De Balkonie, groene oase en winkel vol balkon inspiratie in de Baarsjes

balkonie_amsterdam_jan_eef_instagramblogger

Het moge geen geheim zijn dat ik fan ben van alles wat er in Amsterdam West gebeurd. En 9 van de 10 x gebeurd dat ook nog eens aan de Jan Evertsenstraat, beter bekend als de Jan Eef. Zo ook De Balkonie, een plantenwinkel vol balkon inspiratie.

Zo is daar sinds enige tijd de winkel, genaamd De Balkonie. Eenmaal raden wat ze verkoopt? Precies, alles wat je maar nodig kan hebben op je balkon. Balkon is dan een ruim begrip, want heb je een tuin of net als wij een dakterras in Amsterdam? Ook dan ga je ook niet met lege handen naar huis. Deze winkel is bij mij al net zo favoriet als Wildernis aan de Bilderdijkkade.

Ik spotte leuke plantjes, meubels, dekens, vloerkleden, zaadjes, boeken, gieters etc etc. Nog op zoek naar een fijn cadeau voor een vriend of vriendin, hier ga je het vast vinden.

View this post on Instagram

Time to shop this weekend! 🍃🌸

A post shared by De Balkonie (@debalkonie) on

De winkel is gevestigd halverwege de Jan Eef en prima te combineren met een bezoek aan de leuke winkels: Things I Like Things I Love en kinderkledingwinkel met een Scandinavische inslag Knotsknetter afsluiten met een koffie bij de White Label Coffee of een ijsje bij IJsmanschap of blijf je voor avondeten met een burger bij FRITS. Voor ieder wat wils!

PS: Woon je in Amsterdam Oost? Dan hebben we goed nieuws voor je, onlangs opende De Balkonie ook een winkel in Oost aan de Javastraat. Hoera!

De Balkonie | Jan Evertsenstraat 90 H | Amsterdam

Ook bij deze shops kan je heel fijn winkelen: