Amsterdam | Het Winter Warenhuis van Kitsch Kitchen

comment 0
kitsch-kitchen-winter-warenhuis-amsterdam-etalage

UPDATE: Kitsch & Kitchen heeft hun winkel gesloten. Ieder najaar in Amsterdam openen zij aan de Haarlemmerdijk een tijdelijke pop up store om flink in te kunnen slaan voor de decembermaand.

Amsterdam is momenteel 1 groot lichtspektakel en dat brengt mij precies in de juiste sferen. Dat gezemel over de donkere dagen voor de kerst. Als je hier ‘s avonds door de stad fietst, schreeuwen de etalages om je aandacht. De een nog mooier dan de ander en je doet ook echt niet mee als je niet minstens een kerstboom hebt staan. Ja, ik geniet daar met volle teugen van en koop dan het liefst cadeaus voor iedereen om deze vervolgens mooi ingepakt onder mijn eigen kerstboom te leggen. Ook Kitsch Kitchen doet niet onder en toverde hun winkel om tot een heus winter warenhuis waar je voor ieder gezinslid een mooi presentje kunt scoren.

kitsch-kitchen-winter-warenhuis-amsterdam-lampen

Rozengracht

Kitsch Kitchen was misschien wel de allereerste winkel die ik ooit in Amsterdam bezocht. Een winkel duidelijk geïnspireerd door reizen naar het Verre Oosten en Zuid Amerika. Ik herinner mij het rijtje Rozengracht nog wat ik deed na mijn bezoek aan de Magna Plaza. Kleinigheidjes bij Kitsch en Kitchen, kralen bij Kopenhagen en gekke schmink bij Backstage. En nu ik zelf in Amsterdam woon, kom ik nog steeds regelmatig bij Kitsch Kitchen.

kitsch-kitchen-winter-warenhuis-amsterdam-kids

Studio IJM

Onlangs nodigde ze mij uit voor een inspiratie sessie. Vroeg in de ochtend mocht ik langskomen om onder genot van koffie en warme appeltaart te luisteren naar het verhaal van stylist Frank Visser (Studio IJm). Ik denk dat ik nog het meest geraakt was door zijn verhaal omdat hij zelf ook graag door middel van beeld een verhaal wil vertellen. Hij maakt fotoseries en uit die fotoseries volgt dan een verhaal waar kleuren aan verbonden zijn. Die kleuren vormen dan de basis in zijn collectie verf. Hij nam in opdracht van Kitsch Kitchen de hele bovenverdieping onder handen en voorzag alle muren en ook het plafond van kleur. Gewaagd, maar zo mooi!

kitsch-kitchen-winter-warenhuis-amsterdam-studio-ijm-frank-visser

Samenwerkingen

In het Winter Warenhuis kan je de komende maanden ook terecht voor een kop koffie en wat lekkers, voor of na het shoppen. De samenwerkingen die ze hebben met onder andere Global Affairs (foto links) en Studio Roof (foto rechts) hebben veel meer ruimte gekregen in het Winter Warenhuis. Waar voorheen de merken tussen alle andere producten lagen, komen deze verzamelt op 1 plek veel beter tot hun recht.

kitsch-kitchen-winter-warenhuis-amsterdam-global-affairskitsch-kitchen-winter-warenhuis-amsterdam-studio-roof

Kitsch Kitchen breidt verder hun eigen collectie steeds verder uit en gaan hiervoor graag de grenzen over. Samenwerkingen worden aan gegaan met (jonge) kunstenaars die ze soms ontdekken via social media. En dat laatste kan ik echt blij van worden, ook ik ontdek dagelijks talent uit andere landen en Instagram is slechts 1 van de vele manieren.

Ingela P Arrhenius

kitsch-kitchen-winter-warenhuis-amsterdam-ingela-vazen

Een van die kunstenaars is de Zweedse Ingela. Ik ken haar illustraties al lang en vindt ze prachtig. Leuk om te zien dat Kitsch Kitchen hier een product aan koppelt zoals de briljante vazen op de foto.

kitsch-kitchen-winter-warenhuis-amsterdam-koffie

Hoeveel meer redenen heb je nog nodig om het Winter Warenhuis te bezoeken?

De leukste winkels in Amsterdam:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie