Mis dit niet op je citytrip naar Bourges

comment 0
bourges_citytrip_instagramblogger_deur_rood

Bourges is 1 van de grotere steden in “Le Berry” en daarmee vaak een vaste stop in onze vakantie voor een dagje de stad in. Perfect voor een middagje winkelen een uitgebreide lunch en een rondje door de tuin van de grootste kathedraal “Saint Etienne” van Frankrijk.

Bourges, prachtige stad midden in de Berry

Kathedraal Saint Etienne

Naast het bekijken van de Kathedraal zelf, 1 van de grootste kathedralen in Frankrijk, is een wandeling door de tuin ook echt de moeite waard. De tuin van de Kathedraal heeft een speeltuin en ook een terrasje waar je in de zon een kopje koffie kan drinken, ideaal om even bij te komen.

Le Marais

Een moeras gebied op loopafstand van het centrum! Oorspronkelijk bedoeld om bescherming te bieden aan de stad, werden deze oude moerassen doorkruist door Yèvre omgezet in volkstuinen. Het gebied is één van de laatste plantaardige moerassen van Frankrijk.

Franse Façades

Het fijne aan zulke oude steden als Bourges, is dat waar je ook kijkt, er altijd wel een mooie deur, gevel of nisje te vinden is. Iets waar ik persoonlijk altijd erg blij van kan worden.

bourges_citytrip_instagramblogger_blauwe_deur bourges_citytrip_instagramblogger_plantjes bourges_citytrip_instagramblogger_gevel_rood

Eten en Drinken in Bourges

Bij de Comptoir de Paris, kan je prima lunchen. Lokale gerechten op het menu en natuurlijk steak tartare!

Zin om te lunchen tussen de locals, check dan Le P’Tit Table even. Vergeet niet te reserveren.

Meer weten over Bourges? Check de website van Bourges. Leuk om te weten, in de lente is het muziekfestival “Le Printemps de Bourges” dit vindt meestal plaats eind april of begin mei en vorig jaar nog trad Stromae er op.

TIP: Hou je net als ik van de kringloop? Dan is de Emmaus van Bourges ook een aanrader.

Nog meer Frankrijk;

SaveSave

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie