Steak Tartare | Amsterdam

steak-tartare-amsterdam-hoofdstad-brasserie-instagramblogger

Ik geef het maar meteen toe, ik ben een carnivoor pur sang. Mij mag je ’s nachts wakker maken voor een flinke biefstuk, een broodje filet of een steak tartare. En voor deze laatste heb ik een enorm zwak. De Steak Tartare kent zoveel varianten en uitvoeringen, de één nog lekkerder dan de ander. Hier 5 unieke plekken om een Steak Tartare te gaan eten in Amsterdam.

Meat West | Bellamyplein | Amsterdam

De Steak Tartare was een tijdje verdwenen van de kaart bij Meat West, maar hij is terug, en hoe! Bij Meat West proberen ze klassiekers altijd een onverwachte twist te geven en dan heb je mijn aandacht. Normaliter serveren ze hem met wasabi-mayo, maar ik at hem met gerookte mayonaise. Oh, oh, oh, wat een feestje is dat in je mond. En dan heb ik het nog niet eens over de crunchy kappertjes die erbij geserveerd worden. Meat West is daarnaast ook nog eens gelegen in een stoere oude tramremise en dat maakt de smaakbeleving alleen maar mooier.

steak-tartare-meat-west-amsterdam-instagramblogger

Hoofdstad Brasserie | Nieuwe Doelenstraat | Amsterdam

En dan Hoofdstad Brasserie, daar at ik mijn geliefde Steak Tartare in combinatie met 1 van mijn andere liefdes; foie gras. En niet zomaar, nee, deze foie gras was diepgevroren en wordt er last-minute overheen geraspt. Tel daar ook nog eens het uitzicht bij op, dan weet je wel waar jij de komende lente gaat lunchen, toch?

steak-tartare-amsterdam-hoofdstad-brasserie-instagramblogger

De Herengracht | Herengracht | Amsterdam

Toegegeven misschien niet de meest voor de hand liggende plek om een Steak Tartare te gaan eten, maar dan had je nog niet van deze variant gehoord. Bij Herengracht is het namelijk aan jou om je ideale Steak Tartare samen te stellen. Ze komen met alle ingrediënten bij je langs aan tafel en vragen wat je er al dan wel of niet in wilt hebben. Leuker en lekkerder kunnen ze de Steak Tartare niet maken. De Herengracht heeft op zonnige dagen het fijnste terras met het mooiste uitzicht in de binnenstad.

SNCKBR | Van Woustraat 34-36  | Amsterdam

Wellicht een totaal onverwachte plek in deze lijst en als je op het menu kijkt dan zie je hem wellicht niet meteen staan. En toch heeft SNCKBR een waanzinnig lekkere (en verantwoorde) steak startare op zijn menu. Vermomt onder zijn alias “Asia Mania” eet je hier je steak tartare met spelt pita broodjes en krokante nori. Verder zijn de usual suspects zoals kappertjes, sjalotjes en augurk ook van de partij. Geen zin om naar de Van Woustraat af te reizen? Deze zomer opent SNCKBR een 2e vestiging in de Kinkerstraat in Amsterdam West. steak-tartare-amsterdam-snckbr-asia-mania

Podium Mozaïek | Bos en Lommerweg 191 | Amsterdam

En als we dan toch op onverwachte plekken aan het eten zijn. Dan mag Podium Mozaïek ook niet in dit rijtje ontbreken. Gevestigd in de voormalige Pnielkerk met een heerlijk zomers terras eet je een steak tartare zonder al teveel opsmuk. Geen eitje en geen tierelantijnen, gewoon steak tartare.

steak-tartare-podium-mozaique-instagramblogger-amsterdam-west

Op welke plekken eet jij graag je steak tartare? Let me know!