Boomsma Dry Gin | Nederland

comment 0
Boomsma_dry-gin-review

Onlangs bereikte mij het goede nieuws dat Boosma Dry Gin de De Design Wereldtitel 2017 heeft gewonnen. En toen pas beseft ik mij dat ik Boomsma Dry Gin eigenlijk nog niet geproefd had. De hoogste tijd voor een gin review van deze Hollandse gin.

Friesland

Boosma is een oer-Friesch familiebedrijf en dat geeft mij altijd wel een bijzonder gevoel. Ik kan me er namelijk alles bij voorstellen dat je met je familie een bedrijf zou willen beginnen. De Boomsma distilleerderij bestaat overigens al sinds 1883 en begon ooit met een fles Beerenburg. Naast gin maken ze overigens ook vodka en rum, mocht je niet zo van de gin zijn. Mijn missie om alle Hollandse gins te verzamelen in mijn drankkast is met deze parel van Boomsma weer een fles dichterbij.

Boomsma_dry-gin-review_design-fles_kruidig

Dry Gin

De gin is pas sinds juli 2016 toegevoegd aan het assortiment bij Boomsma en daarmee een redelijke nieuwkomer in de gin sectie. Ze destilleren de gin zelf. En deze is gebaseerd op 12 kruiden, dat is best veel voor een gin, maar daar merk je niets van als je hem drinkt. Hij komt door deze basis wel meteen in de categorie kruidige gins. Gelukkig is het geen ratjetoe, ik zou ze er lang niet alle 12 uit kunnen halen. Bij mij blijven vooral de jeneverbes, citrus en een vleugje laurier hangen. Fijn om te kunnen vertellen dat deze gin ook na het toevoegen van (Indian) tonic, mooi overeind weet te blijven. Gedurende het hele glas bijft de ginsmaak de boventoon voeren. Lekker!

Perfect Serve

Niemand minder dan Albert van Beeck Calkoen, mocht aan de slag met een perfect serve voor deze gin. Een simpele tonic en wat blauwe bessen, meer heeft deze krachtpatser van een gin niet nodig. Twee fijne recepten die ik voor je op duikelde, bedacht dus door Mister Cocktail. Cheers!

  • 35 ml Boomsma Dry Gin
  • 100 ml tonic water (ik heb gekozen voor de Indian tonic van Fever-Tree)
  • Voeg tot slot nog wat blauwe bessen toe.

Boomsma_dry-gin-review_perfect_serveBoomsma_dry-gin-review_perfect_serve

Boomsma Bramble

  • 45 ml Boomsma Dry Gin
  • 25 ml vers citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 10 ml Boomsma Bramenlikeur
  • crushed ijs
  • serveren: twee korte rietjes, partje citroen en een verse braam
  • je glas: een tumbler

Mix de gin, citroensap en suikersiroop in een tumbler. Roer goed door en vul het glas helemaal op met crushed ijs. Giet nu voorzichtig de bramenlikeur in het glas. Serveer met 2 korte rietjes, een partje citroen en één verse braam.

Design

Leuk om te weten dat de fles van Boomsma Dry Gin dus 2 Internationale awards heeft gewonnen vanwege het design van de fles. En laten we eerlijk zijn, het is dan ook best een beauty. Het design van de fles heeft een dikke knipoog naar de jaren 20-30 en symboliseert de rijke geschiedenis van het familiebedrijf.

Boomsma_dry-gin-review_design-fles

Inspiratie voor de lekkerste drankjes:

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie