Prins Hendrik Hotel en bonus tips Texel

Prins Hendrik Hotel Texel

Zoek je een comfortabel en mooi hotel op Texel weg van de toeristenmassa? Dan hebben we een fijne tip voor jou. Prins Hendrik Hotel ligt midden op Texel, prachtig aan het wad.

Op vakantie naar Texel

Van jongs af aan komt Ernst Weijschede al op Texel voor vakantie en bezoekjes aan oma, die op het waddeneiland woont. Toen hij met zijn vriendin Ingeborg Noordam besloot zijn droom waar te maken om een eigen hotel te runnen kwam hij na een zoektocht door Nederland op Texel terecht. Daar stond tussen Oudeschild en De Cocksdorp hotel Prins Hendrik te koop. Een plus een is twee. En zo werd de plek van mooie jeugdherinneringen de plek waar ze hun bedrijf startte en hun nieuwe thuis.

Prins Hendrik Hotel Texel

Hotel Hendrik op Texel gerenoveerd

Het stel met twee jonge kinderen runt vanaf 2016 met veel plezier het hotel, pal achter de dijk aan het wad gelegen. Alle kamers zijn gerenoveerd, vier kamers werden nieuw gerealiseerd en de tuin werd onder handen genomen.

Prins Hendrik Hotel Texel kamer impressie

Hotelkamer op Texel mèt uitzicht

Vanuit de meeste kamers kijk je uit op de dijk met schapen en huppelende lammetjes. Vanaf de ramen in de gang hebben we zicht op de achter het hotel liggende weilanden met tulpen. Fotogenieke molen Het Noorden ligt op een steenworp afstand van het hotel. De kamers zijn eigentijds en gezellig ingericht met één overheersende accentkleur. De regendouche in de badkamer is heerlijk. Net wat je nodig heb na een dag struinen over wad en strand met als resultaat zand in ogen en oren en je haar in windkracht 10 coupe. Op de bedden slaap je comfortabel.

Prins Hendrik Hotel Texel kamer impressie

Hondvriendelijk Hotel op Texel

Honden zijn bij Prins Hendrik toegestaan en dat vinden wij als hondenfanaten een grote pré. Onze vissla hond ging dan ook mee op Texels avontuur en haalde haar hard kloppend hondenhart op aan de zeelucht. Ook honden worden blij van de Wadden.

hondvriendelijk hotel Texel

Toekomstplannen voor Prins Hendrik Hotel

In 2023 willen Ernst en Ingeborg de begane grond met restaurant en receptie volledig opgeknapt hebben. Het is een druk, maar bovendien gastvrij stel, dat liefhebbers van natuur, rust en activiteiten als fietsen en wandelen met open armen ontvangt. Want voor deze vakantievierders is het hotel het perfecte basecamp.

Prins Hendrik Hotel Texel kamer impressie

Hotel en Bungalowpark op Texel

Mocht je liever in een bungalow verblijven, dan kan dat hier ook. Het aangrenzende kleinschalige bungalowpark hoort ook bij het Prins Hendrik Hotel. Het is lommerrijk aangelegd en de daken hebben vrolijke felle kleuren.

Bungalowpark Prins Hendrik Texel

Unieke bonus tips Texel

Aangezien bloggenote en chef instagrambloggers.nl Eliane al vele malen op Texel was en fijne blogs hierover schreef, wil ik je hier tips geven waar zij nog niet over schreef. Ik heb daarvoor ook Ernst om tips gevraagd. Want van wie kun je beter horen waar je moet wezen dan van een eilander zelf? Dus hieronder een mix van adviezen: een beetje van mijzelf en een beetje van Ernst.

Tulpen spotten in de lente

Groot was mijn blijheid toen ik constateerde dat Texel prachtige tulpenvelden kent in de lente. Ook ben ik narcissen- en hyacinthvelden op mijn strooptocht tegengekomen. En het leuke is: hier geen reuze windmolens of andere niet zo fotogenieke stoorzenders op de achtergrond maar duinen of idyllische huizen en boerderijen. Bovendien was het er, ondanks het feit dat het meivakantie was, niet druk. Natuurlijk moet je je hier, net als elders in NL, houden aan de regels: loop niet tussen de tulpen door (mits je toestemming van de boer hebt) en pluk ze niet. 

