Op staycation in Nederland dichtbij huis; de havenhuisjes van Zwier

Weekendje weg in de Havenhuisjes ZWIER aan de Vinkeveense plassen

Een reis van nog geen 20 minuten, wakker worden met de Vinkeveense Plassen aan je voeten. Dat is ZWIER, alles van top tot teen geregeld zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten. Op staycation in Nederland maar belachelijk dichtbij huis, ideaal!

Weekendje ZWIER aan de Vinkeveense Plassen

Zwier, vrijhaven van de stad

De titel verklapt het eigenlijk al. Bij ZWIER voel je je vrij aan een haven vlakbij de stad. ZWIER ligt aan de Vinkeveense Plassen en met aan, bedoel ik ook aan. Ons havenhuisje lag vooraan en met 10 stappen had ik in het water kunnen liggen. In dit geval koos ik ervoor om met een paar stappen in een bootje te springen natuurlijk.

Tot rust komen bij ZWIER

Hoe groot zijn de Havenhuisjes?

Tijdens ons verblijf kreeg ik een enorme lading reacties en vragen over de havenhuisjes bij ZWIER. De meest voorkomende vraag was; kan ik er met het hele gezin heen? Dat hangt af van je gezin. De huisjes hebben een spectacular bed voor 2 personen, plus een bed achterin het huisje op een verhoging. Daarnaast kan er een babybedje bij geplaatst worden, maar daar wordt het huisje niet ruimer van. In de zomer geen probleem lijkt mij. Wij hadden onze tiener bij ons en die vond dit bed heerlijk slapen.

Hoe groot zijn de havenhuisjes van ZWIER?Havenhuisjes van ZWIER

Duurzame Havenhuisjes

Het is een opvallende trend in vakantieland; verduurzaming. Bij ZWIER zie je dat ze dit niet als trend zien maar als levensstijl. Alles wat we tegenkomen in het huisje is een bewuste keuze, tot en met de biologische drankjes in de koelkast toe. En dat is fijn, want duurzaam is niet gebaseerd op slechts 1 aspect. Aantal zaken die mij opvielen:

  • Een speaker van House of Marley; Als je een product in huis hebt van House of Marley ben je goed bezig! Niet alleen omdat je kwalitatieve audio in huis haalt, maar ook omdat House of Marley gemaakt wordt van duurzame materialen. Daarnaast gaat een deel van de omzet naar goede doelen en wordt voor elk verkocht artikel een boom gepland!
  • Marcel Green Soap; Marcel maakt zijn drie beloftes waar: het ruikt fantastisch, is heerlijk in gebruik en ook eco-vriendelijk. En dan moet ik bekennen dat ik naar aanleiding van ons verblijf, meteen groots heb ingeslagen.
  • Bedzzy; Gemaakt van duurzame materialen; goed voor jou en goed voor de wereld! Het eerste 100% circulaire matras, kies voor abonnement of koop.

Duurzamee havenhuisje bij ZWIER

Een elektrisch bootje varen op de Vinkeveense Plassen

Want er liggen elektrische bootjes voor gebruik van de gasten in deze haven. Daarmee vaar je ze zo de Vinkeveense plas op onderweg naar een nieuw avontuur. En een avontuur is het in de winter. En wederom, aan alles is gedacht. In het havenhuisje liggen dekens en thermoskannen. We banen ons een weg door het licht opgevroren water (Titanic was er niets bij) en wanen ons alleen op de wereld. In het huisje liggen allemaal vaarroutes om te maken en dan kan het zomaar zijn dat je langs Wander Island vaart voor een lekkere warme chocomel of een portie bitterballen.

Elektrische bootjes bij ZWIERBevroren haven aan de Vinkeveense PlassenBootje varen op de Vinkeveense PlassenBootje varen op de Vinkeveense plassenWarme Choco bij Wander Island aan de Vinkeveense Plassen

Nog meer redenen voor een verblijf bij ZWIER?

  • Je kan een all-in arrangement boeken waarbij er drie keer per dag een maaltijd wordt verzorgd. Allemaal vegetarisch en allemaal lekker. De ontbijtbox kan je zelf bepalen. Je geeft de avond tevoren aan wat je wilt ontbijten. No waste!
  • Er is een hottub!
  • Je kan vanuit ZWIER heerlijk fietsen, wandelen en varen.

Ontbijt inbegrepen bij ZWIERVakantiehuisje met hottub

De conclusie:

Nooit meer naar huis!

Tot rust komen bij ZWIER

Meer inspiratie voor een bijzonder weekendje weg in Nederland:

ZWIER: Weekendje weg vlakbij Amsterdam Overnachten aan de Vinkeveense Plassen bij ZWIER De duurzame havenhuisjes van ZWIER

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

1 comment

Comments are closed.