Amsterdam | POP-UP Bar “De Vlieg”

comment 0
opening-pop-up-bar-de-vlieg-amsterdam

Hoogvliegers

Het kon ook niet uitblijven. De pop-up shops vliegen je momenteel om de oren. De hoogste tijd voor een bar om een duit in het spreekwoordelijke zakje te doen. Ik presenteer u pop-up “Bar De Vlieg”. De mensen achter het Amsterdams bekende restaurant d’Vijff Vlieghen en de mensen van de Nolet Distilerderij hebben hun handen ineen geslagen. Men kan slechts dromen van de prachtige dingen die daar uit voort komen. Maar dromen komen uit en de komende 4 maanden kan ook jij deze mooie droom beleven.

Lees ook: 5 Goede cocktailbars in Amsterdam

bar-de-vlieg-amsterdam-jenever

pop-up-bar-de-vlieg-entree

Foto van Bar de Vlieg

Lees ook: Op een lege maag kan je niet drinken, check snel welke restaurants onlangs zijn geopend in Amsterdam!

Dutch & Stormy

In de bar wordt je bedient door de vliegensvlugge mensen van The Fabulous Shaker Boys, wie kent ze niet? Op de kaart, die geheel in het teken van de jenever staat, vindt je onder andere een Dutch & Stormy, een zalige afgeleide van mijn favoriet de Dark & Stormy. In deze versie is de rum vervangen door jenever en dat smaakt minstens zo lekker.

pop-up-bar-de-vlieg-ketel1-jenever

pop-up-bar-de-vlieg-your-ambassadrice

Photo by Bar de Vlieg

d’Vijff Vlieghen

Op de kaart vind je mooie cocktails gemaakt met de selctie van de NOlet Distillerderij geserveerd met bijpassende barhapjes afkomstig uit de keuken van d’Vijff Vlieghen. En door het historierijke pand (het zijn er meerdere) van deze laatste kreeg ik een wel heel speciale rondleiding. Zo zag ik de originele prenten van Rembrandt en de werken van Breitner aan de wand hangen. Hieronder kan je gewoon dineren. Op de stoelen zitten naambordjes van alle beroemde mensen die hier door de jaren heen aten. Denk aan de tekenaars van Alice in Wonderland uit de jaren 50, ze lieten deze prachtige tekening achter in het gastenboek. Als je het mij vraagt is dit een Amsterdams museum verhult in de vorm van een restaurant. Zelden zag je mij met mijn mond vol tanden.

pop-up-bar-de-vlieg-d'vijff-vlieghen-amsterdampop-up-bar-de-vlieg-gastenboek

En ik vraag me sindsdien non-stop af “Waarom kende ik deze plek toch niet”?! Dit is dan ook 1 van de redenen voor de opening van Bar de Vlieg. Op een laagdrempelige manier kennis maken met de rijke historie van restaurant De’Vijff Vliegen’. Want laten we wel wezen, je bent geen echte Amsterdammer als je hier niet een keer bent geweest.

pop-up-bar-de-vlieg-d'vijff-vlieghen-amsterdam

Bar De Vlieg is de komende 4 maanden 5 avonden per week geopend van 17.00-24.00 uur. Maar als het aan mij ligt, blijft dit niet bij een pop-up en zal Bar De Vlieg binnen no-time tussen de lijstjes van de fijnste cocktailbars van Amsterdam prijken. Cheers!

pop-up-bar-de-vlieg-ketel1-jenever-punch

Dikke dank aan David van den Noord en Sabine de Witte van Your Ambassadrice voor de uitnodiging!

Bar De Vlieg | Spuistraat 294 | Amsterdam

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie