Lekker eten bestellen of on the go bij Temakery Amsterdam

temakery-amsterdam-entree

Voor al die keren dat we haastig onderweg zijn, geen zin hebben om zelf te koken maar niet uitgebreid willen tafelen en vooral als je erg veel zin hebt in lekker en enigzins gezond eten, leiden alle wegen naar Temakery Amsterdam in de Ferdinand Bolstraat. Temakery een mooi samenvoeging van Temaki en The Makery, is het ultieme alternatief voor al dat fast food. Fast casual food.

Eten bestellen bij Temakery Amsterdam

No Sushi Please

Laten we bij het begin beginnen. Hallo, ik ben Eliane Roest, ik ben PIEP jaar oud en ik lust geen sushi. P A U Z E. Ja, ik dacht, ik geef jullie even tijd om dit te verwerken. Ik hou gewoon niet zo van koud eten, ik wil dampende borden, stomende kommen en sissende porties. Zo, nu we dit besproken hebben, kunt u zich wellicht wel voorstellen toen de Poke Bowl een hype werd, ik dat stelselmatig probeerde te negeren. Ik heb me er 2 x aan gewaagd en tja, de Poke Bowl en ik gaan gewoon geen vrienden worden. All good in the hood, want vertelde Omer met een brede grijns, als je voorbij het koude buffet wandelt zie je de menukaart voor de echte foodies. En wat in de praktijk vaak blijkt, vooral de mannelijke bezoekers aanspreekt. Blijkt maar weer eens, dat ik toch een halve man ben.

Zelf je pokeh bowl samenstellen bij Temakery Amsterdam

Lekker, lekkerder, lekkerst

Ik kreeg een gemberbiertje (Bundaberg!) en werd op een kruk gezet, Omer kwam er gezellig bij zitten en terwijl ik allerlei lekkers  te proeven kreeg, vertelde Omer mij het hele verhaal. Waarom ze Temakery begonnen zijn en wat hun ambities zijn. Superleuk voor mij om te horen, maar ondertussen was ik me toch een partij aan het genieten van de Korean wings, double bao with fried chicken, de octoballs, en beu farai. Voor de liefhebbers van Kimchi (uh, ja ik maak graag een uitzondering in mijn fobie voor koud eten) ben je hier aan het juiste adres. Is dit dan een goed moment waarop ik beken dat ik 4 bao buns op 1 avond at? Says enough, right?!

Bao en fried chicken bij Temakery Amsterdamtemakery-amsterdam-korean-wingstemakery-amsterdam-kimchi

On The Go

Heb je wat minder haast? Temakery is knus genoeg ingericht om ook ter plekke even te kunnen smullen. Neem plaats in 1 van de kleine huisjes, ga lekker hangen aan de met gele tegels betegelde bar, of kruip achterin weg van de drukte van de straat aan de lange tafel. Een fijne selectie met vrijwel allemaal biologische suikervrije drankjes staat voor je klaar in de koelkast. Win / Win.

Lekkere take out bij Temakery Amsterdam

Poke Bowl, Hand Roll, Sushi Roll

Terug naar de Poke Bowl, die is MEGA. Je kiest zelf welke ingrediënten en wordt het je allemaal even teveel, kies dan een van de voorbedachte combinaties die erg populair blijken te zijn, zoals hieronder de “Hawaiian Classic”. Of je nu voor de bowl, de hand roll of de sushi roll gaat, alles is verser dan vers. De vis komt in de ochtend vers binnen, wordt ter plekke gesneden, geen productiekeukens elders, alles kan je zien vanaf de toonbank en alles wordt ter plekke gemaakt, vandaar ook The Makery. Dat is iets waar ik persoonlijk erg blij van kan worden. Ik kreeg zoveel gerechten mee naar huis dat ik de dag erna mijn collega’s op kantoor kon trakteren op wat leftovers. Gratis second opinion voor jullie: SUPER LEKKER!

Lekkere poke bowl in de Pijp | Temakery Amsterdam

LUI?

Misschien denk je nu wel, HONGER! Dat heb ik altijd als ik een foodblog lees, dat doe ik dan ook zelden, maar je hebt geen zin om je luie stoel uit te komen, kan ik begrijpen. Gelukkig kan je het eten van Temakery ook gewoon thuis laten bezorgen. Eet smakelijk!

temakery-amsterdam-neon-sign

Nog meer lekker eten in Amsterdam:

Ik ben op uitnodiging van Temakery langs gegaan om te proeven. Wat je hierboven leest is een eerlijke en oprechte uitwerking van mijn ervaringen en mening.
Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.