Tulpen op Texel in de Lente

Uitkijktoren Prins Hendrik Zanddijk

Sinds 2019 is Texel een prachtig natuurgebied rijker: een zandige drie kilometer lange versterking met duinen, kwelders en nieuwe stranden tussen ’t Horntje (Texelse boot) en Oudeschild. Een uniek en iconisch stukje waterkering met een hypermoderne fotogenieke uitkijkpost van de hand van kunstenaar John Korweling. Met de Swarowski telescoop kun je inzoomen op de oogverblindende witte uitgestrekte vlakte en het dierenrijk van de Wadden. De uitkijkpost is binnen 5 minuten wandelen te bereiken over een duinpad vanaf deze parkeerplaats (het was voor ons ook even googelen daarom hier de concrete locatie). 

Uitkijktoren Prins Hendrik Zanddijk Uitkijktoren Prins Hendrik Zanddijk Uitkijktoren Prins Hendrik Zanddijk

Pittoresk Oosterend

Mijn man en ik zijn serieuze Funda-verslaafden en altijd op zoek naar een (vakantie)huis bij zee. En jawel, ook nu weer hadden we ons nieuwe huis weer gevonden hoor 😉 Toen we dit idyllische huisje in Oosterend gingen bekijken (kijken kijken niet kopen he 😉 vielen we als een blok voor de charme van dit dorpje. Oosterend, een van de zeven dorpen van Texel, ligt aan de oostkant van het eiland, dichtbij de Waddenzee dus. Het ene straatje is nog schilderachtiger dan het andere. Je proeft de visserssfeer van weleer. Het dorpje dat nog geen 1500 inwoners heeft wordt ook wel het Jeruzalem van het Noorden genoemd vanwege de 3 kerken op zo weinig inwoners. Vroeger waren er dit zelfs 7! Je kunt door het dorp de Historische Leitjesroute lopen waarbij je langs belangrijke historische panden met uitleg komt.

Pittoresk Oosterend Pittoresk Oosterend

Relax bij de creatieve strandhuisjes en Kaap Noord

In het uiterste noordelijke puntje van Texel, niet ver van de vuurtoren, ligt strandpaviljoen Kaap Noord. Het is er heerlijk toeven bij weer of geen weer (dekentjes aanwezig). Het leuke is dat je hier meteen de schattige strandhuisjes aan dit stukje strand kunt bekijken. Geen enkel huisje is hetzelfde. Op de een staat een gedicht, op de ander een schildering van de vuurtoren en weer een ander is versierd met juttersmateriaal. Ik hou ervan. Vanaf dit strand kun je met helder weer Vlieland met de Vliehors in de verte liggen. Over dit gebied op Vlie schreef ik in deze blog.

Relax bij de creatieve strandhuisjes en Kaap NoordRelax bij de creatieve strandhuisjes en Kaap Noord

Op vogelsafari met Klaas

De hele oostkant van het eiland is praktisch eigendom van Natuurmonumenten. Er liggen tegen de 20 vogelgebieden op het eiland. Een verblijf op Texel is dus de uitgelezen kans om alles wat vliegt en fladdert door een verrekijker of misschien wel van dichtbij te bewonderen en te horen. Ga daarom op vogelsafari met Klaas de Jong, een vogelkenner en geanimeerd verteller en spot de lepelaar, kraanvogel, de grootste roofvogel.

Golfen op De Texelse

Mijn man en oudste zoon houden van golfen. Terwijl ik met mijn jongste de natuur in ging sloegen zij een balletje op golfbaan De Texelse, ondanks de storm die over het eiland woei. Deze extra handicap kon de pret niet drukken. Je kunt er 18 holes lopen op de links course midden in de duinen. Heb je nog geen GVB? Dan kun je naar hartelust je golf swing oefenen op de driving range en je slagen perfectioneren op de de putting green en de chipping ground. Ook kun je een par 3 baan voor de beginnende golfer lopen.

Tips vooor Texel

TIP: Deze blog eindig ik met een laatste ‘gratis en voor niks tip’ van Ernst: Je kunt onbeperkt oesters rapen bij het wad achter de dijk bij Molen Het Noorden. Raap ze en bon appétit!

Vuurtoren van Texel

Ook hier is het heerlijk toeven op Texel:

Tips voor Texel Tips voor Texel

Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, maar helpt ons de site te onderhouden. 
Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Natuurhuisje dan ontvangen wij een kleine commissie.