De 10 Beste food spots van Tilburg

comment 0
beste-foodspots-tilburg

Gastblogger Anne van Anne Travel Foodie woont sinds twee jaar weer in haar geboortestad Tilburg. Ze maakte voor ons een overzicht van de beste food spots in Tilburg. Van cheat-mail tot vegan en van Instagrammable tot cafeïne-fix; hier wil je heen tijdens je volgende bezoek aan Tilburg.

1 De Houtloods uniek in Tilburg


Een favoriet aanwijzen in Tilburg kan ik niet, daarvoor zijn er simpelweg teveel leuke tentjes in allerlei categorieën. Maar als je maar 1 maaltijd in Tilburg zou kunnen nuttigen en ik zou mijn aanrader moeten zeggen, dan zou ik voor de Houtloods gaan. Dit is echt een unieke zaak die op zichzelf al reden genoeg is om naar Tilburg af te reizen. Reserveer vooral een plaatsje aan de bar, want dan kijk je letterlijk op de vingers van de chefs en zie je hoeveel tijd en aandacht er in je gerechtje gaat.

Eliane ging een dag naar op pad en verzamelde; de leukste tips voor een mini vakantie naar Tilburg

2 De Groene Chef vegan hotspot in Tilburg


De Groene Chef is een 100% vegan en glutenvrije food spot. Je vindt ze tegenover het centraal station van Tilburg in het creatieve pand Bank15. Eigenaresse Alexandra en haar team maken bij De Groene Chef heerlijke gerechten die door de hoeveelheid groente niet eens zo ongezond zijn. Van vegan (Til)burger tot plantaardige nacho bowl; bij De Groene Chef kunnen alle (flexi-)vegans hun hart ophalen.

3 Koffie drinken bij Buutvrij in Tilburg


Creatief koffie-café Buutvrij is een goede plek voor een heerlijk kopje koffie. Ze hebben een prima lunchkaart en een aantal lekkernijen. Buutvrij toont een wisselende collectie kunst van lokaal talent, dus je zit altijd in een inspirerende omgeving. Perfecte plek ook om even de krant te lezen die voor je klaar ligt op de leestafel of even je laptop open te klappen en wat werk gedaan te krijgen.


4 Auberge du Bonheur, gevestigd in een oude villa in Tilburg


Auberge du Bonheur ligt net buiten het centrum, het restaurant is gevestigd in een prachtige oude villa met een grote tuin aan de rand van het bos. Toen ik hier als kind langskwam verzuchtte ik altijd dat ik daar zou willen trouwen. De Auberge is ook een trouwlocatie, dus als je trouwplannen hebt kijk dan zeker even op hun website. Maar in het restaurant kan je ook zonder verlovingsring terecht voor een heerlijke maaltijd van hoge kwaliteit. Ze maken veel gebruik van lokale producten, soms zelfs uit het bos naast het pand.

5 Monarh, de eerste Michelin ster in Tilburg


Voor het eerst in de geschiedenis heeft Tilburg sinds 2019 een restaurant met een Michelin ster. Restaurant Monarh bevindt zich in een klooster van ruim 100 jaar oud net buiten het centrum. Chef kok Paul Kappe en zijn team maken heerlijke en bijzondere gerechten klaar. Met zijn zwevende amuse is Kappe zelfs op tv geweest. Een perfecte plek als je iets te vieren hebt dus!

6 No nonsense lunch bij Locals in Tilburg


Locals is een heerlijke no-nonsense lunchroom waar ze naast originele broodjes ook lekkernijen hebben. Ze hebben ook altijd een lekkere vegetarische en glutenvrije optie. Locals is een populaire plek voor vriendinnen die gezellig een kopje koffie gaan drinken samen. En de koffie is hier heerlijk, die branden ze namelijk zelf in de zaak! Ben je fan? Dan kan je ook een zak kopen om mee naar huis te nemen.

7 Chillen aan het water bij Restaurant RAK in Tilburg


Bij RAK zit je letterlijk op het water, het restaurant is gebouwd op een platform op het water van de Tilburgse Piushaven. Je kijkt aan drie kanten door de hoge ‘vloer-tot-plafond’ ramen uit over het water. De inrichting is ook prachtig met donkerblauwe muren, roze fluwelen banken en veel planten. Tel daarbij de smakelijke gerechten voor een prima prijs op en je hebt een heerlijk restaurant voor een avondje uit.

 

8 Comfort food bij The Fat Greek in Tilburg


Ook wel TFG genoemd, The Fat Greek is een modern Grieks restaurant en de perfect plek voor comfort food. Van een pita gyros met friet in het broodje (zoals ze echt op Kreta doen) tot een Griekse salade die zo groot is als drie porties bij elkaar opgeteld. Een ding is zeker: je gaat er niet met honger weg! Ik ben blij dat doggy-bags heel normaal zijn bij The Fat Greek want anders is het zonde van die lekkere Greek pancakes die je als ontbijt had besteld en waarvan je maar de helft op kon.

9 EVE, gevestigd in een industrieel pand vlakbij het station Tilburg.


EVE ligt pal achter het station en is dus ideaal als je met de trein komt. Restaurant EVE is gevestigd in een prachtig industrieel pand waar vroeger treinen werden gerepareerd. De buitenconstructie is gebleven en ook in het interieur zie je nog veel elementen terug. Maar verder is het volledig gemoderniseerd met en mooie bar in het midden, fluwelen stoelen en prachtige verlichting. Alhoewel EVE de hele dag open is, vind ik haar op het mooist als het buiten donker is. Ideaal voor een cocktailtje en borrelhapjes voordat je weer op de trein stapt.

10 Aan de chocola bij Friandries in Tilburg


Dries van Friandries is niet zomaar een chocolatier. Hij is een ware chocolade kunstenaar. In zijn winkel vlakbij het station koop je de prachtigste bonbons met de meest exclusieve smaken. Elke bonbon is een kunstwerkje op zich met aparte vormen en unieke kleuren. En dan heb ik het nog niet eens over de smaken. Mijn favorieten zijn de Pop Damn Corn met beurre noisette en zoute popcorn en de Smokey Goodnuts met gerookte amandel gianduja en zoute caramel. Maar er zijn ook avontuurlijkere smaken zoals shiitake of tomaat-zeewier.

Ook van deze plekken krijg je instant lekkere trek

Geef een reactie