Fijne hotel tips om te overnachten in Haarlem

Overnachten in Haarlem

We hebben al talloze blogs geschreven over hoe leuk Haarlem wel niet is. Van duurzame midweek, de mooiste musea en de talloze fijne plekken om te eten en te winkelen. Als je al die tips wilt uitvoeren, heb je wel iets langer dan een dag nodig. Bij deze delen we fijne tips om te overnachten in Haarlem.

Boek je hotel in Haarlem met Moonback

In een oud schoolgebouw; Boutique Hotel Staats

Oh wat houden we er toch van als een hotel van top tot teen er heerlijk uit ziet. Ook dit is het geval bij boutique hotel STAATS, gevestigd in een voormalig schoolgebouw in Haarlem. Geen enkele kamer is hetzelfde, maar van één ding kan je op aan, je gaat het er heerlijk vinden. Wij sliepen een nachtje in deze heerlijke roze kamer. Tijdens ons verblijf keken we ook even binnen bij wat andere hotelkamers. Nieuwsgierig? Lees onze volledige blogreview over Boutique Hotel STAATS.

Hotel in voormalige school; STAATS in Haarlem

4 x Naar het museum in Haarlem

 

In een voormalige slagerij bij Studio Koning

Ben je bekend met de “Gouden Straatjes” in Haarlem? Geloof ons maar op ons woord dat je hier het beste kunt winkelen in Haarlem. En precies in dat buurtje vindt je Studio Koning. Dat de eigenaresse gevoel voor stijl heeft, blijkt uit alles. Een groot deel maakten ze zelf, zoals het keukentje. Op die manier kunnen ze optimaal gebruik maken van de ruimte. Er zijn twee studio’s die je kunt boeken voor een nacht. Onze persoonlijke ervaring van een verblijf bij Studio Koning, lees je in dit blog.

B&B Studio Koning Haarlem B&B in voormalige slagerij in Haarlem

Geen gedoe bij Haarlem Apart Hotel midden in het centrum

Wil je geen gedoe? Of verblijf je liever wat langer in Haarlem en vind je het geen probleem om je eigen ontbijt te fiksen (keuken aanwezig) dan is Haarlem Apart Hotel een aanrader. In de Grote Houtstraat (de Kalverstraat van Haarlem) vind je Haarlem Apart Hotel. Hier kan je 4 verschillende studio’s huren, geschikt voor 4 personen (voorzien van stapelbed) en eigen badkamer en keukentje. Wij namen een kijkje en ontdekten het mooiste uitzicht bij Haarlem Apart Hotel, wakker worden je bed uitrollen en meteen winkelen. Ideaal voor de praktische reiziger die niet van tierelantijntjes houdt, maar wel van een fenomenaal uitzicht.

TIP: Vraag om een appartement aan de voorkant!

Overnachten bij Aparthotel in HaarlemOvernachten bij Aparthotel in Haarlem

Urban chic in een voormalige zuivelfabriek; Niu Hotel

Op het terrein was ooit een zuivelfabriek. Dit stukje uit het verleden is door het hele hotel terug te vinden in de vorm van koeienhuid fauteuils, melkfles lampen en co. Zijlsingel wordt beschouwd als de Haarlemse hotspot voor alternatieve popmuziek met het Patronaat-concertgebouw. In de Living Lobby zijn bijvoorbeeld objecten aanwezig zoals platenhoezen en afbeeldingen van lokale muzikanten. We sliepen er vlak na de opening, de blog review lees je hier.

NIU Hotel Haarlem

Brass Hotel Suites

Boutique Hotel Brasss is gevestigd in één van de mooiste Art Deco panden van Haarlem. Het pand, genaamd “De Zon”, werd in 1899 gebouwd en deed tot 1959 dienst als chique warenhuis. De zon ziet u terug in ons logo. De Korte Veerstraat en de omliggende straten vormden destijds het hart van het winkelcentrum.

Persoonlijk en midden in Haarlem; B&B Malts

-> Prijzen en beschikbaarheid

Hedendaags comfort bij Hotel Lion D’Or

Prijzen & beschikbaarheid

Vlak bij het strand; “Home for a night” in Zandvoort aan Zee

Zandvoort is natuurlijk geen Haarlem, maar wel de voortuin van Haarlem. Daarom mag bed & breakfast “Home for a Night” niet ontbreken in dit lijstje. Simone verbleef er een nachtje en deelt haar tips om te doen en een uitgebreid fotoverslag van haar verblijf bij Home for a Night hier. 

B&B "Home for a night" in Zandvoort aan zee

Dit lijken ons genoeg mooie redenen om een midweek of weekendje Haarlem in te plannen. Inspiratie nodig voor de invulling van je dagje weg naar Haarlem? Lees onze blogs vol tips voor Haarlem op gebied van winkelen, duurzame uitjes, de mooiste musea en fijnste plekken om te eten en te drinken. Veel plezier alvast!

De leukste tips voor Haarlem:

Overnachten in Haarlem

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.