toewijding aan detail en kwaliteit.

De lekkerste cinnamon rolls van Amsterdam

Als aanvulling op hun koffie en thee biedt 4850 een ontbijt-, lunch- en diner menu geïnspireerd op de Scandinavische keuken en aangepast aan de seizoenen. Overdag houden we van hun zuurdesem-wentelteefjes, met een keuze uit zoete (bosbessensap en poedersuiker) of hartige spread. ‘S Avonds vergezelt een selectie van lichte hapjes en kleine, maar zeer bevredigende hapjes de goed samengestelde verzameling natuurlijke wijnen. Service is altijd persoonlijk en vriendelijk en de sfeer is intiem en gezellig.

Staycation bij het monumentale Hotel Arena in Amsterdam

Back to Black

Back to Black, koffiebar en koffiebranderij in het centrum van de stad heeft nu een tweede locatie ver van de toeristische route, in het Westerpark. Yay!

Back to Black Van Hallstraat is het jongere broertje van Back to Black Weteringstraat. Beide plekken bieden speciale huisgebrande koffie, brood en gebak, en een gezellige omgeving. De locatie Westerpark heeft echter iets meer ruimte om te werken, om nog maar te zwijgen van een enorme comfortabele bank, een houten schommel en installeerbare vloertegels voor die #ihavethisthingwithfloors.

Ben je bij een van beide wel eens geweest? Welke lokatie heeft jouw voorkeur? Laat het weten in de comments!

White Label Coffee

Gelegen in De Baarsjes aan de Jan Eef, is dit dé plek voor koffiespecialiteiten in dit deel van Amsterdam West. White Label Coffee serveert een diverse selectie aan koffie. Ze branden zelf de bonen en leveren koffie van hoge kwaliteit. Hun koffie is ook verkrijgbaar in een boel restaurants en bars. BONUS: je kunt hun bonen ook online bestellen!

Monks Coffee Roasters

Trakteren Koffie

Op zoek naar het lekkerste kopje koffie in Amsterdam? Zoek niet verder. De jongens van Trakteren zetten niet alleen een lekkere kop koffie voor je klaar, maar als je geluk hebt, maken ze ook nog eens een Instagramproof koffie voor jou!

Toki Amsterdam

Geloof de hype. Bij TOKI nemen ze koffie heel serieus. Geen ruimte voor fouten. Verstopt net achter de Haarlemmerstraat, is TOKI misschien wel de perfecte escape aan het drukke leven. Maar begrijp me niet verkeerd, als het druk is bij TOKI, kan het even duren om die heerlijke kop koffie te bemachtigen. Vergeet niet om voor het drinken een verplichte foto van je koffie te maken. 😉

Scandinavian Embassy

Koffie is misschien belangrijk, maar iets bijzonders kan de ervaring van je koffie verbeteren, toch? Dat is precies wat de mensen van Scandinavian Embassy moeten hebben gedacht toen ze deze geweldige kaneelbroodjes begonnen te verkopen. Recht tegenover het Sarphati Park en vlak naast de Albert Cuyp, maakt deze plek perfect.

Caffenation

Op zoek naar een goed gesprek, een plek om te werken of gewoon te genieten van koffie met goede muziek erop. Caffenation komt helemaal uit Antwerpen. Belgische geroosterde bonen, speciaal voor u gebrouwen. Interieur met een retro-twist, zorg ervoor dat je je op koffie richt, niet op je kinderen, werk of iets anders. 😉

View this post on Instagram

Sundays are for ☕️. #roestlovescoffee

A post shared by Instagrambloggers (@wegram_weblog) on

Bocca Coffee

Eén van de grootste koffie locaties uit deze rij. In de Kerkstraat net naast de Leidsestraat vind je Bocca. In Amsterdam Noord hebben ze hun eigen branderij waar ze hun bonen roosteren. Je kunt de koffie op verschillende plaatsen in de stad vinden. Vergeet niet een zak bonen te kopen als je naar buiten gaat!

Lot 61

Dit is misschien wel de kleinste koffiespot in de stad. Met maar een paar zitplekken worden mensen gedwongen te genieten van hun koffie op de bankjes voor de winkel. En dat geeft de straat een geheel nieuwe look. Een bankje gevuld met hipster-mensen die genieten van een redelijk goede kop koffie. Bedankt dat je de Kinkerstraat nog iets mooier weet te maken!

Koffiespot

Rondrennen in de 9 straten, wanhopig op zoek naar koffie, steek maar één brug extra over voor Koffiespot in de Elandstraat.

The Factory Girl Café

Ben je al bij Factory Girl in de Pijp geweest? Een all-day cool concept afkomstig uit Berlijn en nu ook alweer een tijdje in Amsterdam. Ze houdt van een stevig ontbijt en koffie (misschien niet de allerbeste in deze rij), maar haar claim op roem is de gluten-, zuivel- en volledig schuldvrije dessert coco “anjela”.

 

Deze lijst is natuurlijk alles behalve compleet. In Amsterdam Oost zijn er nog talloze fijne plekken om koffie te drinken, waar ik nog niet eens aan toegekomen ben. Maar ik heb even mijn wishlist hieronder gezet!

Nog meer plekken voor goede koffie in Amsterdam:

  • Coffee Bru (Oost)
  • Hartje Oost (Oost)
  • Club Koffie (Oost)
  • Rum Baba (Oost)

specialty-koffie-amsterdam

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie