In deze boshuisjes wil jij de herfst vieren

boshuisjes-herfst

Op zoek naar het ultieme herfstgevoel? Een goede herfst begint toch echt in het bos voor ons. Een lange wandeling afgesloten met een knisperend vuurtje in een boshuisje. In deze boshuisjes wil ook jij de herfst (of wat dan ook) vieren.

herfst vieren in boshuisje

Ontdek de mooiste natuurhuisjes in het bos en toch dicht bij huis.

Tiny House op de Veluwe 

Het duurzame vierpersoons tiny house van Jeanine en Janneke, dat nog geen jaar oud is, staat midden in ’t groen aan de rand van Droompark Beekbergen. Samen met andere tiny houses ligt het aan een openlucht binnenplaats met loungebanken, hangmatten en een hot tub. Vlak voor de deur is een grote vuurplaats waarin je een fijn kampvuur stookt en bijvoorbeeld marshmallows of zelfgemaakte broodjes roostert.

Tiny House huren op de Veluwe

Fjallraven Kiruna padded parka; de ultieme jas voor de herfst

Een dagje weg op de Veluwe

Plan een dagje naar de mooie Hanzesteden Harderwijk of Elburg of ga op de fiets een dagje kasteel hoppen. De dag eindigt op de bank bij de houtkachel met een kop warme chocolademelk óf in een van de restaurantjes van het nabijgelegen Vierhouten, dat dankzij het grote aantal restaurants ook wel het culinaire dorp van de Veluwe wordt genoemd.

warme chocolademelk-vuurtje

Design en ECO cabin midden in de natuur

Het verblijf buiten, rondom de BAST cabin, voelt als een sprookje. Boven het pad dat omhoog leidt naar de hut hangen sfeerlampjes. Ze wijzen je weg naar de cabin. Er is een verhoogd houten vlonderterras met een vuurkorf. Daar is het heerlijk toeven met het wijntje dat voor je klaarstaat bij aankomst. 

Cabin Bast - voorzien van vlonderterras

In een oude boerderij tussen de dieren

Het Voorhuis is een vakantiehuis wat plek biedt aan 8-10 personen, maar ook je eigen gezin is het knus genoeg om te verblijven. Op de eerste etage vind je 4 logeerkamers en een wastafel en toilet op de gang. Op de begane grond bevinden zich twee badkamers een ruime woonkeuken en en gezellige woonkamer. Beide ruimtes met tafels groot genoeg om met het hele gezin en wat extra gasten te kunnen eten en vertoeven.

Gastenverblijf Het Voorhuis in Brabant

het bos in met de herfst

Foto Daan Hocks

Zoek de herfst op in de Ardennen of de Elzas bij Nutchel

Heb je al eens gehoord van Nutchel? De back to basic cabins in de Belgische Ardennen of de Franse Elzas. Verscholen tussen de natuur, maak je hier je eigen vuur en ontspan je door het gebrek aan prikkels (denk wifi en elektriciteit). No worries, aan comfort is zeker wel gedacht, lees onze review over een verblijf bij Nutchel hier.

Nutchel, houten huisjes in de ElzasHerfst vieren bij Nutchel

 

De fijnste boshuisjes in de herfst De fijnste boshuisjes in de herfst

Dit zijn de meeste gelezen blogs over vakantiehuisjes:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

  1. Thea schreef:

    Hallo Elaine, graag wil ik he van harte uitnodigen om onze locatie te ontdekken. Een fijn ruim familie huis voor 8 personen. Natuurlijk ook geschikt voor een vrienden weekend!

    1. Eliane Roest schreef:

      Hey Thea, bedankt voor je leuke reactie!

Comments are closed.