Bijkomen in een retro bed- en boshuisje in Holten

bed en boshuisje overijssel

We hebben weer een pareltje gevonden. Midden in de bossen bij Holten, vind je de twee boshuisjes van Martijn en Marleen. Of je nu voor “retro” of “nordic” vibes gaat, je bent hier hoe dan ook aan het goede adres voor een weekendje weg in eigen land. Wij mochten een weekend verblijven in het retro boshuisje. Relaxen voor het haardvuur, de omgeving verkennen per tandem of wandelen door de bossen.

bed en boshuisje woonkamer

Musthave voor een weekendje weg; geitenwollen sokken. Altijd warme voeten en nemen minder plek in dan sloffen!

retro boshuisje vintage vakantiehuisje

Retro Boshuisje midden in Salland.

Ik zei het al eerder hier en hier, maar voor ons is het echt een dikke bonus als zo’n weekendje weg ook als thuiskomen aanvoelt. En wat dat betreft zat het vanaf moment 1 wel goed bij bed- en boshuisje. Het boshuisje met gele details, lacht je bij aankomst al tegemoet. De lichtjes op de veranda waren aan en alles vroeg erom om een weekend goed te gaan relaxen.

Nog meer fijne boshuisjes in Nederland

boshuisje met veranda

retro boshuisje vintage vakantiehuisje

Details maken het retro boshuisje fotogeniek

Het boshuisje waar wij verbleven heet “Huisje als Toen” en staat vol met vintage meubels. Een prachtig vintage dressoir naast de eettafel is gevuld met mooie serviezen en glaswerk. Boven de tafel een seventies lamp en overal waar je kijkt, zie je mooie accessoires die duidelijk met veel zorg geselecteerd zijn bij diverse kringloopwinkels. Ja vintage, maar zonder de muffige spullen van oma. Het boshuisje lijkt wel als nieuw en de vintage elementen dienen ter decoratie.

Instagram proof boshuisje

Retro keuken in je vakantiehuisje

Eekhoorntjes voeren voor het ontbijt

Bij aankomst vinden we op tafel een zakje vol pelpinda’s voor de eekhoorns. Die worden in de ochtend door de meisjes verspreid met veel zorg, zodat we enkele momenten later beloond worden met eekhoorns die af en aan lopen. Wat een heerlijkheid en dit bevestigt meteen dat dit boshuisje, ondanks dat het onderdeel uit maakt van een recreatiegebied met meerdere boshuisjes, wel degelijk midden in de natuur staat.

Boshuisje met open haard

Ook met regen zit je heerlijk op de veranda. Retro Boshuisje.

Retro boshuisje in Holten ligt midden op de Sallandse Heuvelrug

We waren al eens eerder in Holten geweest, gelegen midden op de Sallandse Heuvelrug, kan je hier prima wandelen en fietsen. Wij gingen dit keer voor Het Speelbos in Nijverdal. Een wandeling van 4 kilometer met kabouter elementen langs de route. Na afloop kozen we er voor om door te rijden naar de Stadsboerderij in Rijssen. Rijssen heeft een leuk centrum met genoeg keuze aan winkels en op zaterdag ook een markt. In het boshuisje kan je diverse wandelroutes vinden voor verschillende afstanden, ideaal en scheelt weer een ritje naar de VVV. In de schuur staat een tandem, daar hadden de meiden al veel plezier van.

Doen: Prachtige Hanzestad Deventer maar ook Enschede liggen beide op nog geen half uur rijden en zijn dus perfect voor een dagje winkelen. Nijverdal zelf is ook geen onbekend terrein, daar bezocht één van de Instagrambloggers een duurzame bed & breakfast.

sallandse heuvelrug wandelen met kinderen

Heerlijk slapen in een boshuisje

Wandelen en de hele dag in de frisse buitenlucht zorgt voor een gezonde slaaprust. Maar ook de kamers in dit boshuisje dragen daar aan bij. Fijne bedden, goede kussens en gordijnen die geen licht doorlaten. Ik heb zalig geslapen hier.

Boshuisje met vintage interieur

Tover je eigen slaapkamer om tot boshuisje:

Praktische informatie over bed- en boshuisje

Er zijn twee boshuisjes, 1 is geschikt voor 3 personen (Nordic), Huisje als Toen heeft twee slaapkamers met een tweepersoonsbed erin. Een weekend in het laagseizoen kost 300 euro voor 3 nachten (vr-ma). Een week in het hoogseizoen kost ongeveer 600 euro. De huisjes staan in Holten, midden in Salland. Alle basiszaken zijn al aanwezig in het huisje. Denk aan handdoeken, beddengoed, olie en peper & zout. Van die praktische zaken die al een heleboel schelen in de voorbereiding van een weekendje weg! Honden welkom bij Huisje Nordic en kinderen alleen vanaf 6 jaar.

Wat ons betreft een dikke aanrader een verblijf bij bed- en boshuisje!

Knus bij de open haard in het boshuisje.

Bekijk ook deze natuurhuisjes in Holten

Heb je deze vakantiehuisjes al gespot:

Overnachten in een retro boshuisje in Holten Overnachten in een retro boshuisje in Holten

Dit blog is in samenwerking met Bed- en Boshuisje tot stand gekomen. #uitgenodigd
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

2 comments

  1. Laura Phillipo schreef:

    Klinkt erg leuk en ik ben dol op die omgeving.

    1. Eliane Roest schreef:

      Hey Laura, dat snap ik. Je kan prachtig wandelen daar!

Comments are closed.