De favoriete Instagram accounts van @ladyvenom

comment 0
favoriete-instagram-accounts

Mijn naam is Marion Payr en ik ben een reisfotograaf en blogger, gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Ik stopte in 2016 met mijn baan, om de wereld rond te reizen en fulltime fotograaf te worden. Tegenwoordig heb ik ook een Social Media-bureau met een team van 4 mensen (wat nu mijn fulltime baan is zolang reizen niet mogelijk is ;)). Gek genoeg is het meer dan 9 jaar geleden dat ik me op Instagram heb aangemeld als @ladyvenom. In deze 9 jaar is Instagram veel veranderd – en wat vroeger een kleine gemeenschap van fotografie liefhebbers was, is nu een wereldwijd sociaal netwerk. Vandaag laat ik je 10 van de accounts zien, die mij het meest inspireren als het gaat om reizen!

@lucylaucht

Lucy weet niet alleen adembenemende vergezichten en landschappen vast te leggen, maar ook emoties. Ik heb de hype van al te geënsceneerde en perfecte foto’s op Instagram nooit echt begrepen en geef de voorkeur aan haar kijk op de wereld zoals die werkelijk is – altijd uitgerust met haar zeer unieke perspectief en oh die ongelooflijke kleuren.

View this post on Instagram

The best exotic marigold 🧡

A post shared by Lucy Rose Laucht (@lucylaucht) on

@lavinia_cernau

Lavinia is een Roemeense fotograaf met zo’n goed gevoel voor kleuren dat ik altijd van mijn sokken geblazen word. Ik weet dat ik nooit zo goed zal zijn als haar, maar ik droom er van om ooit een fotograaf te worden met zoveel sensueel talent als Lavinia.

View this post on Instagram

Summer lovin’, Italy ‘17 ⛱

A post shared by Lavinia Cernau | Photographer (@lavinia_cernau) on

@emilielula

Het hoofdaccount van Emilie is al wel bekend bij het grote publiek, maar voor mij bijna iets te perfect. Ik geef dan ook de voorkeur aan het tweede account van deze Australische fotograaf, dat sensueler en natuurlijker is. Soms is de B-rol de echte ster en voor mij persoonlijk geldt dit voor het werk van Emilie.

View this post on Instagram

✧ ☼ ✧ ☼ ✧ ☼

A post shared by e m i l i e ✧ ☼ ✧ ☼ ✧ ☼ (@emilielula) on

@nicolavonleffern

Uit mijn thuisland Oostenrijk – deze filmmaker weet niet alleen emoties over te brengen, maar ook diepte en zinvolle gesprekken. Ik bewonder haar al jaren om haar visie en werk en ze zou minstens 4 miljoen volgers moeten hebben, niet alleen 4.000 🙂

@annapurnauna

Annapurna was de belangrijkste reden waarom ik naar India wilde reizen. Tijdens haar vele reizen heeft ze India vanuit vele kanten laten zien en haar fotografische visie is divers en altijd zeer waarheidsgetrouw en bescheiden. Ze mocht al meewerken aan enkele van de meest verbazingwekkende publicaties en ik hoop dat er een dag komt dat onze paden in het echte leven kruisen!

@bellcollective

Mijn vriendin Alina startte dit project als collectief van vrouwelijke reisfotografen en ik kon niet trotser zijn dat ik in het boek stond, dat er vorig jaar over verscheen. 15 ongelooflijke vrouwelijke makers kwamen samen om de diversiteit van vrouwelijke perspectieven te laten zien met als doel stereotypen over reizen voor vrouwen en creatieve keuzes te veranderen! Als er één project is dat me na aan het hart ligt, dan is het dit wel.

View this post on Instagram

Photo: @rrrudya Today is the 34th anniversary of the Chernobyl Nuclear disaster. @bellcollective's founder Alina Rudya was evacuated from Chernobyl back in 1986 and dedicated several project to the ghost-town Prypyat and the self-settlers in the abandoned villages nearby. . . . Baba Gania in the abandoned village of Kupovate,Chernobyl Exclusion Zone. She stands here in the old house of her neighbor, did (grandpa) Ivan, who died couple of years ago. She uses his empty and cool house as a storage space for apples, onions and other products of her garden. . . . @bellcollective is a community of professional photographers and explorers, who are willing to change the stereotypes, surrounding female travel and creative choices. #bellcoll

A post shared by Female creators & explorers (@bellcollective) on

@thesafarisisters

Over collectieven gesproken – de Safari Sisters is een nieuw project van Agata Passoni, een Italiaanse / Malawische vriend van mij. Het idee is dat natuurbehoud, natuurbescherming, gemeenschapsverrijking en empowerment van vrouwen allemaal onderdeel van hetzelfde doel zijn. En met de Safari Sisters richtte ze een platform op om dit te communiceren via een aantal prachtige natuurfotografie en interviews met echt inspirerende vrouwen!

