Restaurants vlakbij Carré, avondje uit eten en naar het theater in Amsterdam

comment 0
Uit eten vlakbij Carré

Nu de theaters weer open zijn, probeer ik steeds een avondje uit eten en een voorstelling te plannen. In de buurt van Koninklijk Theater Carré zijn er een boel goede restaurants die de perfecte start vormen voor een avondje uit in Amsterdam.

Benieuwd welke voorstellingen je dit najaar nog kunt gaan zien? Bekijk hier de agenda van Carré Amsterdam?Uit

Lokale producten op de kaart bij Capital Kitchen

Nog maar net geopend in de voormalige Diamantbeurs. Capital Kitchen heeft een voorkeur voor lokale producten op het menu. Denk aan vis uit de Noordzee, vlees van Beemster koeien, bloemkool uit West-Friesland en kroketten van Holtkamp. De kaart is gevarieerd en wisselt met regelmaat. Er is een Nederlandse wijnkaart, aanrader is de Pinot Gris van landgoed Thorn uit Limburg.  Geen zin om uitgebreid uit eten te gaan, start je avond dan met een cocktail omringd door creatief Amsterdam. Bestel de Sleezy Barbie met mijn favoriete Sipsmith gin aan de bizarre bar. Extra fijn, Capital Kitchen is op loopafstand van Theater Carré.

Bij Capital Kitchen zit je niet zomaar in een restaurant, het heeft alles weg van een galerie en hangt vol met kunst. Het restaurant werd overigens ingericht door de stylist Maarten Spruijt die nog nooit eerder een restaurant onder handen nam. Als het aan mij ligt volgen er nog velen.

Uit eten vlakbij Carré bij Capital Kitchen

Het gezellige Bistro Baret

Een paar meter verderop zit Bistro Baret. Een klein gezellig zaakje in authentieke bistrostyle. Denk heerlijk brood een goede salade, steak tartare, bavet en een kaasplankje. Ooh La La, tegenover de artiesteningang van Carré, dus wie weet wie je nog voorbij ziet komen.

Goed restaurant vlakbij Carré: Bistro BaretFranse kaart bij Bistro Baret

Lekker uit eten vlak bij Carré

4850, meer dan alleen een koffiebar

4850 Staat misschien bekend als de plek voor koffie met misschien wel de lekkerste cinnamon buns in Amsterdam. Maar ’s avonds ontpoppen zij zich als een fantastische wijnbar met restaurant. Op het (vaste) menu creatieve gerechten waar de Franse en de Aziatische keuken elkaar veelvoudig tegenkomen. Tikkie eigenzinnig.

Uit eten vlakbij Carré: 4850Uit eten vlakbij Carré: 4850

Stevige trek stillen bij Bistro Des Alpes

Al is het maar dat je na afloop van eten bij Bistro des Alpes over de prachtige Magere Brug naar Carré kan wandelen. Kom je net van wintersport, hou je van flink tafelen, dan is Bistro des Alpes je go to. Van kaasfondue, raclette tot tartiflette. Alsof je in. de Alpen zit te eten, maar dan wel op steenworp afstand van Carré.

Om de hoek bij Carré; Bistro des Alpes

Heb jij nog fijne tips voor een restaurant in de buurt van Carré Amsterdam, we horen het graag!

Café de Ysbreeker aan de Amstel

Op slechts 8 minuten loopafstand (ook aan de Amstel) vind je de Ysbreeker. De Ysbreeker is een oudgediende in de Amsterdamse horeca. Met een fijn terras en een goede kaart, loop je hier nooit teleurgesteld naar buiten.

Eten op loopafstand van Theater Carré bij de Ysbreeker

Ook bij deze restaurants in Amsterdam, komen wij graag:

Restaurants vlakbij Carré, avondje uit eten en naar het theater

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *