Knus vakantiehuis in Brabant – Het Voorhuis (met shetland pony’s voor de deur)

Mooi vakantiehuis in Brabant

Ik vraag mij dikwijls af waar het ultieme vakantiehuis nou eigenlijk aan moet voldoen. Waar ik zelf kan genieten van een prachtig interieur en een inspirerende omgeving, is het 99% van de tijd een vakantiehuis waar dieren in de buurt zijn en een trampoline dat we allemaal aan genieten toekomen. Zo was ons verblijf in Brabant bij Het Voorhuis in Herpen.

Gastenverblijf Het Voorhuis in Brabant

Vakantieboerderij voorzien van alle gemakken

Een weekendje weg naar Brabant is altijd een goed idee en Brabant is ook eindeloos divers. Of je nu voor een stedentrip gaat, voor kunst en cultuur of gewoon genieten van een weekendje even niets, Brabant heeft het allemaal. Als je richting Herpen gaat, heb je de ultieme combinatie van al deze factoren. Je verblijft op steenworp afstand van de Herper Duinen en je logeert tussen de vestingstadjes in.

Woonkamer Gastenverblijf Het VoorhuisWandelen met de shetland pony

Gastenverblijf het Voorhuis

Het Voorhuis is een vakantiehuis wat plek biedt aan 8-10 personen, maar ook je eigen gezin is het knus genoeg om te verblijven. Op de eerste etage vind je 4 logeerkamers en een wastafel en toilet op de gang. Op de begane grond bevinden zich twee badkamers, een ruime woonkeuken en gezellige woonkamer. Beide ruimtes met tafels groot genoeg om met het hele gezin en wat extra gasten te kunnen eten en vertoeven.

TIP: Het huis heeft een sjoelbak, retro knikkerbord en diverse gezelschapspellen!

Woonkamer Gastenverblijf Het VoorhuisSlaapkamer bij Het VoorhuisWastafel op de gang

Een grote tuin, tuinhuis en Shetland pony’s in de voortuin.

Bij het Voorhuis heb je de beschikking over een eigen tuin die ligt aan de achterkant van het huis. In de tuin een heerlijk tuinhuis waar je zelfs een vuurtje kunt stoken in de kachel. Midden in de tuin wederom een vuurplek en een grote trampoline waar mijn dochter en haar vriendin niet af te krijgen waren. Overal in de tuin zitjes waar je in de zomer lekker buiten kunt eten. Maar de kers op de taart zijn toch wel de 4 Shetland pony’s die voor het huis staan, waar je mee kunt knuffelen en wandelen. Boer Tom neemt je maar al te graag mee op pad en vertelt en passant ook nog even de geschiedenis van de regio.

Tuinhuis met houtkacheltjeGastenverblijf Het Voorhuis heeft een grote trampoline in de tuinBoer Tom legt uit hoe je pony's moet verzorgen

Eropuit in de regio

Ik noemde al even de Herper Duinen, maar Herpen ligt ook op steenworp afstand van de mooiste vestingsteden van Nederland;

  • Grave
  • Ravenstein; prachtige binnenstad. Een molen waar je lokale producten (o.a. biertjes) kunt kopen.
  • Meegen

Alledrie een bezoek meer dan waard. Verblijf je langer dan een weekend in Het Voorhuis, dan kan je ook een bezoek aan Nijmegen en / of Den Bosch overwegen.

Bezoek vestingstad Ravenstein Bezoek vestingstad Ravenstein Wandelen door de natuur

Ook deze vakantiehuizen bevinden zich tussen stad en natuur:

Staycation Brabant: Het Voorhuis (met shetland pony's voor de deur)

Wij mochten op uitnodiging van Gastenverblijf het Voorhuis een weekend verblijven en onze ervaringen delen.
Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.