Duurzaam overnachten bij boutique hotel Staats in Haarlem,

Boutique Hotel Staats in Haarlem

Een uniek boutique hotel gevestigd in een voormalig schoolgebouw in Haarlem. STAATS valt op met zijn uitgesproken stijl en is de perfecte verblijfplaats voor je stedentrip naar Haarlem.

Luxe hotel in Haarlem met fotogenieke kamers

Foto Mirjam Hart

Hotel vlak bij Haarlem Centraal

We rollen het station uit op Haarlem Centraal en op nog geen 5 minuten wandelen, staan we al voor de deur bij hotel STAATS. STAAT is gevestigd in een voormalig gebouw en dat zie je al meteen vanuit de buitenkant. Het is een monumentaal pand met de kenmerkende hoge ramen. Het hotel is gelegen in een woonwijk valt mij meteen op. Mooi, dat betekent dat ik vannacht niet wakker zal liggen van eventueel drukte op straat. Een ander voordeel is, dat je de andere kant van de straat uitwandelt en midden in hartje centrum staat. Op nog geen 5 minuten wandelen van deze beauty; Molen de Adriaan in Haarlem.

Boetiek STAATS hotel in het centrum van Haarlem

Luxe hotel in Haarlem met fotogenieke kamers

Ondanks dat Hotel Staats heel erg luxe overkomt, zijn de kamers nog steeds knus en comfortabel. Door het behoud van de originele elementen hebben de hotelkamers iets unieks. Geen enkele hotelkamer bij STAATS is dan ook hetzelfde. We vragen de receptie of we nog even in wat andere kamers mogen kijken ook ter vergelijking.

Duurzaam overnachten bij boetiek Hotel Staats in HaarlemHotelkamers boutique hotel STAATS

Luxe hotel in Haarlem met fotogenieke kamers

Foto Mirjam Hart

Ontbijten en diner bij Restaurant de Ripper

In de ochtend en de avond kan je bij STAATS aanschuiven in Restaurant de Ripper. Het restaurant ziet er niet alleen fantastisch uit maar is ook nog eens een leerwerkrestaurant voor jongeren met een “volle rugzak”. Het design is een combinatie van modern en vintage en vooral warme kleuren.

Ontbijten en diner bij Restaurant de RipperOntbijten en diner bij Restaurant de Ripper

Duurzaam overnachten

Op ons blog speelt duurzaam een steeds grotere rol. Ook bij STAATS zijn ze stappen aan het maken. Zo herkennen we The Good Rol op de kamers en is er een bijenhotel in de binnentuin. Momenteel hebben ze nog geen Green Key Certificate, maar iedere stap is er één.

Duurzaam overnachten in Haarlem

Parkeren hotel Staats Haarlem

Besluit je toch met de auto te komen dan kan je parkeren vlak bij het Centraal Station, nadat je even je koffers hebt uitgeladen voor het hotel natuurlijk. Parkeren bij het Centraal Station kan vanaf € 15,- per 24 uur. Gasten van Boutiquehotel Staats ontvangen in de Interparking Station Haarlem 10% korting op vooraf geboekt parkeren. De details hiervan kan je even navragen tijdens je boeking.

Midweek Haarlem

Wij verbleven midden in de week in Haarlem. Tijdens een midweek is het veel rustiger in de stad en is er vrijwel altijd plek in alle restaurants. Mooi meegenomen bij STAATS is het Midweek arrangement, waar je 3 nachten verblijft en maar 2 nachten betaald. Ontbijt is 7,50 euro per persoon en optioneel.

Tips voor een duurzame midweek naar Haarlem lees je hier.

Duurzame Midweek Haarlem

En? Hebben we je kunnen verleiden voor een weekendje of Midweek Haarlem? Ons blog staat vol met tips over Haarlem, hieronder delen we er vast een paar!

De leukste tips voor Haarlem:

Boutique Hotel STAATS Haarlem

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.