Berlijn met kinderen; de leukste tips op een rij.

city-trip-berlijn-met-kinderen

Niets leuker dan op city trip te gaan met een kind. De stad ziet er gewoonweg anders uit.  En als je bereidt bent een ander tempo aan te nemen en op een andere manier te kijken dan ontdek je zomaar een compleet andere stad. Ga je op een city trip naar Berlijn met kinderen? Dan heb je hier alvast wat tips, avonturen gegarandeerd


Openbaar Vervoer

Vermoeide kindervoeten zijn in Berlijn niet nodig. In Berlijn reizen kinderen namelijk gratis. Wij scoorden zelf op het vliegveld een Berlin Welcome kaart. Die kaarten zijn er voor diverse periodes en geven ook nog eens korting op de meeste musea. Extra handig, op het vliegveld is er een kantoor van Visit Berlin en kan je meteen je kaart ophalen. Hierdoor konden wij de langere stukken makkelijk afleggen met de bus, tram, metro of trein.

city-trip-berlijn-met-kindereren-visit-berlin-openbaar-vervoer

Ook deze steden in Duitsland zijn leuk met kinderen:

Net buiten Berlijn ligt Baum und Zeit

Het maakt niet uit hoe lang je naar Berlijn gaat, het is altijd te kort. De stad is gewoonweg te groot om in een paar dagen te kunnen zien. Als je je daar bij neer kunt leggen, is het slechts zaak om een aantal highlights te kiezen. Wat mij betreft is de stad uitgaan dan wellicht niet een eerste keuze, maar als je dit uitzicht bekijkt, brengen wij je wellicht toch op een andere gedachte? Vanaf Alexander Platz ongeveer veertig minuten reizen met de trein.

city-trip-berlijn-met-kindereren-baum-zeit

Naturkunde Museum

Dit is nou echt zo’n museum wat in vrijwel elke stad de moeite van het bezoeken waard is en zo ook in Berlijn. Tijdens de herfstvakantie, zoals wij deden, wellicht niet het beste idee want het was enorm druk, maar nog steeds de moeite van het bezoeken waard. Het gebouw zelf is prachtig, en met de komst van Dino Tristan mag je dit museum echt niet overslaan. Vooral de ruimte met alle dieren op sterk water is enorm indrukwekkend.

Dit zijn de allerleukste musea in Nederland

city-trip-berlijn-met-kindereren-naturkundemuseumcity-trip-berlijn-met-kindereren-naturkundemuseum city-trip-berlijn-met-kindereren-naturkundemuseum

Light festival

Op de dag van aankomst pikten wij nog net de laatste dag van het Light Festival mee. Dit festival kennen wij al wel uit Amsterdam, maar dit was wel de overtreffende trap. Mega projecties op de Dom en de TV toren gaven het nachtelijk Berlijn een compleet ander aangezicht. Het festival vindt jaarlijks plaats in de binnenstad van Berlijn in de maand oktober.

city-trip-berlijn-met-kindereren-light-festival

Computerspiele Museum

Had jij vroeger ook een commodore 64 en speelden jullie in het weekend met de hele familie Pong? Als er nu een belletje gaat rinkelen dan is dit museum echt wat voor jou. Een museum vol met de meest bekende computer spelletjes ooit. Het allerleukste is misschien nog wel dat er kamertjes helemaal retro ingericht zijn waardoor je je weer even in je vroegere kinderkamer waant, inclusief stickers op je bureau.

Kaartjes koop je handig van te voren online.

city-trip-berlijn-met-kindereren-visit-berlin-computerspiele-museum


Speeltuinen

Naast al deze betaalde activiteiten, vindt je in Berlijn op vrijwel iedere hoek een speeltuin. Dit maakt het wandelen door de stad, het vele winkelen of het soms lange wachten wel extra leuk. Koop een koffie to-go en rust zelf ook even uit, terwijl de kinderen in 1 van de vele klimrekken rondhangen. Ik ken geen enkele stad waar ze zoveel speeltuinen hebben als Berlijn. En met een speeltuin in iedere straat overdrijven we niet.

reizen-met-kinderen-citytrip-berlijn

Naar Berlijn met kinderen is een dikke aanrader.

naar-berlijn-met-kinderen

berlijn-kinderen-tips

De leukste citytrips binnen Europa met kinderen!

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.