Amsterdam Light Festival bestaat 10 jaar!

Amsterdam Light Festival 2021

Het Amsterdam Light Festival bestaat 10 jaar. Gaat het door? En op welke manier kan je dit jaar van het Amsterdam Light festival genieten? Lees het hier!

Belangrijke update!

Van 2 december 2021 tot en met 23 januari 2022 vindt de 10e editie van Amsterdam Light Festival plaats.‘s  Wegens de huidige maatregelen zullen  21 van de 23 lichtkunstwerken aan staan tussen 7.00 – 9.00 uur en kun je op de vroege ochtend genieten van dé highlights van de afgelopen negen edities. In de namiddag staan alle 23 werken aan van 15:00 – 17:00 uur en kun je de werken beleven terwijl de zon ondergaat. Alleen op deze tijden kan er gevaren en gewandeld worden.

amsterdam light festival 2019

Amsterdam Light Festival | Foto Daan Hocks

Officieel partner van het Amsterdam Light Festival

Amsterdam Circle Line is misschien niet de meest bekende rondvaartboot, toch draait deze rederij al flink wat jaren mee. De reden waarom wij extra blij van deze rederij worden, is dat ze alleen maar varen met elektrische boten. Goed voor de stad en dus goed voor ons. Stap aan boord voor een ontspannen cruise op de Amsterdamse grachten. Geniet op een comfortabele boot terwijl je langs de unieke licht kunstwerken vaart die de binnenstad van Amsterdam verlichten.

LEES OOK: Lichtfestivals in Europa. De mooiste op een rij in binnen- en buitenland

Met korting naar Amsterdam Light Festival 2022 | Amsterdam Circle Line

korting Amsterdam Light Festival

Kunstwerken Amsterdam Light Festival

Het thema van het Amsterdam Light Festival voor dit jaar is “Celebrate Light” een ode aan 10 jaar Amsterdam Light Festival. Al tien jaar lang strijkt het Amsterdam Light Festival rond december neer in de stad. Om deze mijlpaal te vieren, keren de 20 mooiste licht kunstwerken van de afgelopen negen edities terug in de Amsterdamse grachten.

amsterdam-light-festival-rederij-smidtje

NOTE: De route is dit jaar net iets anders dan je gewend bent. Artis maakt een groot onderdeel uit van de route en daarmee is de plattegrond ook net iets anders geworden.

Korting Amsterdam Light Festival 2019

Amsterdam Light Festival 2018 | Foto Eliane Roest

Met de kinderen in de Kerstvakantie

Nog geen plannen voor de kerstvakantie? Wij kunnen ons geen leukere activiteit bedenken dan een dagje Amsterdam afsluiten met een rondje varen langs het Amsterdam Light Festival. Zorg dat je op tijd je kaartjes reserveert, want in de Kerstvakantie loopt het vaak storm!

amsterdam light festival 2019

Amsterdam Light Festival | Foto Daan Hocks

Nog meer Amsterdam inspiratie:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.