Amsterdam gaat massaal online in tijden van corona.

comment 0
amsterdam-online-corona

Hartverwarmend om te zien hoe een stad in tijden van coronoa massaal online gaat. Wie heeft de fysieke stad nog nodig als we anno 2020 zo makkelijk de stap online voort kunnen zetten. Een mooi moment om wat bijzondere initiatieven onder de aandacht te brengen. Uiteraard ben ik erg benieuwd hoe jullie deze periode meemaken. Laat het mij weten in de comments.

Rijksmusuem Virtuele Tour door de eregallerij.

Ik zal het er maar eerlijk bijzeggen. Het is voor mij een droom om in mijn eentje door welk museum te mogen dwalen. Gelukkig heb ik al mening #emptymeet mogen meemaken. Op dit moment kan je bij het Rijksmuseum een tour langs de eregalerij volgen. Zo krijg je je portie kunst toch nog mee.

Corona in Amsterdam | 10 Foto’s die tot de verbeelding spreken

Concertgebouw Sessions

Behoefte aan een concertje? Muziek laat ons allemaal beter voelen. De een na de andere muzikant geeft live concerten momenteel. Ik persoonlijk vind de Concertgebouw Sessions een aanrader. Krijg je toch dat Concertgebouw sfeertje nog mee.

Openbare Bibliotheek Amsterdam online collectie

Ben je in die eerste week van quarantaine al door je boekenkast heen? Maak je geen zorgen. De OBA heeft een enorme collectie online ook. Ben je lid van de OBA dan heb je acces to enorm veel e-booken. Doe er je voordeel mee.

De leukste foto challenges op Instagram van dit moment

Artis Amsterdam deelt live updates van de dieren.

Een leeg Artis? Niets is minder waar. De deuren zijn wellicht gesloten voor publiek, maar de dieren hebben de tijd van hun leven. De verzorgers delen dagelijks live updates van de dieren. Super leuk.

Support your Locals | Brandt en Levie

Wat doe je als de horeca sluit en je de producten aan de straatstenen niet meer kwijt raakt. Dan bundel je de krachten en maak je een fantastische doos met al deze mooie producten tezamen. Initiatieven die hoop geven in deze rare tijden.

View this post on Instagram

Repost van @samuellevie ????????❤️✨—> Toen ik van de week hoorde dat de horeca sloot raakte ik in paniek. Als @brandtenlevie worstmakers zijn we voor een belangrijk deel afhankelijk van alle bijzondere restaurants die met onze producten werken. Ik belde wat collega’s en hoorde hoe zij nog meer in mineur waren dan ik. Bij sommigen was van de ene op de andere dag hun gehele business weggevallen. Terwijl het een paar van de mooiste producenten van de regio zijn. Tijd voor actie. We lanceerden binnen 48 uur de Support Your Locals box. De eerste 400 dozen worden vandaag geleverd, morgen weer 400. De box zit vol mooie producten van onszelf, Moma, bakkerij Mama, Lindenhoff en Instock . De pakketten worden bezorgd door E-bakkie. We hebben zoveel mooie reacties binnen al. De energie is weer terug. Ik wil anderen graag ondersteunen met gelijksoortige initiatieven onder de aandacht van de consument te brengen. Ken je deze initiatieven of wil je iets opzetten om producenten in problemen te helpen laat het ons weten. @reneehendrickx & @kranstauber zullen vanuit @foodcabinet helpen met communicatie waar mogelijk. Alleen als consumenten en producenten nu de handen ineen slaan blijven de mooie producenten overeind! Gebruik #supportyourlocalsnl en laten we elkaar vooruit helpen. www.supportlocals.nl en check de website van vriendin @miljuschka die ons hierbij heeft geholpen voor mooie recepten en inspiratie.

A post shared by Brandt & Levie worstmakers (@brandtenlevie) on

Mis ik nog mooie initiatieven? Laat het mij weten!

Lees ook:

 

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie