De lekkerste macarons eet je bij Grand Café Krasnapolsky

comment 1
grand-cafe-krasnapolsky-cakeroom-uitzicht-dam

They made me an offer I couldn’t refuse. Grand Café Krasnapolsky nodigde mij uit voor een “Cake Workshop”. De uitnodiging was voorzien van de nodige macarons. Alsof ik nog verdere overtuiging nodig had.

Grand Café Krasnapolsky is gevestigd in het Krasnapolsky Amsterdam, wat sinds de heropening flink van zich laat horen met de cocktails van The Tailor en de keuken van Jacob Jan Boerma in The White Room. Ook het Grand Café mag in dit rijtje niet missen, want waar elders kan je genieten van de heerlijkste taartjes en macarons met zicht op de dam?

Tijdens de “cake workshop” werden we verdeeld in teams en mochten we ieder aan de slag met 1 van de recepten van niemand minder dan Peter Scholte. Peter Scholte kennen we allemaal nog wel van Sucre, maar ook van The Duchess waar hij de amazing ” Chococolate Balloon” op de kaart zette. Hij is nu sinds 2 maanden verantwoordelijk voor de patisserie afdeling van het volledige hotel en doet dit met genoegen. Al grijzend zei hij “zoet zit in het bloed” en zo is het maar net.

grand-cafe-krasnapolsky-cakeroom-peter-scholte

Zo maakte ik op vroege leeftijd al kennis met “L’ Opera” taart een chocolade taart die je tegemoet glanst vanwege zijn prachtige lagen. Ik weet sinds vandaag dus ook, hoe je die zelf moet maken. Dat ik hier ongetwijfeld een dag mee zoet ben, neem ik op de koop toe.

grand-cafe-krasnapolsky-cakeroom-culinessa

De rest van deze dag zit ik nog in mijn sugarhigh, want na gedane arbeid werden wij verrast met een grand dessert, gepresenteerd op de tafels. Zo ver als mijn ogen konden kijken, zag ik, chocolade truffels, cheese cake, macarons, frambozen, koekjes, L’opera taart, chocolade mousse en van alles wat ik niet direct kon herkennen.

grand-cafe-krasnapolsky-cakeroom-grand-desser-macarons

Hier ga je naartoe met iedereen die je maar kent om wat dan ook te vieren. En als je dan uit gegeten bent, dan wandel je de “cakeroom” in, kies je nog een taartje en vraag je aan de dame of ze het in kan pakken, dan kan je thuis nog even door genieten, net zoals wij vandaag deden.

grand-cafe-krasnapolsky-cakeroom-uitzicht-dam

Hou je van zoet? Sla dan hier je slag:

Disclaimer: Ik ben op uitnodiging van Grand Café Krasnapolsky naar de cake-workshop gekomen, maar een blog is altijd een eerlijke weergave van mijn persoonlijke ervaring

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

1 Comment so far

    Geef een reactie