Jansz; ongedwongen en vooral heel goed eten in de 9 straatjes van Amsterdam

jansz-amsterdam-tegelvloer-instagramblogger

Op de hoek van de Reestraat en de Keizersgracht, gevestigd in het Pulitzer Hotel, kan je restaurant Jansz. Midden in de 9 straatjes van Amsterdam. Smaakvol ingericht met veel oog voor detail met een kaart waar je U tegen zegt.

intérieur-jansz-amsterdam-instagramblogger

Interieur van Jansz

Ze zeggen wel eens; een goed begin is het halve werk. Bij Jansz kom je binnen door de meest schattige houten deuren en wandel je binnen in wat een voormalige apotheek lijkt. Glazen flessen in alle kleuren, soorten en maten van boven naar beneden. Verse bloemen overal en een adembenemende tegelvloer, wat een binnenkomer. Als het eten zo lekker is als dat het restaurant eruit zit, dan beloofd dit een hele mooie avond. En dat is ook zo!

Cassidy Hallman-chef-jansz amsterdam-instagramblogger

Op het menu bij Jansz

De keuken van JANSZ wordt geleid door Cassidy Hallman (in actie op de foto hierboven), die tijdens zijn sollicitatiegesprek vertelde dat hij gehaktballen zou gaan maken. Dat verhaal kreeg een staartje, want ze staan inderdaad op de kaart en het zijn de lekkerste gehaktballen die ik ooit at (sorry mam). Maar dat is lang niet het enige lekkers wat er op het menu staat bij Jansz.

De ravioli van kreeft at ik nog nooit eerder, maar zal ik voor de rest van mijn leven niet meer vergeten. De toetjes zijn allemaal klappers. Ik word blij van de brownie met gezouten karamel en de rest van mijn tafel houdt maar niet op over de cheesecake. Een aangename verrassing door de kokos panacotta met limoen sorbet.

jansz-amsterdam-kreeft-ravioli-instagramblogger

Jansz is er om te vieren!

Wat mij betreft ga je naar Jansz. voor net dat beetje extra. Heb je iets te vieren, ben je een sucker voor een mooie omgeving/interieur, hou je van klassiekers met een knipoog dan ben je bij Jansz. aan het juiste adres. Hier ga je eten met de hele familie (op Jansz. family sunday’s) want er staat voor iedereen wel iets lekkers op het uitgebreide menu.  Romantisch dineren (boek er maar meteen een overnachting bij) of lekker lunchen met je vrienden.  Heb je wat zaken af te handelen dan maak je met Jansz. meteen een goede indruk. En in het weekend ga je er lekker ontbijten terwijl je de hele wereld voorbij ziet struinen door de 9 straatjes.

dessert-jans-amsterdam-instagrambloggerintérieur-jansz-amsterdam-instagramblogger

De hele branding voor Jansz. Amsterdam is gedaan door Kessels Kramer, de pastelkleurige servetten met het logo en de kleine icoontjes op de borden zijn daar maar een paar prachtige voorbeelden van.

Ook hier eten wij graag:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.