Op de mooiste plekken overnachten in de Dolomieten

Overnachten in de Dolomieten

Eens in je leven moet je toch echt een keer in de Dolomieten zijn geweest. Of je nu van wintersport of een actieve zomervakantie houdt, de Dolomieten zijn de bestemming in Italië. Overnachten in de Dolomieten doe je het beste in 1 van deze prachtige accomodaties.

De mooiste hotels in de Dolomieten - Zuid-Tirol Italië

Dolomieten / Zuid-Tirol

De Dolomieten zijn het mooiste bouwwerk ter wereld, daar zijn architect Le Corbusier en bergbeklimmer Reinhold Messner het over eens. Tijdens uw vakantie in Zuid-Tirol/Südtirol kunt u deze schoonheid van dichtbij beleven: als u uitkijkt op de rotspieken Drei Zinnen. Als de ondergaande zon de wanden van het Rosengartenmassief, diep rood kleurt. Als u over de Dolomiten Höhenweg wandelt of in het UNESCO-werelderfgoed gaat klimmen of mountainbiken. De mogelijkheden zijn legio.

De mooiste hotels in de Dolomieten - Zuid-Tirol Italië

Hotel Angelo Engel – Ortisei (regio Val Gardena)

Hotel Angelo Engel en 300 dagen zon per jaar. Zeg maar ciao tegen de regendagen in Nederland! Lekker genieten van de zon en in het prachtige Hotel Angelo Engel in Ortisei, Val Gardena. Dat ligt in het mooiste stuk van Italië, namelijk de Dolomieten, Zuid-Tirol. Toe aan wat ontspanning? Met de 4 sterren-oase komt dat helemaal goed. Liggend in een qua natuur en genieten glorieus gebied waar- dankzij de ongeveinsde gastvrijheid én de 300 zonnedagen per jaar letterlijk en figuurlijk elke dag als een zondag voelt. Een verblijf boeken bij Hotel Angelo Engel.

TIP: Val Gardena heeft de langste skipiste in 1 ruk van wel 10 kilometer lang.

Mooie hotels in de Dolomieten: Hotel Angelo

Hotel Antines – La Villa (regio Alta Badia)

Hotel Antines ligt centraal in La Villa. Vanaf het hotel loop je zo naar de beroemde skipiste van Alta Badia. Iedere dag van je wintersport een andere piste te beskiën en eindeloos lange dagtochten te maken. In de zomer maak je hier prachtige wandelingen. Lees binnenkort meer over mijn verblijf bij Hotel Antines in een blog over wintersporten in Alta Badia. Een verblijf boeken bij Hotel Antines.

 Op de mooiste plekken overnachten in de Dolomieten: Hotel Antines

Familiehotel Post Alpina – San Candido (regio Drei Zinnen)

Een vakantie in Zuid-Tirol kan gewoonweg niet zonder verblijf in een prachtig familiehotel. Het prachtige Post Alpina biedt je alle vrijheid van een appartement met de luxe van een hotel. Of je nu zelf je boodschappen wilt doen of mee-eten, het kan beide. Post Alpina biedt logies, half pension en vol pension. Toegegeven het is niet goedkoop, maar je krijgt er ook flink wat comfort voor terug. Alle appartementen zijn voorzien van keuken, uitgebreide badkamer, ruime woonkamer en hebben allemaal een buitenruimte. Ons appartement was gelegen aan de binnentuin en had direct toegang tot het zwembad, ideaal met kleine kinderen! Boek een verblijf bij familiehotel Post Alpina.

Lees ons reisblog5 Goede redenen voor een vakantie met de kinderen naar Zuid-Tirol!

 Op de mooiste plekken overnachten in de Dolomieten: Post Alpina

Familiehotel & resort Feuerstein – Pflersch

Wakker worden met deze prachtige vergezichten tijdens je zomervakantie, wie wil dat nou niet? Dit decor is alle seizoenen alsof je wakker wordt in een schilderij. Dat Zuid Tirol adembenemend mooi is, ontdekten we een paar jaar geleden al tijdens deze trip. Sindsdien spot ik steeds vaker de mooiste bestemmingen en accommodaties in deze regio, zo ook familiehotel Feuerstein. Ik laat deze foto even voor zichzelf spreken. Boek een verblijf bij Feuerstein hier. 

adembenemende-natuur-familiehotel-feuerstein

Reisinspiratie voor de mooiste bestemmingen in Europa:

Op de mooiste plekken overnachten in de Dolomieten

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.