10 Tips voor een dagje Amersfoort

5-redenen-bezoek-Amersfoort

Amersfoort stond bij mij nooit zo op de radar, tot dat een vriendin van mij erheen verhuisde. Sindsdien moest ik alleen nog de tijd vinden om er een dagje te kunnen spenderen. En wat werd ik aangenaam verrast door deze stad. Ik geef je maar liefst 10 tips om vandaag nog een dagje Amersfoort in te plannen.

5-redenen-dagje-Amersfoort

Genieten van het prachtige oude centrum van Amersfoort.

Een mooie begin en goede tip van je dagje Amersfoort is een wandeling langs de muurhuizen. Daar waar oorspronkelijk de stadsmuur te vinden is, vind je nu een ring aan prachtige huizen. Je loopt op deze manier al een prachtige wandeling door de historische binnenstad van Amersfoort en waant je bijna in de Middeleeuwen.

5-redenen-dagje-Amersfoortfotogeniek-amersfoort

Een dagje Hanzestad Deventer, bleek een prachtige stad vol met leuke hotspots!

Winkelen in Amersfoort

Amersfoort heeft echt de leukste winkels voor een goed dagje shoppen. Uiteraard heb je een aantal grote ketens, maar ik ontdekte een boel wat kleinere winkels waar je je hart op kunt halen. Of je nu van interieur winkels of kleding winkels houdt, voor ieder is er wat wils in Amersfoort. Ik verzamelde wat leuke adresjes voor je!

winkelen-amersfoort

 • Roots Amersfoort; toen ik er was zaten ze net voor een grote verhuizing en dat betekent dat ze binnenkort twee keer zo veel kleding hebben hangen!
 • Hadaya; prachtige lampen en woon accessoires in Oosterse sferen.
 • Dille & Kamille;  aan de Krommestraat.
 • Reuringkledingwinkel aan de Langestraat (tip van Cindy)
 • Blur Your Life; BLUR is er voor mensen die liefde hebben voor producten die ‘goed’ doen. Van pindakaas tot mooie kleding, heerlijke wafels, koffie en unieke cadeau’s.

dagje-amersfoort-koffie

winkelen-amersfoort

Blur Your Life

Ooit wel eens in Hanzestad Harderwijk geweest? Heerlijk in combinatie met een weekendje in de bossen!

Een bezoek aan Wagenwerkplaats in Amersfoort

Ze noemen zichzelf de industriële parel van Midden Nederland. Dat beloofd heel wat. Een voormalige werkplaats waar voornamelijk goederenwagons werden gerepareerd is omgetoverd tot prachtige evenementenlocatie. In 2007 kreeg het de status van Rijksmonument. Wat kan je er verwachten? Je hebt er een restaurant “DLC” en in de zomer is het de perfecte locatie voor menig festival. Qua look doet het een beetje denken aan het NDSM terrein in Amsterdam.

Tip: Kunst kijken in museum KADE in Amersfoort

View this post on Instagram

A balancing act. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ When I was at Kunsthal KADE at Amersfoort @allesvandaan.nl was doing a #pippilongstocking with this Elephant.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hyper-realistic Elephant of French Artist Daniel Firman ('Nasutamanus', 2012) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ @kunsthal_kade_amersfoort⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #museumwanderlove #museum #artwanderlust #dutchgirlsinmuseums #cultuur #Cultuurambassadeurs ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #amersfoort #elephant #abalancingact #art #huaweip20pro #sparkarenaissance #dutch_connextion #holland_photolovers #instanetherlands #ig_holland #ig_respect #travelblogger #artwatchers #artwanderlust #artwatchers_united #artbloggers⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #minimalism #jj_minimalarts #masters_of_whiteness⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #animals

A post shared by Willemien Kamps (@wikaatje) on

Dit zijn de leukste musea in Nederland.

Eten & (koffie) drinken in Amersfoort

Ik kreeg op Instagram een eindeloze lading met tips om lekker te eten of (koffie) te drinken in Amersfoort. Ik ben zelf al eens gaan lunchen bij Madonna aan de Krommestraat en heb ook al eens taartjes gegeten bij Buuf in de Serre beide erg lekker.

buuf-in-de-serre

Buuf in de Serre

Check deze Instagram-proof hotspots in Amersfoort:

winkelen-amersfoort

Corazon Bakery

wijnbar-zuster-margaux-amersfoort

Wijnbar Zuster Margaux, gevestigd in het Mariënhof te Amersfoort. Voor Hart voor Monumenten schreef ik hier een column over.

5-redenen-dagje-Amersfoort

marienhof-amersfoort

Overnachten na een dagje Amersfoort? Fijne airbnb tips!

Heb jij nog meer tips voor een dagje Amersfoort? Laat het ons weten in de comments!

Nog meer leuke bestemmingen in Nederland!

Leuke tips voor een dagje Amersfoort

Posted by

Instagrambloggers.nl is het online platform achter het Instagram-account van @elianeroest. Eliane woont in Amsterdam met haar vriend Daan en dochter Brune van 9. Ze is altijd op zoek naar de meest Instagrammable plekken in Europa. Ze deelt haar verhaal op Instagrambloggers.nl, waar ze ook een team van enthousiaste gastbloggers leidt.

9 comments

 1. Cindy schreef:

  Amersfoort is zeker een toffe stad. Een hele leuke shop die je aan je lijstje kunt toevoegen is Reuring in de Langestraat. Lykke is helaas al een tijdje weg, maar de Krommestraat wordt uitgebreid met een 3x zo grote Roots! En voor de lekkerste cakes en bakes ga je naar Jillicious in de Slijkspoorsteeg!

  1. Eliane Roest schreef:

   Ha Cindy, bedankt voor je tips, heb ze meteen toegevoegd!

 2. Esmee schreef:

  Nog een tip: lekker een speciaalbiertje drinken in speciaalbiercafé ‘t Witte Konijn op ‘t Hof. Keuze uit meer dan 200 speciaalbieren. Je kan hier ook snacken en avondeten. 🙂

  1. Eliane Roest schreef:

   Amersfoort wordt met de dag leuker!

 3. Sophie schreef:

  Amersfoort is heeel leuk!
  Bekijk Amersfoort ook eens vanaf het water, dat is pas genieten!
  @sloepverhuur_amersfoort

  1. Eliane Roest schreef:

   Hey Sophie, leuk idee, is dat een uitnodiging? 😉

 4. margriet schreef:

  Hoi Eliane, écht oud Amersfoort vind je bij In den Grooten Slock, het kleinste én oudste café van Amersfoort. Mensen kijken vanaf het grote zonnige terras, want het ligt midden in de winkelstraat. En binnen genieten van het eeuwenoude en knusse pand anno 1522. Eingenlijk moet je dit niet overslaan als je eens in Amersfoort bent!

  1. Eliane Roest schreef:

   Ha Margriet, ik ben toevallig donderdag weer in Amersfoort. Ik ga kijken of ik er langs kan fietsen!

 5. Brigitte schreef:

  Als je weer in Amersfoort bent kan een bezoek aan de gezellige tuin aan het krankeledenplantsoen natuurlijk niet ontbreken. Dit is de gedeelde tuin aan het water van Boothill, Charlie’s burger en Long John’s Pub

Comments are closed.