Made in Belgium; deze Belgische designers wil jij ook kennen.

comment 0
citytrip_gent_made_in_belgium_instagramblogger

Naast winkelen, struinen, koffietjes drinken en lekker eten door de mooiste steden van België. Ontdek ik ieder jaar tijdens die trips ook weer meer Belgische designers. De hoogste tijd om een aantal in het zonnetje te zetten. Hier mijn favoriete lijst van Belgische designers, die jij ook wil kennen. Allemaal “Made in Belgium”.

evajanssens

Eva Janssens is de derde generatie Janssens, bekend van de luxe stoffenzaak in de binnenstad van Gent. Gelegen aan de prachtige Korenlei. Naast het zij aan zij werken met haar ouders in deze winkel, heeft Eva haar eigen lijn in op maat gemaakte kleding. Denk aan bruidsjurken, feest kleding en prachtige handgemaakte jassen. Eva heeft zich erg laten inspireren door de jaren 40/50 en werkt met de best mogelijke stoffen voor een prachtig eind resultaat. Op mijn personal wishlist, een handgemaakte jas van Eva met polkadot voering, zoals zij hem zelf ook draagt.

roosvandekerckhove

De Belgische ontwerper; Roos van de Kerckhove maakt accessoire voorzien van opvallende grafische prints. Gemaakt in België maar te koop over de hele wereld. In de prachtige pop-up shop kreeg ik een prachtige sjaal van mijn lief. Haar kleurgebruik inspireert. Sinds kort maakt ze ook de meest mooie tapijten. Zelf ontworpen, gemaakt in Marokko.

belgische-designer-roos-vande-kerckhove

Delphine Quirin

In Eva’s winkel werd mijn aandacht getrokkken naar de gebreide mutsen van Delphine Quirin. Gemaakt van luxe garen en gecombineerd met lurex. De ontwerpen zijn gewaagd en vernieuwd met een flinke vintage knipoog. Wederom prachtig kleurgebruik.

made in belgium delphine-quirin

 

La Femme Garniture

In de winkel  “Designed in Gent”  van Mayenne Nelen spotte ik de sjaals van La Femme Garniture. Ze zijn gemaakt van 100% merinowol.

made in belgium - La femme garniture

A.R.M Anna Rosa Mouschoti

Anna ontwerpt prachtige sieraden. Inspiratie haalt ze uit architectuur, meubelen en steden. Haar sieraden zijn herkenbaar door het gebruik van ruwe materialen zoals touw, wol en koperen buisjes en duurzaam geproduceerd.

Anna_Rosa_Moschouti_Store_Antwerp_51_2048x

De beste plekken om te winkelen in België:

Geef een reactie