Wat is er te doen dit najaar in Amsterdam?

ICE Amsterdam geopend

Herst en winter in Amsterdam, mooier en knusser gaat het niet worden. Nu er steeds meer mag, staat er weer van alles op stapel dit najaar. In dit blog vind je de leukste activiteiten die je nog wel kan doen dit najaar in Amsterdam.

Naast eindeloos wandelen en gluhwein drinken, winkelen in pop-up shops alvorens op staycation te gaan in Amsterdam is er gelukkig nog meer te beleven in Amsterdam deze winter.

ICE Amsterdam | winter 21/22  | Museumplein

De mooiste ijsbaan van Amsterdam is weer open! Er kan weer volop geschaatst worden op het plein voor het Rijksmuseum.

ice-amsterdam-museumplein

Hortus by Night | Data nog niet bekend

“Als de schemering valt, begint de magie..” Wil je je de nachtbrakers van het plantenrijk ontdekken? Tijdens deze winteravonden kan je onder duizenden glinsterende lichtjes in de tuin jezelf laten mee nemen op een betoverende winterwandeling door de speciaal ontwikkelde ‘by night’ wandelroutes. Deze kleurrijk verlichte kassen verwelkomen je met hun eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Meer info

Hortus-by-night | Instagrambloggers.nl

Amsterdam Light (Festival) | 29 november 2021 – 20 januari 2022

Een festival waar ik ieder jaar weer naar uit kijk. Dit jaar staat volledig in het thema “When nature calls” en zal in tegenstelling tot voorgaande jaren, een kleinere versie worden. 

Tijdens deze jubileumeditie blikt het Amsterdam Light Festival terug op tien jaar lichtkunst en keren de meest bijzondere, inspirerende en populaire werken van de afgelopen edities terug op de Amsterdamse wateren. In totaal zullen er 20 lichtkunstwerken langs de route worden geplaatst. Ieder werk met zijn eigen verhaal, De mooiste lichtkunstwerken met de stad Amsterdam als canvas; Editie #10 mooier gaat het niet worden.  Meer info.

amsterdam-light-festival 2020

UNSEEN | 17-19 september | Westergas

Drie dagen lang, op 17, 18 en 19 september, presenteert Unseen in de Amsterdamse Westergas een spectaculaire editie. Met de inbreng van 65 internationale galeries, het grootste aantal uit haar geschiedenis, biedt deze vermaarde kunstbeurs voor fotografie een dynamisch en veelomvattend aanbod.

BIG ART | 30 sept – 3 oktober | Hembrugterrein

Kunstplatform BIG ART strijkt voor de derde en laatste keer neer op het industriële Hembrugterrein. De vorige editie kon de beurs op de valreep doorgang vinden, maar met beperkte publieke toegankelijkheid. Dit najaar pakt de organisatie daarom extra groot uit. Bijna honderd kunstwerken van formaat zijn hier van donderdag 30 september tot en met zondag 3 oktober te beleven en bewonderen. En te koop! Veel kunstenaars maken nieuw werk speciaal voor deze editie. Inkomsten uit opdrachten en verkoop gaan volledig naar de deelnemers.

Nog meer Amsterdam inspiratie:

Dit najaar in Amsterdam Dit najaar in Amsterdam

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.