De tofste (corona-proof) staycations in Amsterdam

comment 1
staycation_amsterdam

Natuurlijk trekken we het liefst met zijn allen de stad uit voor een welverdiende vakantie. Maar Amsterdam is zo zonder zijn toeristen juist magisch en straalt als nooit tevoren, Waarom gaan we niet als inwoners met zijn allen op een staycation.  Horeca en hotels slaan massaal handen ineen voor de mooiste initiatieven.

SWEETS Hotel

Amsterdam is zo SWEET! Het buzzt als een groot geheim door de stad: Amsterdam is mooi in haar coronajasje. Het is rustig in de straten, het leven is vertraagd en men heeft weer tijd voor een praatje. Culinair gezien staat de stad nog steeds niet stil, jouw favo restaurants zijn gewoon open voor take-away. Dit was DE aanleiding voor SWEETS hotel voor een samenwerking met restaurant Rijsel, pita-koning Vleesch noch Visch, Hotel Scheepskameel en rock-‘n-rollcafé Latei het “Ieder-Nadeel-Heb-Zijn-Voordeel”-pakket samen te stellen. Lekker slapen onder de brug, maar dan in stijl met nog wat lekkers on the side. Staycation was nog nooit zo leuk en lekker! Dit wil je.

SWEETS hotel; slapen in de brugwachtershuisjes van Amsterdam

Binnenkort open voor een staycation; The Times Hotel

Altijd al aan de grachten willen slapen? Dit is wellicht je kans, nu de toeristen deze zomer massaal zullen wegblijven, zijn jouw kansen per direct toegenomen. Als ik een kleine Instagram-proof tip mag geven; The Times Hotel. Ingericht om de ogen te plezieren en met een nachtje op een Cocomat matras kom je gegarandeerd tot rust. Ik kreeg alvast een voorproefje doorgestuurd. Datum van heropening moet nog bevestigd worden, dus stay tuned! De update volgt zo snel mogelijk.

corona-staycation-amsterdam corona-staycation-amsterdam-times-hotel-amsterdam corona-staycation-amsterdam

Staycation met een Japans tintje!

Had je reisplannen richting Japan die gecanceled zijn? Okura is je plan B. Enjoy.

Hotel Scheepskameel

Een samenwerking tussen Hotel The Exchange en restaurant Scheepskameel. Hotel The Exchange stelt de helft van zijn kamers beschikbaar als private dining voor de Scheepskameel. Boek een kamer met een diner en heb een romantische date night in je eigen stadsie! Boeken doe je hier.

staycation-hotel-restaurant-amsterdamstaycation-hotel-restaurant-amsterdam

Stay/worcation at Boat & Co

Deepa ging ervoor, ze combineerde een workation met een staycation in de Amsterdamse Houthavens. Dit is een nog onontdekt deel van Amsterdam, maar zeer de moeite waard!

Hotel review: werken en logeren bij Hotel Boat & Co in Amsterdam

Hotelnacht Amsterdam Summer Staycation edition

Hoe leuk! De Amsterdamse hotelnacht komt terug in de maanden juli en augustus en gaan de leukste staycations mogelijk maken. Stay tuned!

staycation-amsterdam-hotelnacht

Volkshotel X Canvas

Heerlijk in Oost bij de mensen van het Volkshotel. Daar boek je een kamer plus 3-gangen diner nu voor 150 euro. Goede deal als je het mij vraagt!

View this post on Instagram

Starting from today we reopen our restaurant @canvasopde7e for hotel guests on Friday and Saturday nights (this weekend open until May 5th). For everyone who is ready for a break from home, this might be just what you need. You can book a room and a three-course dinner from €150 per night (for 2 persons). ⁠ ⁠ Our chef Henk-Jan has prepared a special menu and our long time resident DJ's Marcel or Eva will provide the music. After dinner dip? Take a dive in one of our hot tubs or watch the sun go down on our rooftop terrace. We will take care that you will have a great night while keeping a safe distance from each other and our colleagues. ⁠ ⁠ Use the FEEDME promotion code on our website to book your dinner package. ⁠Link in bio for terms and conditions. ⁠ ⁠ Artwork by @lieselot.moed⁠ ⁠ ⁠

A post shared by Volkshotel (@volkshotel) on

Staycation in het monumentale Hotel Arena.

We verbleven het weekend voor de aankondiging van de quarantaine nog in het prachtige Hotel Arena in Amsterdam Oost.

Staycation bij het monumentale Hotel Arena in Amsterdam

Staycation bij Andaz Hotel

Op ons blog roepen we al tijden dat een staycation een goed idee is en dat je echt niet ver hoeft te reizen voor mooie avonturen. Ons verblijf een aantal jaar geleden is het ultieme voorbeeld hiervan. Vlak voor kerst trokken wij in bij het Andaz en lieten ons onderdompelen in alles wat dit hotel te bieden heeft.

Een staycation in het Andaz Hotel Amsterdam

Ik zal deze lijst de komende tijd blijven aanvullen met toffe Amsterdam staycations die ik spot. Stay tuned!

corona-staycations-amsterdam

Hotels in Amsterdam:

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

1 Comment so far

Geef een reactie