Yalo hotel in Gent

comment 0
YALO Hotel in Gent

Bij binnenkomst denk je wellicht dat je in Gents nieuwste hippe bar/restaurant bent binnengewandeld. Het goede nieuws, dit is ook zo, alhoewel minder nieuw dan je zou denken. Maar het is ook een vree hip hotel in centrum van Gent.

YALO, Ja Alloo

Wat mij misschien nog het meeste aanspreekt aan alles, is dat ik, ondanks dat ik een hotel verblijf, ik niet het idee heb tussen enkel hotelgasten aan de bar zit. YALO is gevuld met een gezellige mix van zakenreizigers, toeristen en een boel locals die hier voor de borrel of het eten komen. Bepaald geen hotelvibe dus, precies zoals we het graag hebben. Leuk detail, YALO komt van Ja Alloo, ook in Nederland begrijpen we dit wel, toch?

Knusse hotelkamer bij YALO hotel

Bar, restaurant, dakterras en hotel

YALO biedt niet alleen een goede hotelbar, dit is een bovengemiddelde hotelbar, ik zie, terwijl ik mij zelf laaf aan Gents local biertje Pony’s, de een na de andere cocktail passeert om mij heen en zien er allemaal goed uit, beaamt ook mijn gezelschap. Mocht je nog eens iets speciaals willen drinken, vraag dan naar Nobel, de Belgische wijnen uit Lochristi, een kleine plaats net buiten Gent.

Hotelbar bij YALO

Beeld via YALO

Het eten is ook goed, heb ik van horen zeggen, had zelf al andere eetplannen voordat ik erachter kwam dat ik prima hier had kunnen gaan eten. Ideaal voor de ouders die met kinderen komen naar Gent. Gent is megakindvriendelijk, babyfoon mee en dan kunnen jullie heerlijk eten en cocktail doen, terwijl de kindjes heerlijk rusten op één oor. Er zijn geen specifieke familiekamers, er is wel een junior suite waar twee bedden tot 12 jaar bijgezet kunnen worden.

YALO Rooftop bar Gent

Beeld via YALO

Bar, restaurant, dakterras en hotel

Winkelen op de Brabantdam, bijkomen in YALO

In goed gezelschap van de Brabantdam, waar je goed kunt winkelen en met om de hoek de nodige fijne cafés en restaurant. De Heilige Drie-eenheid van Gent bevindt zich op slechts 10 minuten loopafstand. Al dit en nog zie ik geen reden om je hotel te verlaten.

Hotel met een groen tintje

Waar mogelijk probeert ook YALO zijn steentje bij te dragen aan het behoud van de planeet. Hoe duurzaam is het YALO hotel en waar zien we dit in terug? Voor het verduurzamingstraject werken ze samen met Green Label Choise

  • Zonnepanelen op het dak
  • Een groen dak om de CO2 te verminderen
  • Energiebesparende tips op de hotelkamer
  • Waterbesparende douche en kranen
  • Lokale producten in het restaurant
  • Lokale partners en opleiding voor het personeel

Duurzaam hotel in Gent

Yalokale producten

Ja ok, niet echt ontbijten met Joost Arijs (de bakker in Gent, die tijdens het weekend dat ik in Gent verblijf zijn “the Bakery” opent, lees rijen dik tot om de hoek voor de deur) gelukkig heb ik bij YALO mijn tanden in een van zijn befaamde croissants kunnen zetten. De bakker-goden zijn met mij. Blog met lekkerste bakkers in Gent volgt snel!

Brood van Joost Arijs

Aan de bar bestel je natuurlijk Gents hipste biertje wat er is; Pony’s. Niet geheel onbevooroordeeld gezien mijn neef aan de knoppen zit bij Pony’s, maar als het niet lekker was, zou ik het toch echt niet zeggen. Of wat dacht je van NOBEL wijnen, lokaler gaat het niet worden, gezien deze wijnen afkomstig zijn uit Lochristi, een plaats net buiten Gent. Sante!

Pony's Beer bij YALO

Inchecken bij YALO Hotel

Inchecken bij YALO hotel kan vanaf 16.00 uur. Je kunt je auto betaald laten parkeren op basis van beschikbaarheid. Anders zijn er genoeg parkeergarages in de buurt tee vinden. Liever kom je met de trein, met de bus of de tram, ben je vervolgens in no-time bij het hotel.

Wat kost een nachtje bij YALO Hotel?

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid. Maar je kan er vanuit gaan dat een gemiddelde nacht bij neer komt op zo’n 148,- euro. Dit is exclusief ontbijt. De beoordeling van het YALO door de bezoekers is gemiddeld een 8,9, that says it all.

-> Prijzen en beschikbaarheid

Interieur hotelkamers YALO hotel

Hotel boeken in Gent

Lees onze andere blogs over Gent:

Eat, drink, sleep in YALO hotel in Gent Hotelreview YALO hotel in Gent

Uitgenodigd door YALO Hotel / Visit Gent. Instagrambloggers.nl maakt gebruik van affiliate links. Dat kost jou niets extra, 
maar helpt ons de site te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld bij Bol.comBever, of Moonback dan ontvangen wij een kleine 
commissie. Meer weten lees dit blog.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.