De fijnste vakantiehuisjes in Gaasterland (Friesland)

Mooiste vakantiehuizen in regio Gaasterland

“Twee jaar geleden reden wij over de straat waar wij nu aan wonen en zeiden tegen elkaar: ’als we hier toch eens konden wonen.’ Wij wonen inmiddels op een heuvel – en hoeveel mensen in Nederland kunnen dat zeggen- uitkijkend over bos in zuid- Friesland. Wij komen uit Noord- Holland maar zochten meer rust en we wilden dichterbij de natuur wonen. Gaasterland met heuvels en bossen was voor ons de ideale plek. Inmiddels wonen we hier een jaar en hoewel we aanraden om er goed over na te denken als je naar het platteland vertrekt want er zijn nu eenmaal verschillen- zijn we blij dat we de overstap hebben gemaakt. Maar wie zegt dat je moet verhuizen als je hier ook een heerlijke vakantie kan doorbrengen?

De leukste huisjes voor een weekendje weg of een vakantie in regio Gaasterland (Friesland).

wonen in gaasterland

Ik deel de fijnste vakantiehuisjes in Gaasterland met ook wat tips voor daarbuiten want Friesland heeft nog veel meer mooie plekken.

Vakantiehuisje Studio Bosk

Wij wonen in een dorp genaamd Oudemirdum wat omringt is door weilanden en bos. Ook ligt het dichtbij het IJsselmeer en zijn er vele fiets – en wandelroutes. Vanuit ons keukenraam kijken we uit over velden waaraan een kleinschalig vakantiepark ligt. Hier vind je nog rust en nu ook de mooiste huizen. Want we zijn niet de enige die rust zoeken en graag vanuit de stad ons weekend in het bos doorbrengen. Waaronder Studio Bosk. Dit recent gerenoveerde vakantiehuisje vind je bij Airbnb.  Of ga ze volgen op Instagram.

Ken je Zuid Oost Friesland al?

Design boshuisje Oudemirdum

Ook dit prachtige huis vind je op deze plek. Wel zwaaien dus naar de huizen op de heuvel. En als je onze teckel Moos ziet (de meeste honden hier zijn Friese Stabijen), hij lijkt aardig maar is het niet. Gepaste afstand zwaaien dus. Design boshuis Oudemirdum is ook te volgen op Instagram of boek meteen hier.

Atelier Gaasterland

De studio “Atelier Gaasterland” is de ultieme bestemming voor een weekendje weg. Het huis is van top tot teen ingericht om van te genieten met oog voor detail. Naast interieur liefhebber ben je als natuur liefhebber hier ook aan het goede adres, het huisje is gelegen midden in de natuur en weg van alles. De ultieme plek om je terug te trekken en even alleen oog te hebben voor elkaar, het huis en de natuur. Een weekendje weg boeken in Atelier Gaasterland doe je hier.

TIP: Vanuit Atelier Gaasterland maak je prima een dagtrip naar Leeuwarden.

Ook nieuw in Oudemirdum en aan de andere kant van het dorp is dit appartement als onderdeel van een grote woonboerderij.

Vakantiehuis it’ Flinkeboskje

Twee dorpen verder ligt het It Flinkeboskje. Misschien wel bekend van de leuke markten en events die zij organiseren. Maar zij hebben er ook een vakantiewoning en groepsaccomodatie.

Logeren bij Zeilschool De Morra

Als je aan Friesland denkt dan denk je natuurlijk aan water en aan suikerbrood maar dat kun je prima op het water eten. Zeilschool De Morra heeft een mooi appartement waarbij je je liefde voor water en bos kunt combineren.

Vrijstaande vakantiewoning in Pingjum

Verder in Friesland ligt er een pareltje net over de dijk. Dit prachtige huis ligt tussen de weilanden en is niet ver van de bekende pizzeria in Pingjum. Net over de Afsluitdijk vlak buiten het kunstenaarsdorp Pingjum logeer je in een heerlijke lichte vrijstaande vakantiewoning met fijne woonkeuken, 3 slaapkamers en wijds uitzicht over de akkers.
Het privé terras op het zuiden is een heerlijke plek om te ontspannen, bbq-en en voor kinderen om te spelen.
Het ideale vakantiehuis voor rustzoekers en gezinnen met kinderen.

Foto @airbnb

Foto @airbnb

Op mijn persoonlijke verlanglijst staan deze twee prachtige vakantiehuizen:

Boshuis Nii Hildenberg

In de bossen van Appelscha. Vlak gelegen bij natuurgebied Drents Friese Wold.

Friesche Duin

Beiden staan in de bossen van Appelscha. Vlak gelegen bij natuurgebied Drents Friese Wold. Hier willen wij zeker ook eens een lang weekend doorbrengen.

Nog meer weekendjes weg inspiratie van Food Bandits.