@freyadowson

Freya is een in Londen gevestigde documentaire fotograaf die onlangs haar eerste kind Rumi heeft gebaard. Hoewel ik zelf geen moeder ben, vind ik het geweldig hoe ze de balans zoek tussen haar nieuwe moederschap en haar fotografie – verhalen delen van meerdere reizen over de hele wereld (haar foto’s uit Kenia en India zijn enkele van mijn favorieten).

View this post on Instagram

This photo was taken the first time I ever had the chance to work with elephants and the @dswt. I love it because it reminds me of how it felt to get close to these animals for the first time. I slowly walked up to an elephant with my camera and was greeted with a trunk in the face and I remember thinking, “is this even real?”. I quickly learned what it really meant to work with these little orphans – they are of course majestic and graceful, but they each have their own distinct personalities and they can be so cheeky! They are not at all how I expected them to be, and yet somehow better than I could have imagined. This day almost two years ago marked the start of a line of work in my career that I am still so proud to be be involved with. The feeling that comes with working with the intention of giving back to the environment and the animals that call it home is still one of the most rewarding things I’ve ever done. Happy #worldelephantday 🐘💛 I know this is the exact same photo that I posted last year, but I love it so maybe I’ll just make it a tradition? @dswt #WHPhidden • #Dswt #athomeintheworld #travelwithintention #whyilovekenya #antipoaching #neverstopexploring #lovetheworld #magicalkenya #welivetoexplore #roamtheplanet #wildernessculture #nakedplanet #protectthewild #saynotoivory #stoppoaching #ivoryfree #stopthetrade #savetheelephants #nakedplanet #livemoremagic #roamnation #mynaturestory #gritandvirtue #naturallyimperfect #dametraveler #wearetravelgirls #sheisnotlost #notonlymama

A post shared by Freya Dowson (@freyadowson) on

h_cato

Holly-Marie is een andere in Londen gevestigde fotograaf die ik al jaren volg. Ik herinner me vooral haar reis naar Kenia, waar ze vrouwen van de Maasai-stam ontmoette en hun gemeenschapswerk documenteerde. Haar nieuwe podcastproject ‘AFTER THE BEEP’ klinkt ook heel intrigerend – ze doet niet alleen normale interviews, maar gaat ook in gesprek met haar community en deelt ook hun stemmen! Ik kan niet wachten tot de eerste aflevering online komt.

View this post on Instagram

"I have nine children but today God blessed me with a tenth" were the words my Maasai mum shared with her tribe. I’ve experienced many surreal, wonderful and hard to explain things but this tops them. Can you imagine my first time meeting a rural Maasai tribe, we were deep in the Great Rift valley of Kenya where a community of women with huge smiles and open arms greeted us foreign folk in song and dance. And that same night, as the tribe gathered under more stars than I’ve ever seen, this Jamaican British girl bonded with a Kenyan Maasai elder in slow conversations filtered through translators and I was named Numunyak, meaning grace (I’ve also been told it means blessed.) • On her first trip outside of the country, mum called for me continually ”Numunyak, Numunyak… Numunyak”. So I swapped the heat of Hong Kong and ended up in Austin. We laughed, we danced, we met curious and kind and ignorant folks too. Mum gave me lectures on finding a man and having children (some stuff really is universal ). Then all too soon it was goodbye. • I first met mum as Nancy, I know her now as Nemama, a name that's as beautiful and complex as she is. Land owner, cattle farmer, astute business woman, great grandmother and the strongest 75 year old I know. Her slaps hurt, trust me I’ve felt them • These are just some of the moments I’ve shared with Nemama, theres so much about her I don’t know. Every now and then when there’s service, I’ll get a long awaited reply to a long forgotten message. Someone will text out Nemama’s blessings to my muzungu family and then ask me when I’ll return and never forgetting the customary “are you married yet?” So far the answer is always the same… not yet, not yet.

A post shared by Holly-Marie Cato (@h_cato) on

@farahkhad

Khadija is een in Kenia gevestigde fotograaf met een sterke stem voor vrouwen en een even sterk oeuvre. Ze gebruikt haar talenten voor het algemeen belang en is lid van het @womenphotograph-netwerk van vrouwelijke fotojournalisten, een initiatief dat ik ook steun – om te benadrukken dat er inderdaad vrouwen op dat gebied ZIJN;)

View this post on Instagram

Hello hello! I’m selling prints in order to support #MutualAidKE. If you are able, please consider helping COVID-19 relief by buying a print. They ship internationally but if you’re in Kenya and want a print, send me a message. Also, let me know if there’s a specific photo you want that isn’t included in my selection. Most common question is how much the prints are- these are all on the websit. Use code PINCHECORONA for a surprise. Link in bio ❤️ — Mutual Aid Kenya is appealing for food, education, and sanitation relief to help the most vulnerable in Nairobi affected by COVID-19. Due to certain measures imposed by the government to curb the spread of the virus, many have either lost their jobs or are unable to work. Nairobi is home to hundreds of thousands of people for whom quarantine is not an option. So by providing people with a reason to stay home, we can help stop the spread of the virus.

A post shared by Khadija M Farah (@farahkhad) on

Lees ook:

 

Geef een reactie