Brunchen bij Staring at Jacob in Amsterdam West

comment 0
brunch-staring-at-jacob-amsterdam-west

Niets fijner dan je zondag beginnen met een uitgebreide brunch in Amsterdam. En als dat allemaal kan op 5 minuten afstand van je huis? Wij gingen brunchen bij Staring at Jacob, oh wacht deze heet nu Staring at Jacob x Ku West! Een heerlijke plek in Amsterdam Oud West met zicht op het water. Een uitgebreid brunch menu en gezellige drukte!

brunch-staring-at-jacob-amsterdam-west

Staring at Jacob x Ku West

Ok, deze naam vraagt om wat toelichting. Onlangs nam Robbie Castelijn, eigenaar van Ku Kitchen & Bar, Staring at Jacob over en gooiden de 2 oh zo verschillende concepten in een culinaire mix. Wat kan je dan nu verwachten? Overdag ben je bij Staring at Jacob nog steeds welkom voor de New York style brunch, in de avond staat Ku West aan het roer. Met alle favoriete gerechten van Ku Kitchen & Bar, Asian style all over. Maar daarover later meer, want wij gaan uiteraard polshoogte nemen.

Fucking Everything

Waaraan herken je een goede brunchspot in Amsterdam? Aan een volle bak op de zondagochtend. Bij aankomst zat het terras al bommetje vol en ook binnen waren vrijwel alle tafels bezet. Dat is een goed teken! Ik hoor de chef op verhitte toon roepen; fucking everything! Het duurde nog even voor ik begreep dat er een brunch gerecht is wat luistert naar deze naam. Ik hoor haar die middag nog heel vaak dat zelfde F* woord roepen, tot groot plezier van mijn dochter.

Handig om te weten dat 50% van de tafels in principe vrij wordt gehouden voor inloop. Wil je zeker zijn van een plek, reserveer dan even van tevoren!

Iced Canadian Maple Coffee

Ik miste bij het bestellen mijn mede Instagramblogger Deepa, ze serveren Bloody Mary’s, zoals dat hoort bij een Sunday brunch. Maar ik vind dat niet zo lekker dus bestel een Iced Canadian Maple Coffee en de man een huisgemaakte Icetea, allebei een aanrader! After all gaat er voor mij geen dag voorbij zonder koffie!

Brunchen in Amsterdam doe je ook hier.

brunch-staring-at-jacob-amsterdam-west-iced-coffee

Rasco & Monkey Business

De Rasco is echt een flink bord vol met fried chicken, wafels en scrambled eggs. Omdat ik het niet kan laten, bestel ik wat bacon on the side. Mijn gezelschap bestelt Monkey Business, wentelteefjes gemaakt van bananenbrood geserveerd met crème fraiche en verse aardbeiden, ook deze bevalt goed. De mini krijgt een eigen portie wafels, maar prikt non-stop van ons bord mee. De wafels zijn lekker, maar best stevig en daardoor een tikkie droog. Niets wat een beetje boter en/of Maple syrop niet kan fiksen.

brunch-staring-at-jacob-amsterdam-westbrunch-staring-at-jacob-amsterdam-west-chicken-wafels
De porties zijn echt enorm en goed geprijsd, heb je lekkere trek dan kan je dus extra sides voor de lekker bestellen. Voor de Rasco betaal je nog geen 15 euro, en ik kreeg met hulp zelfs mijn bord niet leeg.

Staring at Jacob / Brunch in Amsterdam West

Staring at Jacob is genoemd naar de Jacob van Lennepkade in Amsterdam Oud West waar het aan gelegen is. Lekker rustig stukje in Amsterdam West met een superfijn terras om in het zonnetje te genieten van je zondag.

brunch-staring-at-jacob-amsterdam-west

Brunch bij Staring at Jacob wordt geserveerd van donderdag tot en met zondag!

Nog meer Brunch?

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

Geef een reactie