Amsterdam Coffee Festival 2017

comment 0
amsterdam-coffee-festival

Ben je net als ik een koffie junkie? Dan heb ik goed nieuws voor jou! Vorig jaar was ik er ook al, dat lees je hier. En nu vertel ik het je op tijd zodat je zelf ook van de partij kunt zijn. Het Amsterdam Cofffee Festival strijkt weer neer op het Westerpark terrein. Ik kan het al bijna ruiken.

Waar kijk ik naar uit dit jaar? Zoals ieder jaar zijn de grotere merken aanwezig. Maar ook kleine branderijen doemen op. En dan heb ik het nog niet eens aan de verwante producten zoals chai thee, zuivel en chocola. Oh boy.

ILLY

Voor het 2e jaar op rij is ILLY hoofdsponsor van Het Lab. In Het Lab, draait het allemaal om kennis delen. Zo kan je hier kleine interactieve sessies bezoeken over hoe je het beste een koffietentje kunt openen, nieuwe technieken, green coffee en ga zo maar door. Ik ga zelf qua kennis ook met de billen bloot dit jaar, later deze maand krijg ik een heuse barista training. Stay tuned, want daar volgt uiteraard nog een blog over.

Latte art Life

amsterdam-coffee-festival-latte-art-workshop

Wie wil er nou niet een mooi figuurtje in zijn koffie? Het levert de mooiste foto’s op. En tijdens het Amsterdam Coffee Festival speelt latte art dit jaar een grote rol. In sessies van een half uur kan je zelf de basis skills van latte art leren. Hoe leuk is dat?

Food Pairing

Wij houden wel van “pairen”. Of het nu gaat om chocola en kaas, cocktails en sushi of koffie en oesters? Say what? Koffie en oesters? Jazeker, de wel bekende Scandinavian Embassy, bekend van o.a. de lekkerste cinnamon buns, hosten wederom een geheim pop-up restaurant tijdens het Amsterdam Cofffee Festival, waar je dit en meer kunt ervaren.

Zuivel

In de huidige maatschappij waar er steeds meer intolerantie is voor elkaar, maar ook voor voedsel, speelt zuivel een steeds grotere of juist kleinere rol. Ik betrap mijzelf er ook al op dat ik minder zuivel ben gaan drinken. Gelukkig zijn er enorm veel alternatieven. Zo ontdekte ik een paar weken geleden Jersey melk. Een zuivel van A2 koeien, met meer proteines en als het goed is, kan je deze melk veel beter verdragen dan gewone melk. Uiteraard bestaan er nog veel meer alternatieven, denk aan soya, havermelk, amandelmelk en kokosmelk. Deze merken zal je ook zeker terug zien op het Amsterdam Coffee Festival, ga vooral proeven en voor mij is een melk pas geslaagd als hij ook goed schuimt!

Kan je geen genoeg van koffie krijgen? Lees dan ook:

De top 10 coffee spots in Hamburg

De leukste koffietentjes van Parijs.

Mijn top 3 koffietentjes in Amsterdam

PS In April is het London Coffee Festival!

Amsterdam Coffee Festival 2017 | vrij 10 t/m zon 12 maart | Westergasfabriek

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie