Hotel Mooirivier, prachtig boutique hotel aan de Vecht

Hotel Mooirivier, prachtig boutique hotel met zicht over de Vecht

Op zoek naar een prachtig boutique hotel in Nederland voor een romantisch weekendje weg? Hotel Mooirivier is prachtig gelegen aan de Vecht in Overijssel. Lees onze review en tips voor een dagje Zwolle en de omgeving.

Ik werd met Melissa compleet in de watten gelegd bij Hotel Mooirivier in Dalfsen (Overijssel).

Boutique Hotel Mooirivier

Een romantisch nachtje weg in Nederland

We leiden een druk bestaan, drukke baan, druk bedrijf, ons privéleven met onze kids. En dan houden we ook van samenkomen met vrienden of familie. Iets wat we extra zijn gaan waarderen. Maar soms, Gewoon heel soms, wil je dat drukke bestaan, alle prikkelingen om je heen even los kunnen laten en totaal tot rust komen. Dat kan natuurlijk niet in je eigen huis, daarvoor moet je weg uit je vertrouwde omgeving. We gingen op zoek naar die luxe plek (in de natuur) en die plek vonden we bij Hotel Mooirivier.

Boutique Hotel gelegen aan De Vecht

Hotel Mooirivier, de naam zegt het in principe al, is een geweldig boutique hotel dat ligt aan een rivier. Om precies te zijn aan de Overijsselse Vecht tussen Ommen en Dalfsen en op een kwartiertje rijden van Hanzestad Zwolle. Als je uit de auto stapt en richting hotel loopt, zie je het karakteristieke pand steeds dichterbij komen en als je alleen al naar de buitenkant kijkt weet je dat het hier een topweekend wordt! Eenmaal binnen verbazen we ons nog meer, wat een geweldige ruimte, heerlijke banken waar je in kunt ploffen, achterin de lobby een heerlijke open haard met een nog grotere bank waar we later op de avond lekker voor het vuurtje ons avondje afsluiten.

Daarnaast beschikt het hotel nog over een heerlijk binnenplein waar je ook daar weer voor een open haard kan kruipen op een stoeltje. We besluiten hier lekker onze drankjes op te drinken.

Meer dan een mooi boutique hotel, Mooi Rivier

Kamer Hotel Mooirivier

Kamer Hotel Mooirivier

Dineren in het restaurant van Hotel Mooirivier

We worden ontvangen door super lief personeel wat ons helemaal in de watten wil leggen.

Dineren in het restaurant van Hotel Mooirivier Dineren in het restaurant van Hotel Mooirivier

Het viergangendiner was voortreffelijk en niets dan complimenten aan de chef en zijn team. Als we ’s avonds de enige gasten nog zijn buiten onze kamer (we wilden uiteraard ook wat drone shots maken) blijft ook de service top en worden we super bediend en vriendelijk aangesproken.

Dineren in het restaurant van Hotel Mooirivier

Wat te doen in de omgeving van Hotel Mooirivier

Als je langs de hotelreceptie loopt kom je links een heerlijke lounge tegen met een geweldig uitzicht. We zitten hier voor het raam en genieten van het weidse uitzicht, overal waar we kijken zien we het prachtige Overijsselse landschap. Daar zitten we met een heerlijk drankje met uitzicht over De Vecht.

Hotel Mooirivier, prachtig boutique hotel met zicht over de Vecht

Leuke tips voor een dagje Zwolle:

Vanuit Hotel Mooirivier rij je in nog geen 20 minuten naar Hanzestad Zwolle. Een prachtige stad waar je makkelijk de hele dag kunt vermaken. Hier alvast onze tips voor een dagje Zwolle;

TIP: Parkeren doe je vlakbij museum de Fundatie vanaf hier loop je zo de stad in. Het museum is van de buitenkant alleen al de moeite waard.

Leuke tips voor de omgeving van Zwolle:

Zwolle is een super leuke stad waar we zeker nog eens vaker naar toe zullen gaan. De combinatie van oud en nieuw is tof en het centrum met het grote plein en de terrasjes maakt deze stad gezellig. Maar vergeet ook zeker niet de verdere omgeving van Zwolle te ontdekken. Zo rijden we na ons verblijf in Hotel Mooirivier naar landgoed Rechteren in Dalfsen. Dit landgoed zelf is in privébezit en niet toegankelijk. Gelukkig is het terrein er omheen wel opengesteld voor fietsers en wandelaars. Op weg naar huis bezoeken we ook nog hanzestad Hattem, waar ook een prachtige stadspoort ons het leuke centrum in verwelkomt. Al met al een prachtige omgeving waar nog eens voor terug moeten komen.

Leuke tips in de omgeving van Zwolle

Leuke tips in de omgeving van Zwolle

Hotel Mooirivier, één van de mooiste boutique hotels in Overijssel

Als het maar kon, voor altijd in de rustige omgeving van hotel Mooirivier verblijven. Ik denk dat deze plek niet snel gaat vervelen. Het hotel voelt voor ons heel huiselijk hotel aan. De kamers zijn luxe en van alle gemakken voorzien. Wat ons betreft, is hotel Mooirivier één van de mooiste pareltjes van Nederland.

Een overnachting bij Hotel Mooirivier gaat vanaf €149,- euro per nacht, op basis van beschikbaarheid. Exclusief ontbijt.

Hotel Mooirivier, één van de mooiste boutique hotels in Overijssel

Boeken jullie wel eens een nachtje weg in een luxe boutique hotel in eigen land? Laat het ons weten in de commments!

De mooiste boutique hotels in Nederland:

Hotel Mooirivier, prachtig boutique hotel met zicht over de Vecht