Uniek kamperen in Nederland doe je hier

Uniek kamperen in Nederland

De kampeerconcepten vliegen ons om de oren, van kamperen tussen de bunkers tot zonder telefoon en weekend je eigen hut bouwen. De hoogste tijd om de meest originele kampeertrips in eigen land eens op een rij te zetten. Oftewel waar kan je uniek kamperen in Nederland in de zomer van 2021.

Kamperen nemen we in dit geval even als een breed concept. Ook vintage campers, glampen in een tipi en back to basic ga je in deze lijst met unieke kampeerplekken terug vinden. Ben je een ervaren kampeerder? Lees dan hier over de leukste campings van Nederland.

Unplugged Outdoor

Unplugged Outdoor creëert een plek in de natuur (in Brabant) waar jij onthaast en weer voet aan de grond krijgt. Letterlijk. Jij drukt op je UIT-knop en gaat met ons op pad om te ontdekken, ontmoeten en jezelf te zijn. Eenvoudiger leven, minder spullen, meer natuur: een gelukkiger mens. Met andere woorden. Meer met minder. Een uitgebreide review volgt in mei want ik ben uitgenodigd om het “Unplugged met Kids” een weekend te ervaren. Stay tuned!

Kamperen tussen de bunkers bij Campground Twente

Kamperen op een verlaten militair vliegveld? Het kan deze zomer in twente! Toen ik las over het schieten met een nerf gun, hadden ze meteen mijn aandacht. Niet alleen slaap je hier op een unieke plek met veel geschiedenis. Ze hebben de plek zo aangepast dat het programma wat ze bieden ook zijdelings refereert aan wat zich hier heeft afgespeeld. Tel daarbij op dat ze iedere avond een mini food truck festival hebben, unieke kampeer plek gegarandeerd met genoeg vertier voor jong en oud.

Meer weten of meteen een tent claimen: Campground Twente

Uniek kamperen in Nederland: Campground TwenteKamperen tussen de bunkers op Campground Twente

Oetdoor

Voor de kampeerder die wel het “concept” van kamperen wil ervaren, maar de spullen niet heeft of eerst even rustig wil uitproberen. Dat heet glamping. Een camping waar de sfeervolle Scandinavische ingerichte bell-tenten al klaar staan met gedekte bedjes erin. In de meeste gevallen kan je uitpakken tot extra luxe, waarbij in de ochtend een mandje vol ontbijt lekkers voor je tent wordt neer gezet. Vaak in een groene omgeving zodat je compleet tot rust kan komen. Zo ook bij Oetdoor, ze doen er nog een schepje bovenop en hebben er een hottub bij gezet! In mei zijn wij uitgenodigd door Oetdoor om dit te komen ervaren, dus review volgt! Nu al zin om te gaan tukken in de Achterhoek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oetdoor.nl (@oetdoor)

De Camphanen

De Camphanen, de reizende camping vol retro campers is weer terug. Lees het blog wat wij erover schreven. Dit jaar gaan ze de Noordoostpolder op de kaart zetten, midden in het boerenleven op de camping van Sanne en Marco. De Camphanen groeien elk jaar door naar een nieuwe locatie. Kortom: die mentale roadtrip waar we allemaal zo graag in willen springen. Verse mensen, kampvuur, natuur, en dat allemaal in de camper van je dromen. Die staat bij je inchecken al op je te wachten, uitgestald en wel. Plof neer, of verken de camping, die meer biedt dan een mooie staplek. En aan het einde van de week? Dan hoef je niets anders te regelen dan je eigen spulletjes. Jij reist door naar je eigen leven… en de camper? Die wacht geduldig, in de hoop je in de volgende editie op een andere plek weer te ontmoeten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Camphanen (@decamphanen)

Campspace, kamperen in de achtertuin

Deze micro camping is onderdeel van Campspace. Op Campspace vind je allerlei unieke en kleinschalige plekken om te overnachten middenin de natuur. Deze plekken worden aangeboden door mensen die graag hun stukje natuur met jou delen. Van rustieke weilanden tot weelderige bloementuinen, de fijnste getaways vind je hier. Een boel van mijn mede ambassadeurs bij Honeyguide, gingen afgelopen jaar al op pad om deze kleinere campings te bezoeken. Hiervoor moet je wel in het bezit van een eigen tent zijn. Wij gaan dit jaar op pad met een Coleman Tent.

Meadowood™ 4

Nog meer kampeer inspiratie:

Uniek kamperen in Nederland

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

1 comment

  1. Marie de Jonge schreef:

    Bedankt voor het delen van deze leuke kampeerplekken in Nederland. Ik zou ook graag met mijn kinderen willen kamperen volgend jaar. Ze zijn dan oud genoeg om dit mee te maken. Ik kan mij herinneren dat ik het als kind ook altijd erg leuk vond om zo vakantie te vieren.

Comments are closed.