Bourbon proeven en “The Rusty Bourbon” op het cocktailmenu bij Sorel’s Bar

comments 5
bourbon-proeven-rusty-bourbon

Kom je een avond bourbon proeven, vraagt Susam vol enthousiasme. Ik frons mijn voorhoofd en probeer mij te bedenken wat ik van bourbon/whiskey vind. Mijn whiskey ervaringen zijn op 1 hand te tellen en dat is meteen een reden voor mij om de uitnodiging aan te nemen. En zo bevind ik mij op een willekeurige donderdagavond in de Sorel’s bar van het Marriot in Amsterdam om mij te laven aan de whiskey bourbon. Niet wetende dat voor het einde van de avond mijn eigen verzonnen cocktail “The Rusty Bourbon” de komende 2 maanden op het cocktailmenu zou komen te staan!

Bourbon of Whiskey?

Weet jij het verschil tussen bourbon en whiskey? Ik wist het niet. Maar Jan (bartender bij Sorel’s) leerde mij in een aantal simpele stappen het verschil. Te beginnen bij; “Alle bourbon is whiskey, maar niet alle whiskey is bourbon”. Een bourbon moet geproduceerd zijn in Amerika. Zonder hier in detail te gaan treden, google is your best friend, heeft het te maken met de manier van bottelen.

chicks-meet-bourbon

Photo bysam.nl

Nederlandse Whiskey

Bij Whiskey denk ik meteen aan Schotland maar sinds deze “Guide to bourbon for dummies” besef ik dat dit niet geheel terecht is. Want wist jij dat er een Nederlandse whiskey op de markt is? Millstone Dutch single malt whiskey, lang niet slecht als je het mij vraagt. Ik ben wel erg benieuwd wat een echte whiskey liefhebber hier van zou vinden. Dus die mening voeg ik hier later nog even aan toe. (Maureen, waar ben je?)

bourbon-proeven-sorel's-bar

Chicks Meet Bourbon

Vrouwen staan er nu eenmaal niet om bekend dat het whiskey drinkers zijn. Sterker nog, ik heb in mijn vriendenkring slechts 1 vrouw die ik er blij mee kan maken (you know who you are!). De hoogste tijd om daar wat aan te doen en Sorel’s bar springt hier handig op in. Waar alle cocktailbars inspringen op diverse hypes, volgt Sorel’s het eigen pad en besluit “bourbon” volledig in de spotlight te zetten de komende 2 maanden met een speciaal “bourbon” menu. Voor 30 euro drink je hier 3 cocktails en proef je een aantal verschillende bourbons. Niet slecht!

Wat staat er op het menu?

bourbon-proeven-sorel's-bar-sweet-bullit-bourbon-sorrels-sour

Sor(r)el’s Bulleit Bourbon

bourbon-proeven-sorel's-bar-sweet-stinger

Sweet Stinger

bourbon-proeven-sorel's-bar-whiskey-kaviaar

Kaviaar gemaakt van Bourbon, lekker boozy!

 

mint-julep-ice-lollipos-sorels-bar

Bourbon ijsbonbons, heel erg smakelijk!

Rusty Bourbon

Mag ik jullie dan nu voorstellen aan de Rusty Bourbon. Mijn cocktail creatie met bourbon staat de komende 2 maanden op het menu bij Sorel’s. Hoe tof! Met deze zelfbedachte creatie won ik een overnachting in het Marriot Amsterdam, wat een feestje, maar daarover later meer. En kijk hoe serieus ik kijk als ik ergens mee bezig ben. Gepureerde bramen met basilicum, wat limoensap en honing, bourbon en aftoppen met gemberbier. Super blij ben ik dat Jan, deze creatie nog ietwat heeft weten te finetunen. Ik spring alvast op mijn fiets om deze te gaan bestellen, zie ik je daar?!

chicks-meet-bourbon

Photo bysam.nl

chicks-meet-rusty-bourbon

chicks-meet-bourbon

Photo bysam.nl

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

5 Comments

    Geef een reactie